Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/carbonara_opskrift/

Spaghetti Carbonara

Pasta Carbonara er en af de retter, som vi ind imellem tyer til på travle hverdage og enkelte weekend aftener. De dage, hvor behovet for en nem, lynhurtig og superlækker ret vægtes meget højere, end lang tid i køkkenet og langsommelige, men hyggelige simreretter – hvilket jeg også holder rigtig meget af, men hver ting til sin tid … og sådan en helt enkel Spaghetti Carbonara er bare evig godt.

Da Spaghetti alla Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten virkelig topper på få ingredienser – så er det super vigtigt at bruge en bacon af rigtig god kvalitet og med god smag. Det gør virkelig en stor forskel i retten.

Prøv også: min bedste opskrift på spaghetti bolognese 

PT15M

Spaghetti Carbonara

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 100 g bacon, af den bedste kvalitet, man kan skaffe.
  • 1 tsk smør
  • 1 løg, i tern
  • 1 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 50 g parmesan
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 400 g spaghetti, kogt al dente
  • 50 g parmesan, friskrevet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

 

Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid. Steg bacon på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom bacon på en tallerken med fedtsugende papir. Kom smør på panden med baconfedt

Og sauter løgene, til er bløde og klare. Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op.

Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den friskrevne ost. Smag til med salt og friskkværnet peber.