Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-pasta-bolognese/ Familiefavoritter Italiensk, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Pasta

Bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese er et lidt anderledes twist af den skønne spaghetti bolognese.

Den er nem at lave og når retten først lige er bikset sammen og sat i et smurt fad, så passer den jo sig selv i ovnen til spisetid.

Jeg har mikset den lidt op med ekstra mange grøntsager ift min klassiske bolognese – snuppet lidt inspiration fra min opskrift på lasagne og resultatet er så lækkert! Se flere tips til hvordan der kan tilføjes endnu flere grøntsager til den lækre ret under opskriften.

Prøv også: Valdemarsro Madplan med indkøbsseddel her >>

Bagt pasta bolognese
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT30M4
Ingredienser
  • 50 g bacon, skåret i tynde skiver
  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 1 tsk timian, tørret
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 4 spsk rød balsamico
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 400 g pasta penne
  • 250 g frisk mozzarella
  • 75 g parmesan, friskrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Steg bacon i en stor gryde i olivenolie på begge sider til de er sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kom løg, hvidløg, oregano og timian i den store gryde og steg det under omrøring til løgene er bløde og klare. Tilsæt derefter oksekød og brun det af under omrøring.

Kom hakkede tomater, bladselleri, squash, tomatpure og rød balsamico i saucen og lad det koge op.

Skær den ristede baconen i små terninger og kom den tilbage i gryden til saucen. Smag til med salt og peber og kom derefter grøntsagsboullion og pasta i gryden. Rør det godt sammen, så det hele bliver godt gennemvarmet. Læg låg på gryden og lad det simre under låg i 5 minutter.

Kom halvdelen af saucen i et stort smurt ovnfast fad, drys med halvdelen af parmesanen riv den ene kugle mozzarella i stykker og fordel over. Kom resten af bolognese og pastablandingen over. Afslut med det sidste parmesan og friskrevet mozzarella.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til pastaen er al dente. Lad den sætte sig i 5-10 minutter inden servering.