Saftige kyllingedeller i spidskålswraps
Her får I opskriften på de lækre og saftige kyllingedeller vi lavede i søndags, og som vi spiste i en lækker sprød spidskålswrap med grønt, urtedressing og spirer i.
Det er lidt af en favorit med sådanne kålwraps!
Spidskålswraps er nok noget af det der oftest serveres hjemme hos os. Mindst en gang ugentligt er der spidskålswraps af en eller anden slags på menuen – oftest er det vores ‘to go’ når vi er knap på tid eller ikke lige har fået planlagt indkøb, menu og den slags ordentlig.
Prøv også: min bedste opskrift på frikadeller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Spidskålswrap med kyllingedeller
- 400 g hakket kylling
- 1 æg
- 0,50 dl finvalset havregryn
- 0,50 squash, groftrevet
- 1 æble, groftrevet
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk salt
- Til servering
- 1 spidskål, 2 blade pr. person
- 75 g feldsalat
- 0,50 agurk, i tern
- 1 rødløg, i tynde halve ringe
- 1 håndfuld krydderurter
- Dressing
- 1 dl cremefraiche 18 %
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- 0,50 tsk dijon sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør ingredienserne til farsen godt sammen i en skål og sæt den på køl i en halv times tid. Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande i olie og smør i ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Du kan også bage frikadellerne i ovnen. Pensl dem med lidt olie og vend dem flere gange undervejs. De skal have ca. 20 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
Fyld spidskålsbladene med salat, kyllingefrikadeller, agurk og grønt. Dryp til sidst med dilddressing.
Ej, hvor ser det lækkert ud. Det ser ud som lige noget for mig. Gad vide, om jeg kan få børnene med på det? Det skal i hvert fald prøves i den nærmeste fremtid.
Jeg prøver nemlig at undgå for meget madspild, og der er denne ret ideel til restemad, som du jo også foreslår.
Måske du kan få dem med på den, ellers så er det nemt lige at servere en skive rugbrød eller andet som supplement – det løser det herhjemme ;)
Og hvor godt med fokus på madspild, det har vi også og så er denne ret nemlig så fin at hive frem til resterne
Kh AC
Så lækkert! Jeg er også kålwrapperfan, hvis man altså kan være det ;-)
Gode tips til nye kombinationer og som altid lækre billeder
Det kan man sagtens være – jeg melder mig ind i klubben også :)
Jeg har lige taget en pakke kalkun i tern op af fryseren for at lave noget gryderet i morgen, men det ryger da lige i hakkeren og så skal der laves deller ?
Ihh hvor godt. Det er altså også dejligt :)
Mange tak for rigtig gode inspirerende opskrifter. De er udvalgt med kærlighed kan man mærke/smage. Du efterspørger gode ideer. For mig ville det være en stor hjælp, hvis calorieforbruget blev angivet til opskrifterne. I de perioder hvor jeg skal tænke på vægten, ville det være meget lettere end selv prøve at regne det ud.
Venlig hilsen Vibeke
Hej Vibeke,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jo en sand fornøjelse for mig at det kan mærkes hvor umage jeg gør mig med at finde på de skønne opskrifter som jeg selv virkelig holder meget af :)
Jeg kommer ikke til at inkludere kalorieberegning på mine opskrifter, men jeg mener at der er steder på nettet, hvor du blot kan sætte ingredienslisten ind og så regner den det for dig. Må dog være dig svar skyldig på nøjagtig hvilke sider, der kan hjælpe med det.
Kh Ann-Christine
Jeg synes nogle af dine tidsforbrug er urealistiske.
15min til denne ret?
Det kan naturligvis være meget individuelt, alt efter hvilke redskaber man har og hvor hurtigt man arbejder i køkkenet – men det passer meget godt med den tid jeg bruger til at lave en ret som denne.
Kh AC
Ser satme lækkert ud – Low carb ideer er altid lækkert ;)
Lækkert!
Kan man med fordel dampe spidskålsbladene mon?
Det synes jeg ikke, for så er de ikke knasende sprøde længere, som jeg foretrækker :)
Men gør endelig hvad du synes smager bedst
Kh Ann-Christine
Hvilke krydderurter bruger du til denne opskrift? :)
Det kan være persille, dild, purløg, lidt frisk timian, koriander – eller hvad jeg lige har.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Har tidligere lavet dine kalkundeller, har du fjernet opskriften på dem?:-)
Kh Maria
Det er samme opskrift, det er blot med kalkunfars i stedet for kylling :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for dit svar, syntes bare den var uden soltørrede tomater og med løg el lign:-)
Men har nu prøvet disse og de blev lækre:-)
Rigtig dejlig dag