Chorizosuppe med kartofler og grønkål


I dag vil jeg byde på en lækker og nem chorizosuppe med kartofler og grønkål.
Den er ret nem og hverdagsvenlig, med få lækre ingredienser og den smager virkelig bare herligt. Chorizosuppe er nemt at lave og man kan sagtens lave nok til to dage, så der er til dagen efter.
Den krydre pølse, mættende kartofler og den grove grønkål er virkelig bare et skønt match og resultatet er en budgetvenlig og drøn god suppe, som er dejligt varmende og mættende.
Prøv også: flere opskrifter på suppe her >>
Chorizosuppe med kartofler og grønkål
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 50 g chorizo, i tern eller skiver
- 1 tsk timian, tørret
- 700 g kartoffel, i små tern
- 100 g grønkål, finthakket
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk smør
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 håndfuld grønkål, finthakket til servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Varm smør og olivenolie op i en gryde ved middelvarme og sauter løg og hvidløg heri, til løgene er bløde og klare. Tilsæt chorizo, timian, kartofler og grønkål og varm det godt igennem i cirka 5 minutter.
Kom bouillon, fløde, salt og peber i gryden og lad det simre i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Server den varme suppe i dybe tallerkener med et drys finthakket frisk grønkål
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej Ann-Christine. Jeg er meget glad for dine opskrifter og bruger dem ofte. Og én ting mere. Det er super, at man kan udskrive selve opskriften uden at få 10 sider med af billeder o.a. Tak for det. Venligst Ilse
Det er dejligt at høre, Lise :) Det har netop også være tanken at det skulle være nemt og gerne spare lidt papir
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Yum! Hvor ser den lækker ud, jeg havde købt ind til en cremet kartoffelsuppe i aften, men tror vi prøver denne i stedet. Det bliver med spinat, da jeg har en pose i fryseren.
Tak for altid virkelig god inspiration og de bedste opskrifter
Det hakkede grønkål kan vel også udskiftes med hakkede bladbeder i din chorizosuppe?
Jeg håber det blev super lækkert :) Tak for din søde hilsen, Helene ♡
Hej.
Som altid god inspiration at hente på din blog ?
Jeg har nogle gange været på Toast it i Klostergade og nydt deres skønne toast. Har forsøgt at efterligne hjemme, men med svingende held.
Kunne du komme med et par toast-forslag???
Kh Rikke
Ja, det kan du tro at jeg gerne vil. Herhjemme er Johan blevet noget så vild med toast, så jeg er i fuld gang med at bage toastbrød og finde på … deler gerne lidt inspiration og opskrifter snart :)
Kh AC
Hvornår skal oliveolien bruges?
Godt spottet :)
Det er opdateret nu – tak for hjælpen :)
Kh AC
kan man lave det dagen før og så varme op dagen efter ?
Ja, det kan du sagtens :)
Lækker suppe! Jeg puttede en halv dåse hvide bønner i for at gøre den mere fyldig.
dejligt at høre og det var da en skøn ide at tilføje hvide bønner i opskriften her :)
Hej Ann-Christine. Tak for fine opskrifter og inspiration.
Denne lækre og nemme suppe blev lige tilsat en håndfuld kogte hvide bønner fra fryseren og serveret med rå gulerodsstænger og gode Kalamata oliven.
Kh Marianne
Uhmm! Det lyder lækkert :)
Tak for din søde hilsen og feedback på opskriften og min blog ♡
Kh AC
Nøj det var lækkert. Kom til at lave så stor en portion, at der var aftensmad til tre dage. Men det gjorde absolut ikke noget. Den blev bare bedre og bedre.
Thomas
Hvor er det skønt at høre :) Tak for din fine hilsen
Kh AC
Skøn, nem, kødfattig og billig ret. Den tager i øvrigt ikke skade af lige at blive smagt til med lidt limesaft.
Dejligt at høre og godt tip :)
VIRKELIG fantastisk suppe! Min datter på 7 spiste 2 kæmpe portioner og proklamerede, at den skulle serveres på hendes fødselsdag.
Jeg syntes, smagen havde godt af lidt syre, så jeg pressede en halv citron i, da jeg smagte den til. Og så servede jeg den med chiliflager og reven citronskal på de voksnes.. det smagte skønt sammen.
Tak for endnu en god opskrift – så dejligt med inspiration til alternative aftensmads-forslag ❤️
Hvor er det skønt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Større ros for en ret, får man jo næsten ikke, end når det bliver et ønske til fødselsdagsmenuen ♡
Dejlig dag til dig
Kh AC
Jeg har nu igen, igen lavet chorizosuppen. Jeg er VILD med den.
Tak for alle dine skønne opskrifter.
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvilken kyllingefond og grønsagsbouillon bruger du?
Er det hjemmelavet eller købe?
Hvis det er købe. Gerne svar på hvilket mærke.
Hej Anette,
Jeg laver enten selv eller køber færdige og her bruger jeg stort set altid herbamare grøntsagsboullion.
Kh AC
Tak
Hej! Kan man bruge frossen grønkål/spinat , eller skal det være frisk?
Du kan sagtens bruge frossen :)
Kh AC
Det lyder godt. Jeg har fryseren fuld af frossen grønkål. Tak for svar.
Hej Ann-Christine
Tak for nogle altid vellykkede opskrifter og inspiration. Senest din Dahl, en aromatisk eksplosion!
Jeg er fan.
Kh Pernille
Skønneste hilsen at få, tusind tak for det :)
Det lyder virkelig som en god kombi – jeg er virkelig glad for lidt ekstra spark i suppe, og noget at tygge på.
Hej Ann-Christine.
Tusind tak for en altid fantastisk blog!!! ? Jeg elsker al den inspiration jeg får herinde!
Her hjemme er vi særlig vild med den her chorizosuppe og får den gerne ofte. Jeg forbereder altid mad til mange dage og fryser det ned. Tror du at den her suppe kan tåle det? ?
Rigtig god weekend!
Mvh
Camilla
Hej Camilla,
Mange tak for din søde hilsen.
Hvis du sætter på frys inden kartoflerne er helt møre, så tror jeg det vil gå glimrende at fryse den i portioner. Men prøv gerne med en enkelt portion i første omgang og se hvad du synes om resultatet
Rigtig dejlig søndag til dig
Kh AC
Uh, hvor ser det ud til at være en dejlig opskrift! Jeg bor i Grønland og har desværre ikke adgang til chorizo. Har du et forslag til, hvad jeg kan erstatte det med? Jeg forestiller mig, at den bliver lidt kedelig uden.
Venlig hilsen
Anne
Hej Anne,
Måske hvis du kan skaffe en anden variant af krydret fast pølse, eller en anden form for røget, krydret kød der er lidt fast i konsistensen – det er da forsøget værd :)
Kh AC
Super lækker opskrift – har lige båret ud fra spisebordet!
Det var virklig et hit – men det er dine opskrifter jo altid :-)
Jeg kom dobbelt portion chorizo i – det var også lækkert. Stampede kartoflerne løst i gryden og kom derefter fløden i.
Har allerede tippet opskriften videre til andre madglade i familien <3
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Når du skriver 9dl fond, skal fonden så suppleres op med 9dl vand? Er helt nybegynder så vil helst ikke gøre det forkert 😅
Hej Mira
9 dl grøntsagsboullion eller kyllingefond er færdigblandet, så medmindre du laver det selv fra bunden, så tjek på emballagen hvor meget der skal blandes i pr dl eller liter
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan kartoflerne erstattes med søde kartofler og hvis skal der så ændres andet. Tåler ikke kartofler og noget fra natskyggefamilien.
Anna
Ja, det kan du sagtens gøre eller andre rodfrugter efter smag og behag.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Først tak for alle dine lækre opskrifter. Er mega fan. Er både med på abonnement på app’en og har også en af dine bøger. 😍
Jeg ville bare sådan ønske at der feks på app’en var kalorie-fordeling/optælling på opskrifterne. Og gerne så tallene bliver justeret med, når man ændre på antal personer, som retten laves til. Det kunne være SÅ fedt hvis i fik det på.
Håber i vil overveje det.
K Karina ❤️
Hej Karina,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Du kan logge ind med din premium bruger her på Valdemarsro også, og inden så længe vil vi sætte energiberegning på til premium her på websitet i første omgang og måske over tid også investere i at få det udviklet på appen også.
Kh Ann-Christine
Når eksempelvis skriver 348,50 kcal pr person, hvor stor en portion er der så gået ud fra?
Hej Anne-Mette,
Det er mængden af den samlede portion delt med fx 4 i opskriften, hvis du har lavet opskriften som standard til 4 personer.
Vil du gerne have gram, så kan du veje den samlede ret og derefter tage portion, så det passer til de kalorier du gerne vil have på tallerkenen.
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en skøn suppe. Havde min naboer til den supper vi car alle 4 mega fan. Bruger dine opskrifter minium engang uge. Er mega fan
Hej Anne
Hvor dejligt! Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Fantastisk kombination!
Vi har lavet den et par gange, og er kommet frem til at det giver lidt ekstra hvis man steger chorizo først – da det afgiver en masse olie – kan man passende stege løg og hvidløg i chorizo-olien.
Derudover snyder jeg også lidt MSG i, når jeg smager til, til slut.
Det er en sikker vinder!
Jeg har lavet den virkelig dejlige suppe en del gange efterhånden. Et lille tip herfra: brug også lidt cayennepeber- det givet suppen ekstra smag og varme og passer smaddergodt til chorizoen.
Ja, det kan jeg forestille mig – og godt med lidt ekstra varme i disse kolde dage :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Super lækker og hurtig opskrift. Grønkål kan udskiftes med spinat og chorizo med kålpølser.
Havde tænkt at lave suppen iaften. Kan se du skriver kartofler i små tern men bliver de ikke overkogte når de skal simre i 15 min?
På billedet ligner det også mere kartofler der er delt i 4 stykker.
Du skal blot lade det simre til kartoflerne er møre – hvor små/store tern er helt op til dig
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine