Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chorizosuppe/

Chorizosuppe med kartofler og grønkål

I dag vil jeg byde på en lækker og nem chorizosuppe med kartofler og grønkål.

Den er ret nem og hverdagsvenlig, med få lækre ingredienser og den smager virkelig bare herligt. Chorizosuppe er nemt at lave og man kan sagtens lave nok til to dage, så der er til dagen efter.

Den krydre pølse, mættende kartofler og den grove grønkål er virkelig bare et skønt match og resultatet er en budgetvenlig og drøn god suppe, som er dejligt varmende og mættende.

Prøv også: flere opskrifter på suppe her >>

PT25M

Chorizosuppe med kartofler og grønkål

Tid i alt25 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 50 g chorizo, i tern eller skiver
  • 700 g kartoffel, i små tern
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 100 g grønkål, finthakket
  • 9 dl kyllingefond, eller grøntsagsboullion
  • 1 dl piskefløde
  • Derudover
  • 1 håndfuld bredbladet persille, eller grønkål, finthakket til servering
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom smør, olivenolie, løg og hvidløg i en gryde og sauter løgene ved mellemhøj varme til de er bløde og klare.

Tilsæt chorizo, timian, kartofler og grønkål og varm det godt igennem ved middelvarme i cirka 5 minutter.

Hæld bouillion/fond, salt, friskkværnet peber og fløde i gryden og lad det simre i ca 15 minutter eller til kartoflerne er møre.

Nyd den varme suppe med et godt brød til.