Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede_hotdogs/

Hotdogs

Solrige sommerdage med pølser på grillen og klar til hjemmelavede gourmet luksus hotdogs, det er et hit!

Disse gourmet hotdogs er på menuen herhjemme flere gange i løbet af sommeren, til stor fornøjelse for hele familien.

Til Johan og Julies fødselsdag i maj, har vi som tradition at servere  hjemmelavede hotdogs til aftensmad, når familien kommer til fødselsdagsfest.

PT1H30M

Hotdogs og pølsebrød

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid45 min.
Antal12 stk.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 3 dl lunkent vand, ca. 37 grader
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 200 g grahamsmel
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg, til at pensle med
  • 1 drys sesamfrø
  • Fyld til Hotdogs
  • 12 wienerpølser
  • 250 g ketchup
  • 2 løg, til ristede løg
  • 2 rødløg, til syltede rødløg
  • 1 agurk, til syltede agurker
  • 3 dl æblecidereddike, til at lave syltede agurker og rødløg
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i en skål med lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.

Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør i gærblandingen.

Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen er lækker smidig.

Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter.

Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel. Det sikre at brødene ikke bliver tørre.

Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.