Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mulligatawny-suppe/

Mulligatawny suppe

En efterårs- eller vinteraften med en varmende velsmagende mulligatawny til aftensmad, det er så dejligt og hyggeligt! -og på trods af at denne suppe er svær at udtale, så er den virkelig ualmindelig god at spise!

Det er et af mine skønneste bud på en lækker karrysuppe med kylling.

Den indiske karrysuppe varmer og er krydret, men den ikke spor stærk. Hvis man ønsker en stærkere mulligatawny karrysuppe, så kommer man bare lidt  chili i eller drysser finthakket rød chili udover hele herligheden ved servering – et herligt varmt kick af velsmag.

PT30M

Mulligatawny suppe - karrysuppe med kylling

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 tsk karry, medium
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 porre, skåret i tynde skiver
  • 500 g kyllingebryst, i tern
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 tsk timian, tørret
  • 2 tomat, i både
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse, rørt ud i lidt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Udskriv 
Fremgangsmåde

Varm gryden op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden, til det begynder at dufte.

Tilsæt olie, løg, hvidløg og porrer og sauter det i karryen, til løgene er bløde.

Kom kyllingekødet i gryden, brun det på alle sider og tilsæt grøntsagsbouillon sammen med timian. Lad det simre under låg i 20 minutter.

Tilsæt tomat og peberfrugt og smag til med salt og peber.

Jævn suppen en anelse med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, som tilsættes under omrøring.

Kog godt igennem, tilsæt fløden og server med hakket persille