Gullashsuppe


Krydret gullashsuppe er en efterårs- og vinterfavorit herhjemme – og sådan en weekenddag, er der næsten ikke noget bedre end at være indendørs og sætte en stor gryde med en af de virkelig gode simreret over.
Jeg laver altid gerne en stor portion for det er et hit at have portioner i fryseren til nemme hverdagsmåltider! Det er nemt, når man alligevel er i gang og glæden ved super lækker simremad på travle hverdage er stor. Dertil kommer også, at det bliver en super økonomisk ret på denne måde.
Prøv også: min opskrift på flutes til suppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gullashsuppe
- 100 g bacon, skåret i tern
- 2 løg, finthakkede
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 0,50 knoldselleri, skåret i tern
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 500 g oksebov, skåret i tern af ca 2x2 cm
- 2 spsk sød paprika
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 6 kartofler, skåret i tern
- 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Steg bacon i en stor gryde, til det lige akkurat er sprødt, tag det op og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom smør og olivenolie i gryden med fedt fra bacon og sauter løg, hvidløg, selleri og gulerødder i et par minutter ved middelvarme.
Kom kødet i og brun det.
Tilsæt spidskommen, paprika, salt og peber og kom også baconen tilbage i gryden. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt bouillon, tomatpuré og hakkede tomater.
Læg låg på og lad det stå og simre i 2-3 timer.
Kom kartofler og peberfrugtstrimler i suppen og lad det koge med i 20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber.
Server suppen med en klat cremefraiche og krydderurter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Der skal vel ikke kartofter i hvis man fryser retten vel? Altså ikke før man har tøet op, tænker jeg.
VH
Tina
Hej Tina
Jeg oplever fint den kan fryses med de tilberedte kartofler i.
Men du kan også fint fryse den uden kartoflerne og tilsætte dem efterfølgende.
Kh Ann-Christine
Sjældent jeg ser en gullash suppe hvor opskriften ser korrekt ud (som jeg vil lave det).
Tror dog ikke at Suppen er helt korrekt ift. originalen, men den ser god ud opskriften, og så må dem der elsker uanede mængder rød peberfrugt spise den version af opskriften. Så kan vi andre nyde den “bedste version” som du fint har delt :-)
Man kan spice lidt op med chilli (ikke meget – bare så det kilder på tungen).
Og hvis der kommer vegetarer kan man bruge kikærter frem for kød. Stadig en herlig ret :)
Hej Thomas
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften – og god ide med kikærter i en vegetarversion af retten.
Kh Ann-Christine
Jeg bliver altid lidt opgivende når der skal anvendes boullion eller fond. Jeg må erkende at jeg ALDRIG ville få lavet sådan noget selv fra bunden af, og jeg er faktisk ikke klar over hvor sådan noget kan købes. Er der blot tale om 1 liter vand og 2 boullionterninger hvis det skal være let og hurtigt?
Hej Lasse
I mine opskrifter kan du frit bruge boullionterning, boullionpasta, fond, pulver eller hvad du synes bedst om – og er nemmest for dig.
På emballagen kan du se præcis hvor meget der skal til pr liter vand og derfor står målene i alle mine opskrifter i dl eller liter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine