Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dampet-broccoli/

Dampet broccoli

Dampet broccoli er virkelig lækkert og nemt tilbehør til mange retter.

Det er super nemt at tilberede og her får du min grundopskrift som jeg laver den oftest. Når jeg skal variere den lidt, så damper jeg den nogle gange i grøntsagsboullion, kommer et fed presset hvidløg i vandet eller river lidt fintrevet økologisk citronskal over og drypper med lidt citronsaft. Altsammen virkelig lækkert.

Prøv også: min opskrift på bagt spidskål >>

PT5M

Dampet broccoli med parmesan

Tid i alt5 min.
Arbejdstid5 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 broccoli
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt, til vandet
  • 2 spsk parmesan, friskrevet
  • 1/2 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Del broccoli i buketter og skær stavene i skiver.

Varm en gryde op med vand. Tilsæt salt når det koger og derefter broccoli, som blot lige skal have 1-2 minutter i gryden. Hæld vandet fra og lad broccolien dryppe af i en sigte.

Server på et fad og drys med friskrevet parmesan, samt et lille drys flagesalt og friskkværnet peber.