Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sushi-bowl/

Sushibowl – sushisalat

Sushi bowl eller en sushisalat er en lækker og hurtigere løsning end at rulle makisushi. Hverdagsvenlig og med samme gode smag fra fisk, ris, tang, soya og hvad man ellers kommer i. Sushi bowl kan varieres på mange måder og man kan med fordel lade sig inspirere af fyldet i sine personlige favorit makiruller.

Det er vanvittigt lækkert med god sushi fra yndlingsstederne og hyggeligt at lave hjemmelavet sushi også. Sidstnævnte kan dog være et lidt tidskrævende hyggeprojekt med at samle, rulle og skære makiruller og her er en sushisalat en god løsning.

Prøv også: Opskrift på Red Thai Curry >>

PT60M

Sushi salat

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 dl sushi ris
  • 250 g laks, sushikvalitet
  • 150 g pillede edamamebønner
  • 1 agurk, i skiver
  • 1 avocado, i skiver
  • 2 gulerod, i julienne
  • 50 g tangsalat, købes evt hos fiskehandler
  • 2 spsk sesamfrø, ristede
  • 1 noritang, klippet i strimler
  • 1 lime, saft og både
  • 1 spsk soja, til at dryppe over
  • Marinade til ris
  • 1 spsk riseddike
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 0,50 lime, saft herfra
  • Wasabi Dip
  • 1 avocado
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 tsk wasabi
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • salt
  • sort peber
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen, gør imens wasabi dip og marinade til risene klar.

Skær laksen i meget tynde skiver, mens den er frossen.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne.

Vend de lune kogte ris med marinaden til ris.

Anret 4 skåle med ris, edamamebønner, agurk, avocado, gulerod, tangsalat og noritang og laks.

Kom en skefuld wasabidip på hver og drys sesamfrø over og server med limebåde og soya til at dryppe over.

Dressing
Rør dressingen sammen, smag til og lad den trække smag.

Wasabi dip
Kom avocado, wasabi, mayonnaise, hvidløg, limesaft og skal, samt salt og peber i en minihakker og kør til det er en ensartet wasabi dip. Smag til.