Spaghetti Carbonara


Pasta Carbonara er en af de retter, som vi ind imellem tyer til på travle hverdage og enkelte weekend aftener. De dage, hvor behovet for en nem, lynhurtig og superlækker ret vægtes meget højere, end lang tid i køkkenet og langsommelige, men hyggelige simreretter – hvilket jeg også holder rigtig meget af, men hver ting til sin tid … og sådan en helt enkel Spaghetti Carbonara er bare evig godt.
Da Spaghetti alla Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten virkelig topper på få ingredienser – så er det super vigtigt at bruge en bacon af rigtig god kvalitet og med god smag. Det gør virkelig en stor forskel i retten.
Prøv også: min bedste opskrift på spaghetti bolognese
Spaghetti Carbonara
- 100 g bacon, af den bedste kvalitet, man kan skaffe.
- 1 tsk smør
- 1 løg, i tern
- 1 dl piskefløde
- 2 æg
- 50 g parmesan
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 400 g spaghetti, kogt al dente
- 50 g parmesan, friskrevet
Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>
Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid. Steg bacon på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom bacon på en tallerken med fedtsugende papir. Kom smør på panden med baconfedt
Og sauter løgene, til er bløde og klare. Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op.
Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den friskrevne ost. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Elsker Carbonara…
Vi laver som oftest er version fra Jamie Oliver med ærter og mynte… Det kan klart anbefales.
Uhm, ja det kunne jeg forestille mig – hvis det lige er sæson for friske ærter, så kunne det være ret så skønt en sprød tilføjelse. Det vil jeg huske til sommer :)
Hej Ann-Christine – tak for en superlækker og enkel opskrift ! fløde tilsat er genialt :) det smager bare godt sådan noget i.
Vil du fortælle en lidt nærmere cirka-opskrift på vinagrette ? jeg kan godt sådan lidt finde ud af det, men vil meget gerne noget om mængden til 1 person dvs. til den mængde salat der svarer til 1 stk. hjertesalathoved.
Og kan også skrive forslag til hvilket mærke olivenolie, og honning og dijon sennep evt. med foto og navn på hvor den er købt alm.vis ? det fordi jeg har anoreksi og det hjælper SÅ meget at få sådanne små pakke-løsning, så kan jeg meget bedre overskue at lave maden OG spise den <3 :)
Der skal så lidt til, for at det lykkes eller ikke lykkes at spise nemlig.
Men elsker dine opskrifter og videoer ! Det så dejligt. Fantastisk mad og det at der på tilberedning står 15 min., det kan jeg ret så godt overskue i forhold til 2 timer eller et brød der skal tage 1,5 at lave haha. Og det bare så luksus med pasta og bacon osv. her, det smager jo bare super og er egentlig jo en af de retter man laver bedre selv end caféerne som oftest er i stand til.
Rigtig god dag og tak for det du gør med mad :)
Tanja
Hej Tanja,
Mange tak for din søde hilsen! Hvor er det dejligt at du har glæde og fornøjelse af mine opskrifter, det er jeg glad for ♡
Jeg har en opskrift på Vinaigrette til 1 person her og oftest bruger jeg urtekram olivenolie, urtekram dijonsennep og æblecidereddike (eller en anden økologisk variant) og en økologisk honning eller dansk honning. Her kigger jeg ikke så meget på mærket, men variere fra gang til gang. Det kan altsammen købes i både føtex og SuperBrugsen mv. og hvis de ikke har urtekram, så køber jeg bare en andet økologisk variant.
– og så smager det rigtig dejligt med finthakkede mandler eller andre nødder som drys på.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Carbonara er helt klart også mine drenges hofret :-)
Men i min kommer der ingen løg i, udover de hvidløg som baconnen bliver stegt i.
Jeg er helt enig i at bacon skal være i god kvalitet. Men jeg synes at den vigtigste smagsgiver er den ost man vælger at bruge.
Jeg sværger til parmigiano reggiano. Den bedste man har råd til :-)
Uh ja, god ost er sørme vigtigt! :)
og du bruger hvidløg – det lyder også dejligt! Det er altid sjovt at høre hvordan en helt simpel ret som fx Carbonara har det med at få små ændringer og tilpasninger i forhold til det køkken den laves i … Jeg mener også, at have læst engang at der oprindeligt slet ikke er fløde i en Carbonara, men det smager nu altså skønt, synes jeg.
Jeg husker også noget med at der ikke er fløde i den “rigtige” opskrift.
Men når man selv skal spise det, så må man vel også selv bestemme hvad man vil komme i, og jeg bruger skam også selv fløde :-)
Fuldstændig enig – elsker at mad, fremgangsmåder og opskrifter kan udvikle sig og aldrig står stille :)
Hej.
Nu er jeg lidt salmonellaforskrækket.
Burde det ikke være pasteuriserede æg der bruges?
Det lyder ellers som en meget lækker hverdags ret i en børnefamilie. :)
På forhånd tak.
Du kan skolde æggene med kogende vand inden du slår dem ud, så er du helt sikker:-)
Hej Marianne,
Det kan man gøre hvis man foretrækker det. Jeg bruger aldrig pasteuriseret æg, da jeg selv foretrækker øko æg og ubehandlede æg.
Fødevarestyrelsen har i længere tid udtalt, at der kun er en teoretisk risiko for salmonella ved brug af danske æg og fornyligt kom de med en pressemeddelse på, at der er ingen grund til at frygte salmonella i Danmark.
Men man skal selvfølgelig gøre det, som man har det bedst med :)
Kh Ann-Christine
Mmmmm, fin opskrift. *gemmes*.
Nissedøren er en helt fantastisk idé.
Det var et kæmpe stort hit sidste år :) Jeg glæder mig til at den skal op igen.
Super opskrift. Lige afprøvet til ug ;O) Vores familie elsker den ret, og din opskrift gjorde helt sikkert lykke. Kh Helle ;O)
Hvor er det dejligt at høre, Helle :)
Det kan anbefales at droppe fløden og bruge ét æg pr. person (hvis 4 personer tilsættes ét ekstra). Retten er også ret lækker med et skvæt hvidvin i og/eller frisk basilikum på toppen.
Æggene piskes for sig og parmesan tilsættes blandingen. Når du har dryppet den kogte pasta af putter du det straks tilbage i den stadig varme gryde, tilsætter æggeblandingen og rører rundt (man bruger her varmen fra pasta og gryde til at gøre det cremet og man skal således ikke tænde for varmen under gryden igen). Klar til servering!
Blot et lækkert alternativ du burde prøve hvis du ikke har prøvet det sådan for.
Det er også en skøn version!
Tak for at dele dit input :)
Sikke en dejlig og ligetil opskrift! Jeg er ikke den store haj i et køkken, så opskrifter med aaalt for lange beskrivelser afskrækker mig ret hurtigt. Denne opskrift er jo både nem at gå til og super god, når man først kan servere det færdige resultat. Det er ikke sidste gang, den kommer i spil i mit køkken!
Tusind tak, Lisbeth!
Det er jeg glad for at høre :)
Jeg synes absolut, at der skal være plads til at eksperimentere med opskrifter og give dem sit personlige præg, men respekten for den enkelte rets oprindelse er nu også en dyd – dermed inviterer man jo også kulturen, hvorfra retten stammer, med ind på sit middagsbord. Og indenfor italiens grænser finder du ikke en restaurant med respekt for sig selv, der vil tillade at tilsætte fløde i en carbonara. Kunsten er, at gøre den cremet KUN med parmasan og æg, og det kan godt lade sig gøre, hvis den friskkogte spaghetti kun køles ganske kort(allerhøjest 20 sek. i dørslag), inden den hældes over i en kold skål, hvori carbonara blandingen er. Det er meget fin temperaturgrænse, der adskiller en carbonara fra at blive enten for tør eller våd, men balancen kan med lidt øvelse findes.
Jeg kan bestemt også lide den italienske carbonara, min version her er mere amerikansk inspireret :)
Kh AC
Er det kun æggehviderne fra ægget der skal i ? :)
Nej, hele ægget :)
Verdens bedste Spaghetti Cabonara opskrift!
Bruger den hver gang og den slår ARIS fejl! Foreslår altid denne opskrift til andre ?
Skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh AC
Vi prøver din opskrift i aften, men vores spaguetti carbonara får et par dråber trøffelolie. Det smager fantastik.
Uhmm, jeg elsker også smagen af trøfler! Så det må prøves :)
Hvor er dine hvide urtekasser fra du har stående i videoen med spagetti carbonare?
De er fra Ikea
Kan man lave den uden ost?
Hvor meget pasta bruger du til denne opskrift ? ?
Jeg beregner omkring 350 g til os fire, med en salat til.
Hvor meget pasta skal man bruge? Det står der ikke i opskriften?
Omkring 100 g pr person til hovedretter er en god tommelfingerregel.
Hvor meget soaghetti broget du til sådan en portion
Hvor mange gange ville du gange den op til fødselsdagsgæster 7 voksne, 1 barn og to teenagere ?
Jeg beregner ca 75-100 g tørret pasta pr person, alt efter hvad der evt serveres til tilbehør/forret/dessert.
Der står ikke hvor mange gram spahetti?
Det er opdateret nu :)
Super lækker opskrift, vil klart anbefale at putte nogle champignoner i (hvis man kan lide det) men helt sikkert en opskrift jeg vil bruge igen (-:
Det kunne jeg også sagtens finde på ♡ Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Vi var i Italien denne sommer og skulle selv lave aftensmad et par gange. Jeg lokkede resten af familien til, at vi selvfølgelig skulle lave spaghetti carbonara. Jeg havde fået fat i det lækreste stykke parmesan. Min mand er nu ikke helt pjattet med den ret, men jeg brugte denne opskrift, og han var helt solgt. Vi har lavet den et par gange herhjemme efterfølgende :-)
Hvor er det skønt at høre, Janet – Tusind tak for din søde hilsen og fine feedback på min opskrift ♡
Hej
Jeg vil lave denne ret i aften – da jeg har fødselsdag..
Men jeg vil gerne have grønsager i
Hvad vil du anbefal….
Prøv med en skefuld honning sammen med baconen. Det giver den perfekte smag. PS ingen hvidløg hvis man bruger honning.
Mmm har lige lavet den og den er bare sååååå lækker? Havde ellers opgivet at finde den rigtige opskrift fordi jeg synes de smagte så dårligt. Men den her er et hit
Det er sgu lidt sjovt :-)
Normalt laver jeg aldrig mad, men under denne her Corona krise er jeg hjemsendt og er nu begyndt at interessere mig for at lave mad.
Jeg fandt din web og har lavet et par hyggelige små ting som koldskål med kammerjunkere, pasta carbonara og hjemmelavede burgere. Altså ret basale ting.
Jeg har simpelthen fundet en eller anden form for ro i at lave mad på denne måde og håber at det varer ved når vi er tilbage til normal tilstand igen.
Tak for nogle fine og lette opskrifter at følge samt super gode videoer.
Hilsen
Vincent
Hej Vincent,
Tusind tak for din søde hilsen!
Det var da en virkelig dejlig og positiv sideeffekt af krisen.
Jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine
Tak for din opskrift på capinada. Smagte fantastisk med løg , bacon, champignon, fløde og dejlig ost.
Plejer at købe den færdig hos den lokale pizzaeria. Men din opskrift smagte bedre. Så det bliver den fremover ?
prøv og lav rigtig carbonara en dag efter jeg har prøvet det er mine pasta evner blevet meget bedre og går aldrig tilbare til den kedelige fløde variant igen.
I carbonara er der ikke fløde, det må heller ikke være en saltet bacon og helst være Guanciale af svine kæbe, men man kommer også langt med noget fed tørret skinke. og det vigtigste er osten nemlig Pecorino-Romano som er mere salted og smager af mere end parmasan. og nogle gode hele peber korn( Sre Ambre eller rød kampot kan anbefales) ristes hurtigt inden de knuses
Tak for de mange gode opskrifter på din side her, god dag :)
MVH Daniel
I er nød til lige at rette lidt i ordlyden.. det virker forkert☺️
“Tilsæt derefter bacon og piskefløde. Lad fløden bruse kort op. Tag panden af varmen og rør de to æg i, samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med carbonaraen og den friskrevet ost.”
Du har helt ret – hermed rettet til :)
God opskrift – men synes at mængden er lille. Dobbelt op på alt?
Hej! Der er en lille “Feature” oppe ved Portionsantallet. Hvis du kigger til højre for antallet af portioner (på denne opskrift er det “4”) kan du klikke på pilene for at gå op og ned i mængden, helt ned fra 1 op til 20.
Håber det hjælper :)
Sidder her i skrivende stund og overvejer aftenens menu. Carbonare er lækkert og denne gang googlede jeg det. Opskrifter er for mig en slags inspirationskilde, ikke andet, for så bliver det let for kedeligt at lave mad. I min carbonare er der en god udvalgt bacon, rimelig finthakket løg, en 3-4 fed hvidløg, lidt finthakket peberfrugt, æg og så får det nok også lige en sjat fløde. Peberfrugten er med til at give lidt farvespil så det bliver lidt mere spændende at se på. Mad skal have god smag. Den rette konsistens og ,ikke mindst, se lækker ud. Hilsen rebellen.
Det er en dejlig opskrift – skal over til min søn Simon og hans to roomies i København i morgen – har forberedt bacon og løg og så ellers bare det andet med i tasken. Glæder mig og ved de unge mennesker kan li det – lavet en salat til.
Har investeret i de to kogebøger og er dikket på jeg får meget gløde af dem.
Hvor er det dejligt at høre, rigtig god fornøjelse meed bøgerne og turen til København
Skøn dag til dig og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg tilsætter altid lidt revet muskatnød i min carbonara – ligesom i bechamel sauce
Hej Ann-Christine.
Jeg har forsøgt mig med spaghetti Carbonara et par gange, men for mig ender æggene med at gøre det hele lidt grynet.
Kan du regne ud, hvad jeg gør forkert?
Vh Sofie
Hej Sofie
Det sandsynligvis at panden nok stadig er lidt for varm når du kommer æggene på eller ikke får rørt hurtigt nok, for så vil de gryne i stedet for at blive cremede.
Kh Ann-Christine