Blomkålssalat med æbler og mandler
Lækker cremet blomkålssalat med æbler og mandler – rørt med den skønneste cremede pestodressing. Fyldt med smag og knas. Den rå blomkål er knasende sprød og lækker og smager så godt med den cremede dressing, som rigtig kommer til sin ret.
Blomkålssalat kan serveres som tilbehør til rigtig mange skønne aftensmåltider og vil gøre sig glimrende alene eller sammen med en anden salat til. Den holder sig frisk, sprød og lækker på køl til dagen efter, så det kan godt betale sig at lave ekstra til to omgange aftensmad eller frokost.
Prøv også: Opskrift på lækker broccolisalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålssalat med æbler og mandler
- Pestodressing
- 15 g pinjekerner
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 30 g parmesan
- 0,50 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk honning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Saltede mandler
- 30 g mandler
- 1 tsk salt
- 0,50 dl kogende vand
- Blomkålssalat
- 1 blomkål
- 1 æble, i små tern
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pestodressing
Rist pinjekerner og kom persille, hvidløg, parmesan og olie i en minihakker, og kør til konsistensen er god.
Rør de andre ingredienser til dressingen i pestoen og smag til.
Saltede mandler
Opløs salt i vandet, skyl mandlerne og kom dem i det saltede vand. Rist dem på en pande til vandet er fordampet og hak dem fint.
Blomkålssalat
Skær blomkålen i små buketter og hak dem fint eller kom blomkålen i en foodprocessor og hak den fint.
Vend blomkålen med æbletern (gem lidt til anretningen), mandler, persille og pestodressing og anret salaten i en skål med et drys æbletern, nødder og lidt friske krydderurter på toppen.
Uhm det lyder som en virkelig lækker salat, jeg elsker blomkål :-) Hvilken pesto bruger du?
Kh Birgitte
Det gør jeg også :)
Jeg laver denne pesto om sommeren og grønkålspesto eller persillepesto om vinteren
Kh AC
Tusind tak :-)
Det er mega lækkert når blomkål bliver sådan helt “pulveriseret”. Jeg synes det bliver sådan helt couscous agtigt og helt genialt tilbehør/salat. Tak for påmindelsen (og gad egentlig vide om broccoli kan det samme?)
Det kan jeg også rigtig godt lide ♡
Broccoli kan fint det samme :)
Kh AC
Uhm!! Den der pesto dressing, ik’?
Den er bare helt uovertruffen og jeg scorer 1000 point for den hver eneste gang jeg serverer den:-)
Den er også lidt en klassiker i mit køkken♡
hej Ann-Christine,
er det rigtig at der skal drysses æblekerner på salaten ? På billedet ser det ud som om det er æbletern :-)
kh
Angelika
Jeg kan ikke finde, hvor jeg skulle have skrevet æblekerner?
Men ja, det er æbler i tern :)
Vend blomkålen med æble i tern (gem lidt til anretningen), pestodressing, og anret i en skål med et drys friske æblekerner, nødder og lidt friske krydderurter på toppen.
:-)
Ahh, der var den – det er opdateret nu :)
Det er en super lækker vintersalat. Alle i vores familie spiser den med stort velbehag også ham som ellers helst ikke spiser salat. Det værste der kan ske er, at der ikke er nok til en madpakke også ?.
Hvor er det dejligt at høre! Det er også en af vores favoritter :)
Hej
Jeg forstår ikke helt den her forklaring:
Pestodressing
Rist pinjekerner og kom alle ingredienser til pesto i en minihakker, og kør til konsistensen er god.
Rør de andre ingredienser til dressingen i pestoen og smag til.
Først skal jeg komme alle ingredienser i, og bagefter skal jeg tilsætte de andre??? Hvad er hvad??
Bedre nu? ;) – har lige opdateret og gjort det tydeligere
Skal salaten spises på dagen, eller kan rester gemmes til dagen efter?
Den kan sagtens holde sig 1-2 dage i køleskab og smager også dejligt dagen efter :)
Kan se opskriften er revurderet lidt siden sidst jeg brugte den. Mener sidst du havde angivet hvor meget pesto man skulle bruge, hvis man brugte en færdiglavet? ?
1 dl færdig pesto :)
Whauuu en meget lækker blomkålssalat ❣️
Tusind tak! Hvor er det dejligt at høre
Kh AC
Super lækker salat! Den skal vi snart have igen ?
Jeg hakkede et halv spidskål rigtig fint og puttede i, det blev salaten absolut ikke ringere af.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej.
Jeg er blevet flittig bruger af dine opskrifter. En dejlig inspirerende side.
Den her opskrift er blevet en fast del af de opskrifter jeg vender tilbage til. Elsker varmrøget laks til.
Tak❤️
Hej Marianne
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Dejlig lækker opskrift :-)
Det ville være en god ide at kigge på tidsangivelserne. Mener der er ikke en chance at lave den salat der i alt 20 minutter som der står. Det tog mig 45 minutter og jeg er rimelig ferm i køkkenet…
Hilsen Jonas
Jeg tænkte det samme da jeg læste opskriften Jonas – 10 min kommer man jo ingen vegne på. Mon der er noget attraktivt (for forfatteren) i at have opskrifter der er hurtige at lave? Så det virker overskueligt at gå i gang med…
Det er eneste anke jeg har mod Valdemarsro opskrifterne – maden smager virkeligt godt og opskriften er til at forstå – men tids-estimatet er helt i skoven…
Hej Mette
Jeg er glad for du synes godt om mine opskrifter :)
Jeg registrere tiden i mine opskrifter, efter den tid det passer med når jeg laver retten. – og jeg har da naturligvis ikke interesse i at sætte tiden forkert. Men tid kan variere alt efter bl.a. hvilke redskaber mv man bruger – i denne opskrift bruger jeg foodprocessor til blomkålen, minihakker til pestoen og rister mandlerne på en pande. Det oplever jeg er ret hurtigt og nemt – så 10-15 minutter er ikke helt skudt ved siden af i forhold til dette.
Kh Ann-Christine
Hvordan kan det være der ofte er streg over ting i opskrifterne, som i denne hvor saltet er streget over til de saltede mandler. Eller alle grøntsagerne i hakkebøffer i fad.
Det giver ikke mening.
Jeg er ellers meget begejstret for din opskrifter, og bruger dem ofte.
TAK.
Hej Susanne
Mange tak for din søde hilsen :) Jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
Det er en hjælpefunktion, så man kan strege over i opskriften – både ingredienslisten og fremgangsmåden efterhånden som man laver maden.
Stregen er således en du selv har sat ved at klikke på ingredienserne – og du kan også selv fjerne stregerne igen ved at klikke dem væk igen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi er 14 voksne til middag på søndag. Vi skal have din “Mørbradbøffer med bløde løg, champignon og flødesauce“ og du anbefaler bl.a. en blomkålssalat dertil. Er det denne her? Hvis ja: Tænker du, jeg skal gange opskriften med 4, når der er tale om 14 personer? Jeg synes umiddelbart det lyder som voldsomt meget blomkål 😊
Hej Charlotte
Ja, det er denne, den vil være skøn til.
Hvis det er både børn og voksne, så kan du evt blot gange med 2 eller 3
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der er edemame bønner på billedet men ikke i opskriften??
Der var af mystiske årsager hoppet et andet billede på en anden salat med blomkål over i dette indlæg – det har jeg rettet tilbage igen nu :)
Kh Ann-Christine