Valdemarsro
https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/header-logo.png
Ann-Christine Hellerup Brandt
https://www.valdemarsro.dk/misosuppe/
Opskrift
Misosuppe


Misosuppe er en skøn, nem og mættende suppe, som kan varieres med mange grøntsager, alt efter hvad der er i køkkenskuffen.
I formiddags var vi et smut forbi den lokale asiatiske forretning, som har ALT hvad hjertet kan begære brug for kokkerier i det japanske køkken.
Vi skulle kun have edamamebønner. Men kom, som altid, ud derfra med en hel pose fyldt med lækkerier. Blandt andet miso, forårsløg, tofu, tangsalat, edamemebønner og tang.
PT15Mter
Misosuppe
2 pers. 15 minutter
2 pers.
Ingredienser
- 200 g svampe, efter eget valg
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- 1/2 l kogende vand
- 2 spsk miso
- 1 tsk grøntsagsbouillon, en smule til at smage til med
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 100 g nudler, kogt
- 3 stængler forårsløg
- 1 lime, friskpresset
- Derudover evt.
- 20 g wakame tang
- 100 g tofu
- 1 håndfuld bønnespirer, eller lign.
- 1 håndfuld baby spinat
15 minutter
Fremgangsmåde
Rist svampene ved høj varme i lidt olie. Tag dem af varmen og drys med salt.
Bland miso med kogende vand, smag til med grøntsagsboullion og ingefær. Server i en skål med tofu, nudler, forårsløg, tang, grøntsager og svampe.