Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/mulligatawny-suppe/

Mulligatawny suppe

En efterårs- eller vinteraften med en varmende velsmagende mulligatawny til aftensmad, det er så dejligt og hyggeligt! -og på trods af at denne suppe er svær at udtale, så er den virkelig ualmindelig god at spise!

Det er et af mine skønneste bud på en lækker karrysuppe med kylling.

Den indiske karrysuppe varmer og er krydret, men den ikke spor stærk. Hvis man ønsker en stærkere mulligatawny karrysuppe, så kommer man bare lidt  chili i eller drysser finthakket rød chili udover hele herligheden ved servering – et herligt varmt kick af velsmag.

PT30M

Mulligatawny suppe - karrysuppe med kylling

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 500 g kyllingebryst, i tern
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 tsk karry, medium
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porre, i skiver
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 2 tomat, i både
  • 2 tsk timian, tørret
  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk majsstivelse
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Varm gryden op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden til den begynder at dufte

Tilsæt olie, løg, porre og hvidløg og sauter i karryen til løgene er bløde.

Brun kyllingekødet der i på alle sider og tilsæt derefter grøntsagsfond sammen med timian

Lad det simre under låg i 20 minutter.

Tilsæt tomat og peberfrugt og smag til med salt og peber og jævn det evt. en med lidt majsstivelse udrøres i koldt vand, som tilsættes under omrøring.

Kog karrysuppen godt igennem, smag suppen til og tilsæt piskefløde.