Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/helstegt-kylling/

Helstegt kylling med krydderurter og citron

En saftig helstegt kylling med det hele, er virkelig noget af det bedste jeg ved.

Jeg har mange livretter! Men helstegt kylling er absolut en af dem. I det hele taget har jeg en forkærlighed for enkle retter. Måltider, hvor man ud af få, men gode råvarer kan skabe et skønt måltid. Billederne til denne ret er taget på to forskellige dage, for jeg fandt også lige et gammelt et i arkiverne på computeren. Tilbehøret er stort set altid det samme; hjemmelavet agurkesalat, et godt hjemmebagt brød, grøn salat med mormordressing og indimellem de syltede rødløg. Vil man lidt ekstra så er en hjemmelavet skøn coleslaw til, heller ikke at kimse af.

PT1Hog15Mter

Helstegt kylling med krydderurter og citron

4 pers.    1 time og 15 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 15 minutter
Fremgangsmåde

Skær citronerne i halve og skyl krydderurterne grundigt. Knus hvidløgsfedene. Rens kyllingen og løsn brystskindet ved at stikke fingrene ind mellem skind og brystkød øverst ved halsen. Lav en dyb lomme, men pas på at der ikke går hul i skindet. Dryp lidt citronsaft i lommen, og gnid med salt og peber, hvorefter lommen fyldes med rosmarin, timian, smør og en knust hvidløgsfed.

Gnid hele kyllingen udvendigt og indvendigt med salt, peber og fyld kyllingen med citroner, resten af krydderurterne og hvidløg.

Steg kyllingen på grill ved indirekte varme, til den når en kernetemperatur på 75 grader. Eller steg den i ovnen ved 200 grader i 45-60 minutter.

Serveres med godt brød, syltede rødløg, syltede agurker og en god grøn salat