Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/spidskaalssalat-opskrift/ Buffet Efterår, Forår, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Spidskålssalat med æble og avocado

Denne spidskålssalat er SÅ lækker, velsmagende og ganske uimodståelig.

Spidskålssalat er jo altid skønt, uanset om det bages i ovnen, steges på en pande, bruges til wraps eller lign – og denne salat er herlig smovset, sund, enkel og nem at lave. Den kan serveres til det meste og har den fineste balance mellem sprødt, blødt, cremet, sødt, salt osv.

Varier gerne pinjekernerne med andre nødder, frø og kerner alt efter hvad der er i køkkenskuffen.

Prøv også: opskrift på bagt spidskål >>

PT15MPT15M4

Spidskålssalat med æble og avocado

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1-2 timer
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 50 g pinjekerner
  • 0,50 spidskål, fintsnittet
  • 0,50 avocado, i små tern
  • 1 æble, i tern eller både
  • sort peber, friskkværnet
  • Agurkedressing
  • 0,50 agurk
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 0,50 avocado
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist pinjekernerne på en varm tør pande i cirka 2-­3 minut­ter under omrøring, til de er gyldenbrune.

Vend fintsnittet spidskål grundigt med dressing og anret salaten på et fad eller en tallerken med avocado i små tern, æblestykker og ristede pinjekerner.

Kværn lidt frisk peber over inden servering.

Agurkedressing
Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend til en lækker cremet grøn dressing. Smag til med salt og peber.