Hotdogs
Solrige sommerdage med pølser på grillen og klar til hjemmelavede gourmet luksus hotdogs, det er et hit!
Disse gourmet hotdogs er på menuen herhjemme flere gange i løbet af sommeren, til stor fornøjelse for hele familien.
Til Johan og Julies fødselsdag i maj, har vi som tradition at servere hjemmelavede hotdogs til aftensmad, når familien kommer til fødselsdagsfest og så er det også hvert år fast på menuen til sankthans – og måske et par gange i løbet af sommerferien.
Arbejdstid 45 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hotdogs og pølsebrød
- 3 dl stuetempereret vand
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 0,50 dl olivenolie
- 1 æg
- 200 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 spsk sukker
- 450 g hvedemel
- 1 æg, til at pensle med
- 1 tsk sesamfrø
- Fyld til Hotdogs
- 12 wienerpølser
- 150 g ketchup
- 100 g remoulade
- 50 g sennep
- 2 rødløg, til syltede rødløg
- 1 agurk, til syltede agurker
- 2 løg, til ristede løg
- 3 dl æblecidereddike, til at lave syltede agurker og rødløg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg. Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør det i gærblandingen. Rør hvedemel i og ælt, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve i en skål i 40 minutter. Form 12 aflange pølsebrød. Brug lidt olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel til æltning, så brødene ikke bliver tørre.
Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys til sidst med sesamfrø. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg vil bage den store portion – 36 stk😉
Jeg elsker koldhævning, men jeg skal formentlig ikke kun bruge 10 g gær til 36 stk.?
Hej fra Birgit
Hej Birgit,
jeg ville bruge omkring 20 g gær og så lade dejen stå på køkkenbordet til hævning i 30-45 minutters tid – afhængigt af hvor lunt der er i dit køkken – til den har hævet en anelse og derefter sætte dejen i køleskab til koldhævning.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for mange gode opskrifter og madplanen er blevet et hit herhjemme.
Opskriften på dine pølsebrød bruger jeg også til burgerboller – de bliver super lækre.
God sommer.
Hilsen
Marianne
Årh, hvor skønt! Det er jeg glad for ♡
Tak for din søde hilsen og god ide med pølsebrødsopskriften til burgerbollerne også :)
Rigtig dejlig sommer til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa
Vil prøve disse pølsebrød- lyder lækre
Rører du dejen på maskine? Hvor længe i givet fald
Mvh Helen
Ja, det gør jeg indimellem og det fungere godt. Jeg rører dejen til den er blank og smidig.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine