Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/carbonara_opskrift/

Spaghetti Carbonara

Pasta Carbonara er en af de retter, som vi indimellem tyer til på travle hverdage og enkelte weekend aftener. De dage, hvor behovet for en nem, lynhurtig og superlækker ret vægtes meget højere, end lang tid i køkkenet og langsommelige, men hyggelige simreretter – hvilket jeg også holder rigtig meget af, men hver ting til sin tid … og sådan en helt enkel Spaghetti Carbonara er evig godt.

Da Spaghetti Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten topper på få ingredienser, så er det godt at bruge en bacon af rigtig god kvalitet og med god smag. Det gør en stor forskel i retten.

Prøv også: min bedste opskrift på spaghetti bolognese 

PT15M

Spaghetti Carbonara

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 100 g bacon
  • 1 tsk smør
  • 1 løg, i tern
  • 1 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 50 g parmesan
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 250 g spaghetti, kogt al dente
  • 50 g parmesan, friskrevet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid. Steg bacon på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom bacon på en tallerken med fedtsugende papir. Kom smør på panden med baconfedt og sauter løgene, til er bløde og klare.

Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op. Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den friskrevne ost. Smag til med salt og friskkværnet peber.