Chorizosuppe med kartofler og grønkål


I dag vil jeg byde på en lækker og nem chorizosuppe med kartofler og grønkål.
Den er ret nem og hverdagsvenlig, med få lækre ingredienser og den smager virkelig bare herligt. Chorizosuppe er nemt at lave og man kan sagtens lave nok til to dage, så der er til dagen efter.
Den krydre pølse, mættende kartofler og den grove grønkål er virkelig bare et skønt match og resultatet er en budgetvenlig og drøn god suppe, som er dejligt varmende og mættende.
Prøv også: flere opskrifter på suppe her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chorizosuppe med kartofler og grønkål
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 50 g chorizo, i tern eller skiver
- 1 tsk tørret timian
- 700 g kartofler, i små tern
- 100 g grønkål, finthakket
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 håndfuld grønkål, finthakket til servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm smør og olivenolie op i en gryde ved middelvarme og sauter løg og hvidløg heri, til løgene er bløde. Tilsæt chorizo, timian, kartofler og grønkål og varm det godt igennem i cirka 5 minutter.
Kom bouillon, fløde, salt og peber i gryden og lad det simre i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Server den varme suppe i dybe tallerkener med et drys finthakket frisk grønkål
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa, må pølsen godt være med BBQ ?
Ja, det giver blot smag derfra, så brug endelig hvad du synes godt om :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Havde tænkt at lave suppen iaften. Kan se du skriver kartofler i små tern men bliver de ikke overkogte når de skal simre i 15 min?
På billedet ligner det også mere kartofler der er delt i 4 stykker.
Du skal blot lade det simre til kartoflerne er møre – hvor små/store tern er helt op til dig
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super lækker og hurtig opskrift. Grønkål kan udskiftes med spinat og chorizo med kålpølser.