Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dan-dan-noodles/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Sommer, Suppe, Vinter

Dan Dan Noodles

Dan Dan Noodles stammer fra den kinesiske provins Sichuan og består af en krydret sauce, nudler, hakket kød og helt vidunderlig smag. Krydret – og stærk hvis du ønsker det, det kan du justere til efter smag med hvor meget chili olie du drypper over.

Den autentiske ret tilberedes af konserverede grøntsager, en stærk chiliolie lavet med sichuan peber, sprødtstegt og karamelliseret hakket kød og et drys forårsløg. Server enten som en nudelret uden boullion eller som en nudelsuppe med en krydret boullion. Her får du min variant af den lækre Dan Dan Nudel ret – serveret som nudelsuppe.

Prøv også: opskrift på teriyaki kylling >>

Dan Dan Noodles
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT45M4
Ingredienser
  • Chiliolie
  • 1 dl sesamolie
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk sichuan peber
  • Dan Dan Sauce
  • 3 spsk tahin
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 2 spsk riseddike
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk sichuan peber, evt mindre efter smag og styrke
  • Derudover
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk five spice
  • 400 g nudler, gerne ægnudler
  • 3 dl hønsebouillon
  • 120 g baby spinat
  • 1 pak choy, skåret i aflange strimler
  • 30 g saltede peanuts, finthakkede
  • 2 forårsløg, fintsnittede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Chili olie
Kom olie, hvidløg, chili og stødt sichuan peber i en gryde og varm det langsomt op til det simrer en anelse, men uden at hvidløgene tager farve. Lad det trække smag ved middelvarme i 3-4 minutter. Sluk for varmen og lad olien køle helt af og kom den i en lille skål.

Dan Dan sauce
Kom tahin og peanutbutter i en skål og rør det sammen med soja, hoisinsauce, sukker og riseddike til en cremet sauce. Hvis nødvendigt for at det bliver cremet, kan du tilsætte en smule vand eller afkølet hønseboullion. Smag godt til når saucen er ensartet med sukker, sichuan peber og evt mere eddike efter smag.

Ved servering og anretning
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen. Kom nudlerne i en sigte og hæld iskoldt vand over for at stoppe kogningen når nudlerne er møre.

Kom hønseboullion i en gryde og kog hurtigt op. Kom spinat i og Pak choy i rør rundt og sluk for varmen.

Varm en stegepanden op med olie ved høj varme. Kom kødet på og brun det godt af under omrøring. Drys fivespice over og rør godt igennem. Tilsæt halvdelen af dan dan saucen til kødet og bring blandingen i kog under konstant omrøring. Steg til kødet karamellisere og begynder at blive sprødt.

Fordel nudlerne i skåle. Fordel kød og grøntsagerne over, samt dan dan sauce efter smag. Hæld hønseboullionen fra gryden med grøntsager i skålene. Drys med peanuts, forårsløg og dryp chiliolie over efter smag.