One Pot Pasta med kylling og spinat
Kylling, spinat og bacon er et godt match og denne one pot pasta med kylling smager altså virkelig super dejligt.
Hvis vi har meget grønkål i haven om vinteren, så skifter jeg gerne spinat ud med finthakket grønkål i opskriften på det tidspunkt, for det smager også virkelig dejligt.
Mine børn har altid spist spinat med største fornøjelse, men hvis det ikke lige er et hit hjemme hos jer, så skift blot spinaten ud med fx cherrytomater og søde majskerner.
Prøv også: min one pot pasta med tomat og chorizo >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
One pot pasta med kylling og spinat
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 kyllingebryst, skåret i strimler
- 400 g pasta, fx. pastarør
- 75 g bacon, sprødstegt og skåret i mindre stykker
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 squash, groftrevet
- 150 g frossen spinat, finthakket
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1,50 dl piskefløde, måske lidt mindre
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld krydderurter, friske
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog grøntsagsbouillonen op og kom kyllingekødet i, skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt. Læg låget på og lad det koge op, rør godt rundt igen og lad det simrekoge i 10-12 minutter, til pastaen er perfekt kogt.
Server retten med revet parmesan og friske krydderurter.
Hej. Det lyder som en opskrift jeg må prøve! Hvor meget oregano skal der i? :)
Mvh Rebekka
Det lille et tal var lige røget sig en tur – det er opdateret nu :)
God fornøjelse med den
Kh AC
Hej! Super lækker ret ?
Elsker alle dine opskrifter!!
Skal kyllingen i rå?
Kh
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg har lige opdateret opskriften så info om kylling også står i selve opskriften, men ellers er der mere info om kyllingekødet lige under opskriften :)
Kh AC
Hej. Det ser super lækkert ud, men jeg tænker på om det kan varmes op igen dagen efter, hvis der nu skulle ske at være rester? Altså ift spinaten/grønkålen :) Mvh Pernille
Det bør der ingen problemer være med – jeg er i hvertfald ikke bekymret for det.
Prøv evt at google søge på “varm op med spinat”. Uanset, så er jeg altid meget tilhænger af at man delvist lytter til research og derefter vælger det, som man har det bedst med selv :)
Kh AC
Har du erfaring med at lave dette i en slow-cooker?.
Nej, sådan en har jeg ikke :)
Hvis kyllingen allerede er tilberedt, er ydeligere 20 minutters kogning så ikke meget?
Den tanke kan jeg sagtens følge dig i, men jeg synes faktisk det fungere glimrende :)
Ikke et spørgsmål til denne lækre opskrift – men din hjemmeside bad om adgang til min mikrofon, da jeg scrollede mig gennem siden på min iPhone… Er det ikke underligt??
Kan man fryse retten?
Ja, inden den er kogt.
Jeg synes kogt pastaret bliver lidt most i pastaen hvis det fryses, men det er nok en smagssag :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg ikke bare undlade pastaen og så fryse retten ned færdiglavet?Men hvor meget bouillon vil du så nøjes med?
Jo, du kan sagtens lave det som en sauce og fryse den (samme mængde boullion). tø op komme pastaen i og kog op til pastaen er mør.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jo, det har jeg også bedt om at få fjernet igen – det skulle gerne være sket i forgårs. Har du oplevet det siden?
Det er en irriterende reklame som fremkalder det. Skriv endelig hvis du oplever det igen
Nej, jeg har heldigvis kun oplevet det den ene gang! Blev helt paranoid :-P tusind tak for svar – og tak for den gode opskrift, den blev afprøvet med succes herhjemme i dag :-)
Det kan jeg da godt forstå – det er også en dum feature, som jeg er helt enig ikke skal være her på sitet ;)
Tak for din søde hilsen, skønt at høre det blev lækkert!
Det her er min go-to opskrift når jeg har travlt eller ikke gider lave mad i lang tid. En gang imellem kyler røget laks i i stedet for kylling og bacon, det synes jeg er endnu bedre, og det giver lidt forandring.
Så skønt at høre, det lyder også super lækkert med laks!
Hej Ann-Christine.
Tænker at jeg vil lave denne lækre one pot pasta i aften.
Du skriver under ingredienser at kyllingen skal bære tilberedt.
Men i opskriften står der at kyllingen skal simre i grøntsagsbouillion i 8-10.
Skal kyllingen være tilberedt inden den kommer i grøntsagsbouillionen eller bliver den tilberedt i grøntsagsbouillionen?
På forhånd tak for svar.
Grith
Hej Grith,
Jeg kan godt se at det er blevet skrevet så det kan misforståes, jeg har rettet det til nu
Kh AC
Hej Ann-Christine :-)
Kan man erstatte piskefløden med noget andet? Fx mælk eller vil det ødelægge hele opskriften?
Jeg ville hellere undlade det eller komme mindre i, end erstatte fløden i denne opskrift.
– det sætter dog virkelig prikken over i´et i opskriften og runder den fint af.
Kh AC
Igen en super god opskrift fra dig – tak! Den bliver helt sikkert brugt igen. Den næste one pot der skal prøves er den med serano skinke.
Så skønt at høre! Rigtig god fornøjelse med den anden i rækken også :)
Kh AC
Hej !
Skal pastaen (og alt det andet gode) være dækket af boullionen ?
Det er den lige knap til at starte med, men så vidt muligt ja :)
Jeg er så glad for at have fundet din side. Det har givet kæmpe inspiration i køkkenet herhjemme. Vi har prøvet en del af dine opskrifter og de er bare super gode. Og denne opskrift er selvfølgelig ingen undtagelse, aldrig har vi fået så meget grønt i ungerne som nu. Det er bare lækkert :) Tusind tak for dig.
Sikke en sød og skøn hilsen og tilbagemelding at få på mine opskrifter, det er godt nok dejligt at høre ♡
Tusind tak!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hejsa,
Kan man tilsætte bacon uden at sprødstege det først? Venlig hilsen Maria
Det vil jeg ikke anbefale – så vil jeg i stedet anbefale at bruge chorizo i små tern.
Kh AC
Uha endnu en One Pot opskrift – Den må jeg prøve inden længe. Jeg elsker virkelig det One Pot koncept der. Det er super nemt når man ikke er den heldige ejer af en opvaskemaskine. ?
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Hej AC
Jeg har simpelthen glemt at købe en squash! Kan jeg lave den uden eller erstatte ned noget andet?
Mvh. Lærke
Den kan godt laves uden. Squash giver en lidt cremet fyldig konsistens, men retten smager også dejligt uden
Kh AC
Hej jeg har et forståelsesmæssigt spørgsmål omkring tilberedningen af kyllingen-for synes fortsat ikke det er helt klart. Hvis kyllingen er tilberedt, så giver det vist ikke mening at den simre i 8-10 min., jo mindre der er en ide i af den bliver mere udkogt og giver yderligere smag til grøntsagsboullion.
Hilsen Kathrine
Hvis kyllingen er færdigtilberedt så kommes alle ingredienserne i på samme tid.
Der står, så vidt jeg kan se, ikke noget om rå kylling – så hvordan bruger man det i opskriften, og kan man overhovedet det?
Sagtens – jeg plejer blot at skære det i tern og koge det i samme boullion som til retten, efter 15 minutter kommer jeg resten af ingredienserne i, rører rundt og lægger låg på.
Kh AC
Skal hilse fra min søn på 16 og sige at den her ret er en vinder.
For at bruge en af hans kommentarer (ved godt at det ikke er helt stueren, derfor et par prikker, men siger lidt om hans begejstring) “Det smager f…ing godt!”
Han tænker, at det vil være en ret, han kommer til at lave, når han en gang flytter hjemmefra. Er det ikke bare fantastisk :-)
Årh, hvor er det godt at høre! Jeg er rigtig glad for at det faldt i god jord og kunne inspirere din søn til en ret han kan lave selv.
Dejlig dag til jer
Kh AC
Nu føler jeg mig som total blondine over at sku spørge om det her? men står med en bakke fersk kyllingebrystfilet som jeg vil smitte i mindre stykker.
Skal kyllingen så forsteges INDEN jeg smider det i gryden eller skal det bar i fersk? Og så når det har kogt tilsættes de øvrige ingredienser?
– det skal du endelig ikke! Det er så fint du spørger.
Jeg forsteger ikke selv kyllingen inden, men kommer stykkerne i gryden med boullion, koger det og tilsætter derefter alle de andre ingredienser i samme gryde.
Hvis du nu vælger i stedet at forestege kyllingen, så brunes den af i smør eller olie, og derefter tilsættes alle de andre ingredienser – det vil være et alternativ til at koge den først.
Kh AC
Hej Ann-Christine :-)
Er det 1,5 dl fløde, eller 1 x 1/2 dl fløde der skal i retten?
Jeg vil bare lige være sikker. Er vild med dine one pot opskrifter!
Mvh. Natasha
Hej Natasha,
Mange tak for din søde hilsen ♡
Jeg plejer at komme mellem 1 og 1,5 dl piskefløde i denne ret. (man kan dog også fint nøjes med 1/2 dl.
Kh AC
Neeej det lyder lækkert, hvor er det godt, den opskrift lige dukkede op på min Facebook. Skal have fødselsdagsgæster på torsdag og har været helt blank på, hvad der skulle serveres? Det lyder nemt og lækkert.
Mon ikke hvidvin er god hertil?
Er der en god salat du vil anbefale til?
Mvh Mette
Hej Mette,
Det er da helt perfekt! – og jo en skøn hvidvin vil være super dejlig til.
Lige nu, ville jeg servere enten en melonsalat (evt uden skinke), en nektarin salat, og/eller en rucolasalat til
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Generelt spørgsmål til de fleste af dine one-pot’s; hælder du vandet fra gryden når pastaen er kogt færdig?
Nej, endelig ikke – det udgør saucen – lige med netop denne variant lytter jeg mig til at enkelte synes der er for meget ‘sauce / væde’ og synes man det, så er det nok med 8 dl grøntsagsboullion. Måske det kommer an på pastatype
Jeg synes lidt du modsiger dig selv i fremgangsmåden og så i info om kylling nedenunder. Der står i opskriften ‘375 g kyllingebryst’. Her går jeg ud fra, at den er rå, da der ikke står andet?
Nedenunder står der at kylling skal tilberedes først?
Så jeg er i tvivl :-)
Så er det opdateret, så der ikke skulle være nogen tvivl længere :)
Den opskrift ser sørme lækker ud.
Jeg har dog et enkelt spørgsmål til den: Hvidløgen (og egentlig også squashen), kommer den rå i? Jeg synes løg plejer at blive stegt inden de kommes i retter…
Ja, det hele skal bare i på en og samme tid. Undtagen kylling, som tilberedes inden.
God fornøjelse
Kh AC
Vi har tænkt os at lave denne ret til fødselsdag, hvor vi bliver 20. Ganger jeg bare hele opskriften med 5? Primært grøntsagsbuilionnen jeg tænker på
Jeg har ikke prøvet at lave så stor portion, så der har du jo den helt store suppegryde fremme.
Prøv at gange grøntsagsboullion med 3 i første omgang og når det koger, kan du vurdere om du synes der skal mere i.
God fornøjelse
Kh AC
Virkelig lækker og supernem opskrift – lavede den med grønkål og det var et hit hos alle i familien?
Mvh
Suzan
Hvor er det dejligt at høre
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Lækker og nem ret. Kan absolut anbefales! Men kan den mon fryses?
jeg har prøvet at fryse dem før de koges og det går så fint. Dvs kom alle ingregienserne til one pot pasta i en beholder (uden grøntsagsboullion). Tø op, kom i en gryde med grøntsagsboullion og kog op. Det virker fint :)
Kh AC
Super lækker ret!
Kan varmt anbefales?
Tusind tak :)
Endnu en super ret fra din hånd <3 TAK
Den står og småsimre lige nu…Det er ikke første gang vi nyder den – og det bliver heller ikke sidste gang :-)
Det særligt skønne ved denne ret er, at den lokker grønsager i min familie OG at jeg kan bruge de grønsager, der "trænger" til at blive spist.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det skønt at høre og sødt af dig at skrive.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Vi erstatter 2 dl af grøntsagsbouillonen med hvidvin herhjemme, og så når retten altså virkelig nye gastronomiske højder – men sådan har vi det nok generelt med vin i og ved siden af mad ;-)
Uhmm, det lyder også dejligt ♡
– og som hyggelig madlavningsstunder hjemme hos jer!
Kh AC
Hej
Jeg vil bare høre, om du ved hvor mange kcal der er i denne ret? Eller for en portion? Mega lækker opskrift.
Mange tak :)
Energiberegning på mine opskrifter er en del af Valdemarsro Premium, som du kan læse mere om her
Kh AC
Kære Ann-Christine
Fantastisk lækker ret – mange tak for opskriften!
Jeg lavede retten med grønkål og lidt ekstra fløde, og det var så lækkert.
Jeg havde ikke parmesan, men dryssede hakkede valnødder over retten. Det smagte godt.
Tak for din skønne blog, som jeg følger dagligt.
De bedste hilsner Isabella
Kære Isabella
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre og det lyder super lækkert med dit skønne twist på retten.
Dejlig aften til dig
Kh Ann-Christine
Har nogen forsøgt med kartofler i stedet for pasta i denne? 😊
Den vil jeg da afprøve i sommerhuset her i næste uge :)
Meeen, skal lige høre, når der står “tilberedt” ved kyllingen, skal den koges eller steges?
Begge dele kan fint bruges :)
God fornøjelse
Kh AC
Jeg kan sagtens se en masse spørgsmål ang. kyllingen, men nu spørger jeg lige alligevel, fordi jeg er i tvivl. Er vi enige om, at jeg ud fra opskriften skal ligge den rå kylling i strimler ned i det kogende vand med grøntsagsbouillonen? I de 10 min. den så simre i vandet, bliver den kogt og tilberedt? Eller er det forkert forstået? :-)
Ja, det er korrekt :)
Kh AC
Virkelig lækker opskrift. Kan man bruge frisk spinat i stedet for frossen ?
Ja, sagtens :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Jeg skal lave den her til aften. Ville høre om man kunne bruge frisk spinat? :3 mvh
Ja, det kan du sagtens gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Åhh dit fantastiske kvinde menneske!! Den her opskrift er fantastisk. Ja det kunne jeg efterhånden skrive om mange af dine opskrifter. Når vi skal prøve noget nyt er din side NR.1 vi går på!!!
Den her opskrift er nem og smager bare af så meget. Det er ikke sidste gang. Manden gik i seng med ondt i maven for der skulle lige tages en portion mere.
Mange tusind tak ♡ Hvor er du sød!
Jeg er så glad for din søde hilsen og fine tilbagemelding på mine opskrifter
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Uhmmm har lige lavet denne opskrift til aftensmad! Den er bare så lækker, den skal laves igen 😍
Hvor er det dejligt at høre :) Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan man bruge madlavningsfløde istedetfor piskefløde ?
Det er 100% smag og behag
– jeg foretrækker selv piskefløde (og halvere hellere mængden af denne, fremfor at bruge madlavningsfløde)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ikke et hit her.. alt for kedeligt og ensformig I smagen.. vandet.. lavede en stor portion og så spiste min datter og jeg en portion hver og så gad vi ikke den ret mere.. øv.. Den lød ellers lækker.. Men desværre en skuffelse her
Hej Rune
Der er selvfølgelig altid spørgsmålet om smag og behag, det kan vi ikke komme uden om :)
Jeg synes denne ret smager vildt godt, og slet ikke kedelig – så kan ikke lade være med at tænke om jeres grøntsagsboullion måske har været blandet for tyndt.
Kh Ann-Christine
Hej.
Hvilke krydderurter har i brugt af de friske til at pynte med?
Mvh
Hej Anna Marie
Jeg bruger gerne frisk oregano, basilikum, timian eller bredbladet persille til denne – alt efter hvad jeg har og der er i sæson
Kh Ann-Christine