Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/misosuppe/ Aftensmad Asiatisk, Vegetar

Misosuppe

Misosuppe er en skøn, nem og mættende suppe, fyldt med umami som smager dejligt og som kan varieres med mange grøntsager, alt efter hvad der er i køkkenskuffen og man har lyst til at komme i.

Prøv med juliennestrimlet gulerødder, squash, fintstrimlet kål eller lignende i suppen.

Det er hurtigt og nemt at lave misosuppe og det smager dejligt. Jeg har lavet en lidt enkel udgave her og så kan man bruge den som et dejligt udgangepunkt.

Prøv også: min opskrift på sushi bowl >>

Misosuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT25MPT15M4
Ingredienser
  • Misosuppe
  • 3 spsk miso
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 lime, friskpresset
  • 1 liter kogende vand
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • Fyld til suppen
  • 250 g svampe
  • 250 g nudler, kogt
  • 150 g pillede edamamebønner
  • 3 stængler forårsløg, skåret i tern
  • 1 håndfuld bønnespirer, eller babyspirer
  • 1 håndfuld baby spinat
  • 1 spsk sesamolie, til stegning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Misosuppe
Rør miso, ingefær og saft fra lime sammen i en gryde til det er ensartet. Rør derefter lidt af det kogende vand i og rør til misopastaen opløses. Hæld resten af det kogende vand over sammen med grøntsagsboullion og rør det suppen godt sammen. Lad suppen stå på lav varme, så den holdes varm, men uden den koger.

Fyld til misosuppe
Rist svampene ved høj varme i lidt olie på en pande.

Kog nudlerne efter anvisning på pakken og hæld derefter det kogende vand over  edamamebønnerne, så de tør op, hvis de er frosne. Bland nudler og edamamebønner.

Anret fyldet i dybe tallerkener eller skåle og hæld suppen over.