Misosuppe


Misosuppe er en skøn, nem og mættende suppe, fyldt med umami som smager dejligt og som kan varieres med mange grøntsager, alt efter hvad der er i køkkenskuffen og man har lyst til at komme i.
Prøv med juliennestrimlet gulerødder, squash, fintstrimlet kål eller lignende i suppen.
Det er hurtigt og nemt at lave misosuppe og det smager dejligt. Jeg har lavet en lidt enkel udgave her og så kan man bruge den som et dejligt udgangepunkt.
Prøv også: min opskrift på sushi bowl >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Misosuppe
- Misosuppe
- 3 spsk miso
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 lime, friskpresset
- 1 liter kogende vand
- 3 dl grøntsagsbouillon
- Fyld til suppen
- 250 g svampe
- 250 g nudler, kogt
- 150 g pillede edamamebønner
- 3 stængler forårsløg, skåret i tern
- 1 håndfuld bønnespirer, eller babyspirer
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 spsk sesamolie, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Misosuppe
Rør miso, ingefær og saft fra lime sammen i en gryde til det er ensartet. Lad det kogende vand køle af til omkring 90 grader og rør det derefter i gryden med miso-blandingen.
Tilsæt grøntsagsbouillon og rør suppen godt sammen. Lad suppen stå på lav varme, så den holdes varm ved omkring 90 grader, den må ikke komme op at koge.
Fyld til misosuppe
Varm en pande op ved høj varme, kom olie på og rist svampene til de får en flot gyldenbrun stegeskorpe.
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen og hæld derefter det kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op, hvis de er frosne. Bland nudler og edamamebønner sammen i skåle, sammen med de ristede svampe, forårsløg, bønnespirer og spinat. Hæld suppen over og server straks.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Miso må aldrig nogensinde tilføjes til kogende vand, eftersom det dræber størstedelen af aromaen, samt alle de gavnlige mikroorganismer. Desuden er misosuppe traditionelt baseret på dashi, som minimum består af konbu og katsuobushi.
Hej Magnus
Helt enig. Jeg tilføjer derfor også det kogende – eller helt friskkogte – vand til miso, men uden at det koger op. Temperaturen på vandet vil på denne måde være mellem 90 og 95 grader når det tilføjes til misoblandingen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg elsker dine asiatiske opskrifter og har følger dine opskrifter på nettet. Dette suppleret med dine bøger giver bare en inspiration. Jeg har brug for lidt hjælp til hvor man kan købe Miso. Jeg har forsøgt i mange “større” supermarkeder – men uden held. Skal man virkelig på nettet?
Hej Britt
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre.
Jeg køber miso i føtex, der kan jeg altid finde den på hylden :)
Kh Ann-Christine
Hej A-C
Opskriften er rigtig god, og kan varieres i det uendelige alt efter hvilke grøntsager man har liggende i skuffen. Har dog en anke: hvad laver olivenolie i en asiasisk opskrift. Det er No-Go da olivenolie ikke hører til her. Brug sesamolie eller evt en smagsneutral af slagsen! Og prøv at tilsætte lidt noritang,
Søren
Hej Søren
Mange tak for din hilsen, jeg er glad for du synes om opskriften – og det er så fint du lige kommentere på olien, for det er en fejl der er blevet skrevet olivenolie i stedet for sesamolie i denne opskrift, så det er fluks rettet nu.
Kh Ann-Christine