Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede_hotdogs/

Hotdogs

Solrige sommerdage med pølser på grillen og klar til hjemmelavede gourmet luksus hotdogs, det er et hit!

Disse gourmet hotdogs er på menuen herhjemme flere gange i løbet af sommeren, til stor fornøjelse for hele familien.

Til Johan og Julies fødselsdag i maj, har vi som tradition at servere  hjemmelavede hotdogs til aftensmad, når familien kommer til fødselsdagsfest og så er det også hvert år fast på menuen til sankthans – og måske et par gange i løbet af sommerferien.

PT1H30M

Hotdogs og pølsebrød

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 3 dl stuetempereret vand
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 200 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 spsk sukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 tsk sesamfrø
  • Fyld til Hotdogs
  • 12 wienerpølser
  • 150 g ketchup
  • 100 g remoulade
  • 50 g
  • 2 rødløg, til syltede rødløg
  • 1 agurk, til syltede agurker
  • 2 løg, til ristede løg
  • 3 dl æblecidereddike, til at lave syltede agurker og rødløg
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg. Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør det i gær- blandingen. Rør hvedemel i

Og ælt, til dejen er smidig.

Lad dejen hæve i en skål i 40 minutter. Form 12 aflange pølsebrød. Brug lidt olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel til æltning, så brødene ikke bliver tørre.

Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys til sidst med sesamfrø. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter.