Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/melonsalat-skinke/

Melonsalat med skinke

Melonsalat med skinke har sammen med denne nektarinsalat, været blandt de salater, som jeg har tilberedt flest gange dette års sommer.

En nem og virkelig lækker salat, som fint kan gøre det ud for et dejligt frokostmåltid i sig selv – hvilket vi har benyttet os af mange gange – og som fungere super godt i samspil med andre retter til aftensmåltider, her i det begyndende efterår, hvor der stadig er lidt sommerstemning og vejr til grill og udendørsmåltider indimellem.

Jeg synes det er særligt fint og sjovt med de små runde kugler melon, men det er naturligvis ikke et must for opskriften, at de har den runde form ♡

PT15M

Melonsalat med skinke

4 pers.     15 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 70 g rucola
  • 70 g parma- eller serranoskinke
  • 1/2 galia melon
  • 1/2 cantaloup melon
  • 30 g pinjekerner, ristet på en tør pande
  • 125 g frisk mozzarella
  • 1 spsk balsamicoglace
  • 1 spsk olivenolie
  • Friskkværnet sort peber
  • Flagesalt
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Skær alle melonkuglerne ud til fine runde kugler med et melonjern – eller alternativt, skær melon i smukke tern.

Fordel striber af olivenolie og balsamicoglace på et stort fad, vend rucolaen et par gange derpå. Riv skinken i mundrette stykker og det samme med mozzarellaosten, fordel disse på rucolasalaten, anret derefter med melon og drys tilsidst sprøde pinjekerner over.

Kværn en anelse sort peber over salaten og et lille drys flagesalt inden servering.