Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gullashsuppe/

Gullashsuppe

Krydret gullashsuppe er en efterårs- og vinterfavorit herhjemme – og på regnvåde søndage, er der næsten ikke noget bedre end at være indendørs og sætte den store gryde over med en simreret af de virkelig gode.

Det var lige hvad vi gjorde i søndags. Eller rettere, hvad Martin gjorde – jeg lavede opskriften og han lavede gullashsuppe.

Uhm, hvor blev den lækker!

Og for at give os nogle lidt nemme hverdagsmåltider i nærmeste fremtid, så gangede vi den nedenstående opskrift op med og lavede en kæmpe portion gullashsuppe, som dels blev spist med det samme og dels frosset ned i portionsstørrelser. Det kan anbefales! Det er nemt, når man er i gang og glæden ved super lækker mad på travle hverdage er stor – dertil kommer også, at det bliver en super økonomisk ret på denne måde.

PT3H

Gullashsuppe

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g oksebov, skåret i tern af ca 2x2 cm
  • 100 g bacon, skåret i tern, sprødstegt
  • 1 spsk smør
  • 3 gulerod, i tern
  • 2 løg, hakkede
  • 0,50 knoldselleri, skåret i tern
  • 6 kartoffel, skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 1 hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 800 ml grøntsagsbouillon, eller oksebouillon
  • sort peber, friskkværnet
  • salt
  • Tilbehør
  • 4 spsk cremefraiche 18 %
  • godt brød
  • 1 håndfuld purløg, persille eller kørvel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom smør og olivenolie i gryden og sauter løg, hvidløg, selleri og gulerødder i den stor gryde i et par minutter minutter ved middel varme.

Kom kødet i og brun kødet.

Tilsæt nu salt, peber, spidskommen og paprika, kom bacon tilbage i gryden. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt bouillon, tomatpure, flåede tomater. Sæt låg på og lad det stå og simre i omkring 2-3 timer.

Kom kartofler og peberstrimler i suppen og lad det koge med til det er mørt og veltilberedt. Det tager omkring 20 minutter, smag til med salt og peber.

Server suppen med en klat creme fraiche, lidt purløg eller kørvel og et godt brød.