Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/carbonara_opskrift/

Spaghetti Carbonara

Pasta Carbonara er en af de retter, som vi ind imellem tyer til på travle hverdage og enkelte weekend aftener. De dage, hvor behovet for en nem, lynhurtig og superlækker ret vægtes meget højere, end lang tid i køkkenet og langsommelige, men hyggelige simreretter – hvilket jeg også holder rigtig meget af, men hver ting til sin tid … og sådan en helt enkel Spaghetti Carbonara er bare evig godt.

Da Spaghetti alla Carbonara er en af de retter, hvor kvaliteten virkelig topper på få ingredienser – så er det super vigtigt at bruge en bacon af rigtig god kvalitet og med god smag. Det gør virkelig en stor forskel i retten.

Prøv også: min bedste opskrift på spaghetti bolognese 

PT15M

Spaghetti Carbonara

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 100 gr. bacon af den bedste kvalitet, man kan skaffe.
  • 1 tsk smør
  • 1 løg i tern
  • 1 dl piskefløde, 38 %
  • 2 store æg
  • ½ dl friskrevet pecorino eller parmesan
  • Friskkværnet peber
  • Tilbehør
  • Spaghetti kogt al dente, samt en stor skål grøn salat vendt i vinaigrette og masser af krydderurter, pecorino eller parmasan i flager
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg laver opskriften her >>

 

Skær bacon ud i tern og steg det på en pande ved middelhøj varme til det er sprødt, men ikke branket. Kom bacon på en tallerken med fedtsugende papir.

Kom smør på panden og derefter løg. Lad løgene blive bløde og gennemsigtige, og tilsæt derefter bacon, samt fløde. Lad fløden bruse kort op. Tag panden af varmen og rør de to æg i, samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med carbonaraen og den friskrevet ost.

Server med masser af friskkværnet peber og pecorino eller parmesanflager, samt en stor salat  med krydderurter og vinaigrette. Min vinaigrette variere fra gang til gang, men består fx af: en tsk honning, 1 tsk sennep, 2 spsk olivenolie, 2 spsk hvidvinseddike som er pisket hurtigt sammen.