Dampet broccoli


Dampet broccoli er virkelig lækkert og nemt tilbehør til mange retter.
Det er super nemt at tilberede og her får du min grundopskrift som jeg laver den oftest. Når jeg skal variere den lidt, så damper jeg den nogle gange i grøntsagsboullion, kommer et fed presset hvidløg i vandet eller river lidt fintrevet økologisk citronskal over og drypper med lidt citronsaft. Altsammen virkelig lækkert.
Prøv også: min opskrift på bagt spidskål >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dampet broccoli med parmesan
- 1 broccoli
- 2 dl vand
- 1 tsk salt, til vandet
- 2 spsk parmesan, friskrevet
- salt og friskkværnet peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Del broccoli i buketter og skær stavene i skiver.
Varm en gryde op med vand. Tilsæt salt når det koger og derefter broccoli, som blot lige skal have 1-2 minutter i gryden. Hæld vandet fra og lad broccolien dryppe af i en sigte.
Server på et fad og drys med friskrevet parmesan, samt et lille drys flagesalt og friskkværnet peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor meget Tahin skal der i tahin dressingen?
Det er fluks opdateret så det står i opskriften nu.
Mange tak for at gøre mig opmærksom på det :)
Kh AC
Mums hvor lyde det godt – laver tit retter med aubergine, dette er en fornyelse med dit tilbehør og det skalær
Ves til kylling i aften.
Tak for dine skønne opskrifter og god weekend
Lis
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Ser rigtig godt ud! Kender du Yotam Ottolenghi’s kogebog “Jerusalem”. Hvis ikke, så er den helt sikkert noget for dig. Lækre, simple opskrifter fra det mellemøstlige køkken der altid bliver vellykkede.
Mange hilsner, Veronica
Den kender jeg ikke, men det vil jeg da lige kigge nærmere på – lyder som en spændende bog :)
Tak for tippet
Kh AC