Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-med-chorizo-og-svampe/

Pasta med chorizo og svampe

Pasta med chorizo og svampe er efterårslækker – det er alle gode retter med svampe, efter min mening – og fyldt af god smag. Kombinationen af pasta, chorizo, svampe og den lækre rosmarin er virkelig god.

Og så er den nem at lave og passer perfekt ind på travle hverdage eller feriedage, hvor man gerne vil lave meget andet dejligt end lige at bruge lang tid på aftensmaden. Fx en dag som i dag, som vi herhjemme planlægger at fylde med små haveprojekter, bål i haven, skære fine (og skræmmende) græskarlygter og hygge med min søster og niece.

PT20M

Pasta med chorizo og svampe

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g pasta
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 bakke svampe, fx brune champignon
  • 100 g chorizo, skåret i skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk rosmarin, eller timian
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kog pasta efter anvisning på pakken.

Varm en pande op med olie. Kom smør på, lad det bruse af og kom derefter de rengjorte svampe på. De skal lynsteges i 1-2 minutter ved høj varme, for så slipper de ikke al væden og forbliver fantastisk saftige og lækre. Sæt svampene til side

Kom chorizo i små stykker, løg og hvidløg på panden og skrue lidt ned for varmen. Tilsæt de ristede svampe og hakkede tomater og lad det simre.

Vend pasta sammen med pastesauce og smag til med salt, peber og krydderurter. Nyd retten mens den er rygende varm.