Pasta med laks og edamamebønner
En ret som denne pasta med røget laks, edamamebønner og pikant flødeost hører i høj grad til mine allernemmeste og hurtigste retter.
Selv om jeg synes det er hyggeligt, dejligt og rart at bruge tid på at tilberede gode måltider i køkkenet – så er jeg samtidig også temmelig stor fan af nem og hurtig madlavning. Retter af den slags, som kan bikses sammen af rene råvarer på den halve tid, som det tager at hente takeout og dejlig hverdagsvenlig mad, som alle i familien er vilde med.
Prøv også: min opskrift på pasta med rejer >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med laks, edamamebønner og pikant flødeost
- 400 g pasta penne
- 100 g røget laks
- 180 g pillede edamamebønner
- 1 øko citron, 1 spsk saft og 1 tsk skal herfra
- 75 g pikant flødeost
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 håndfuld bredbladet persille
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Når pastaen er cirka 1 minut fra at være tilberedt perfekt med en anelse bid, så kom de frosne edamamebønner i gryden. Hæld både pasta og edamamebønner i en sigte og lad vandet dryppe fra.
Kom pastaen i en skål og vend den med pikant flødeost og røget laks. Vend et par håndfulde dild og bredbladet persille i retten og smag til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har du et forslag til, hvad man kan bruge i stedet for edamamebønner?
Du kan bruge ærter
Kh AC
Hej Valdemarsro.
Allerførst vil jeg rose din hjemmeside, som min bedre halvdel og jeg bruger flittigt.
Sidste uge gav du igen inspiration til vores aftensmad og her må jeg stille dig nogle spørgsmål.
Retten var pasta med laks , edamame bønner, smørost etc.
Jeg fulgte din opskrift , men det er jo kolde dele, man blander dem varme pasta med, og resultatet blev desværre iskold pasta.
Når jeg laver Spaghetti carbonara sker der desværre det samme
Hvordan kan jeg undgå det ?
Med venlig hilsen
Lisette Andersen , Valby
Hej Lisette,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
I opskriften her, så tøes edamamebønnerne op, så de ikke er frosne og når de røres sammen med flødeost og varm pasta – så bliver pastaen rigtigt nok afkølet, men jeg oplever den aldrig som iskold – men blot stuetemperatur, hvilket også er hensigten med opskriften.
Til min spaghetti carbonara røres det hele sammen på den varme pande, så der forstår jeg ikke helt hvorfor du oplever at det bliver koldt? :)
Kh Ann-Christine
Det er en ret, jeg ofte laver variationer over. Jeg kan anbefale at bruge et par spk. af kogevandet fra pastaen. Det vender jeg sammen med en spk. flødeost inden jeg vender det i pastaen. Det gør den lidt nemmere at mikse, og så gør retten lidt mere cremet :)
Tak for tippet, det må jeg prøve :)