Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingesuppe-med-groenkaal-og-groent/ Aftensmad Mad på budget, Suppe

Kyllingesuppe med grønkål og grønt

Der er fond til flere dage og til mange portioner kyllingesuppe i sådan et enkelt kyllingeskrog og det er en virkelig god måde at få brugt hele kyllingen, mindske madspil og få en masse enormt gode og gavnlige vitaminer og mineraler.

Den hele kyllingen kan tilberedes lige som man foretrækker det, helstegt kylling er min favorit sammen med denne kylling i rømertopf

– i denne opskrift springer jeg direkte til tilberedning af fond og efterfølgende suppe. Det hele laves nemlig her på skrog, ben og rester af kyllingekød.

Kyllingesuppe af hjemmelavet fond
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT6HPT20M4
Ingredienser
  • til fonden
  • 1 kyllinge skrog, og resterne af en kylling
  • 1 spsk peberkorn
  • 2 løg, i store tern
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 stængel frisk rosmarin
  • 1,50 liter vand
  • til suppen
  • 400 g kyllingebryst, tilberedt og skåret i tern
  • 150 g grønkål, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle råvarerne til fonden i en gryde, og tænd for varmen lidt under middelvarm, sæt låg på og lad det langsomt koge op.

Når det småkoger, skrues ned til lav varmen, så det blot simre svagt.

Nu skal det have lov at stå i mindst 2-3 timer, og længere op til 6-8 timer.

Når fonden er fyldt med smag, så hældes det gennem en sigte i en skål og stilles på køl.

Dagen efter er det nemt at skrabe overskydende fedt af toppen og den gelé-agtige fond er klar til at blive varmet til en god fyldig suppe, hvor der blot skal tilsættes lidt grøntsager, lidt kylling, nudler eller hvad man nu er til.

Den vil også være helt og aldeles fremragende som en klassisk kyllingesuppe med kødboller og små gulerodstern