Pasta med chorizo og svampe


Pasta med chorizo og svampe er efterårslækker – det er alle gode retter med svampe, efter min mening – og fyldt af god smag.
Kombinationen af pasta, chorizo, svampe og den lækre rosmarin er virkelig god.
Og så er den nem at lave og passer perfekt ind på travle hverdage eller feriedage, hvor man gerne vil lave meget andet dejligt end lige at bruge lang tid på aftensmaden.
Prøv også: opskrift på cacio e pepe >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med chorizo og svampe
- 500 g pasta
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- 1 bakke svampe, fx brune champignon
- 100 g chorizo, skåret i skiver
- 400 g hakkede tomater
- 1 håndfuld frisk rosmarin, eller timian
- salt og friskkværnet peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog pasta efter anvisning på pakken.
Varm en pande op med olie. Kom smør på, lad det bruse af og kom derefter de rengjorte svampe på. De skal lynsteges i 1-2 minutter ved høj varme, for så slipper de ikke al væden og forbliver fantastisk saftige og lækre. Sæt svampene til side
Kom chorizo i små stykker, løg og hvidløg på panden og skrue lidt ned for varmen. Tilsæt de ristede svampe og hakkede tomater og lad det simre.
Vend pasta sammen med pastesauce og smag til med salt, peber og krydderurter. Nyd retten mens den er rygende varm.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Jeg lavede retten i går og var ikke så vild med fennikelfrøene… sjovt nok da andre synes godt om dem… måske hvis de var blevet kværnet først, men det skulle de jo ikke… Bortset fra det, var det en meget lækker ret. Skar ned på mængden af ost (ricotta) da jeg synes det er unødvendigt og gør det for fedt… Vi spiste den som tilbehør til stegt, krydret kylling.
Bh Knud
Hej Knud
Mange tak for din tilbagemelding! Du kan evt prøve at knuse dem først, og så vil jeg anbefale halv mængde – ellers undlad og smag til med fx timian i stedet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg plejer at bruge anis pulver og det fungerer rigtig godt 😊
Kan man fryse retten ned? :)
Jeg tror gnocchi vil blive lidt kedelige i konsistensen af det, men bortset fra det, så ja
Kh Ann-Christine
Har lavet retten i dag, og det smager jo helt vildt godt, og fennikelfrø er da blevet det nye yndlingskrydderi. Tusind tak for en virkelig lækkert velsmagende opskrift.
Hej Ann-Christine. Vi forsøgte os med retten idag og den er totalt flydende.
Kan det skyldes at vi købte forkorte gnocchi eller er der noget i udu med væskemængderne?
Hej Casper
Mmm, jeg har ikke testet med forkogt gnocchi, så det skal jeg ikke kunne sige – tester det lige næste gang jeg laver den :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Det er jeg glad for at høre!
Jeg er også helt vild med fennikel, det giver sådan en skøn smag i varme retter :)
Kh Ann-Christine