Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chorizosuppe/

Chorizosuppe med kartofler og grønkål

I dag vil jeg byde på en lækker og nem chorizosuppe med kartofler og grønkål.

Den er ret nem og hverdagsvenlig, med få lækre ingredienser og den smager virkelig bare herligt. Hvis man gerne vil have en endnu mere mættende suppe, så kan man fint komme lidt ekstra kartofler i.

Hvis I foretrækker den cremede suppe – så kan man fint fiske chorizo stykkerne op, blende suppen og servere de krydrede pølsestykker som topping. Men de skal endelig koges med fra start – det er hele tricket bag den skønne krydrede smag.

PT25M

Chorizosuppe med kartofler og grønkål

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 50 g chorizo, i tern eller skiver
  • 700 g kartofler, i små tern
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 100 g grønkål, finthakket
  • 9 dl kyllingefond, eller grøntsagsboullion
  • 1 dl piskefløde
  • Derudover
  • 1 håndfuld bredbladet persille, eller grønkål, finthakket til servering
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom smør, olivenolie, løg og hvidløg i en gryde og sauter løgene ved mellemhøj varme til de er bløde og klare.

Tilsæt chorizo, timian, kartofler og grønkål og varm det godt igennem ved middelvarme i cirka 5 minutter.

Hæld bouillion/fond, salt, friskkværnet peber og fløde i gryden og lad det simre i ca 15 minutter eller til kartoflerne er møre.

Nyd den varme suppe med et godt brød til.

valdemarsro youtubeSe denne video, hvor jeg viser opskriften >>