Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sushi-bowl/

Sushibowl – sushisalat med tangperler

Det er så vanvittigt lækkert med sushi fra yndlingsstederne – og vi kan godt lide indimellem at lave hjemmelavet sushi også. Hvilket dog godt kan være et lidt tidskrævende hyggeprojekt – at samle, rulle og skære ud i skønne makiruller.

Sushi bowl er derimod en virkelig lækker og hurtigere løsning. Hverdagsvenlig og med samme gode smag fra fisk, ris, tang, soya og hvad man ellers kommer i. Sushi bowl kan jo i virkeligheden varieres på rigtig mange måder og man kan fint lade sig inspirere af fyldet i sine favorit makiruller.

Prøv med avocado, mango, rejer og andre fisk eller skaldyr. Fyld ekstra grønt på og måske syltede stykker ingefær, hvis man foretrækker det.

Jeg har brugt skønne og lidt sjove sojaperler fra min samarbejdspartner hos Tanghuset. Et fint lille twist, i stedet for at dryppe soya over og så ser soyaperlerne rigtig fine ud på salaten. De kan også fint bruges til andre salater, sushi eller retter hvor soya passer perfekt ind.

PT30Mter

Sushi salat

2 pers.    30 minutter
2 pers.
Ingredienser
  • 250 g laks, velegnet til sushi
  • 85 g edamamebønner, uden skal
  • 160 g sorte ris, kogte
  • 1/4 agurk, i skiver
  • 1 dl tangsalat, købes evt hos fiskehandler
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk soja
  • 1 brev noritang, klippet i strimler
  • 1/2 lime, saft og både
  • Marinade til ris
  • 1 tsk riseddike
  • 1 nip rørsukker, eller kokossukker
  • Marinade til fisk (kan undlades hvis laksen foretrækkes rå og ren i smagen)
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk æblecidereddike, eller risvineddike
  • 1 tsk soja
  • 1/2 lime, saft herfra
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Skær laksen i meget tynde skiver – det er nemmest, men den er frossen.

Bland marinaden til laks sammen i en skål og mariner halvdelen af fisken.

Vend de kogte ris med marinaden til ris.

Anret først ris i to skåle, dernæst edamamebønner og tangsalat og tilsidst resten af ingredienserne til sushi salaten – afslut med de fine soya perler.