Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskaalssalat-opskrift/

Spidskålssalat med æble og avocado

Denne spidskålssalat er SÅ lækker, velsmagende og ganske uimodståelig.

Spidskålssalat er jo altid skønt, uanset om det bages i ovnen, steges på en pande, bruges til wraps eller lign – og denne salat er herlig smovset, sund, enkel og nem at lave. Den kan serveres til det meste og har den fineste balance mellem sprødt, blødt, cremet, sødt, salt osv.

Varier gerne pinjekernerne med andre nødder, frø og kerner alt efter hvad der er i køkkenskuffen.

valdemarsro youtubeKlik her og se videoen, hvor jeg viser opskriften >>

PT15M

Spidskålssalat med æble og avocado

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1-2 timer
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,50 spidskål, fintsnittet
  • 0,50 avocado, i små tern
  • 1 æble, i tern eller både
  • 50 g pinjekerner, ristede
  • Dressing
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 agurk
  • 0,50 avocado
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, inkl citronsaft og lidt fintrevet citronskal og blend til en lækker cremet grøn dressing. Smag til med salt og peber.

Vend fintsnittet spidskål grundigt med dressing og anret salaten på et fad eller en tallerken med avocado i små tern, æblestykker og ristede pinjekerner.

Kværn lidt frisk sort peber over og server.