Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/kylling-karry/

Kylling i Karry a la Ristaffel

Der er en ny familie favorit på menuen her på bloggen i dag! Kylling i Karry ala ristaffel med alverdens lækker topping til. Farvestrålende fint og noget så lækker i smagen – jeg vidste, at den var spot on, da Julie øste gavmildt op fra alle skåle på sin tallerken og Johan nærmest ikke sagde et ord under middagen, andet end ‘uhmmm’, hver gang han tog en ny mundfuld i munden.

Sådan er hver dag eller hvert aftensmåltid bestemt ikke – heller ikke herhjemme. Men kylling i karry ala ristaffel er virkelig et hit hos hele familien!

PT30M

Kylling i Karry

4    30 min.
4
Ingredienser
  • 2 store kyllingebryst
  • 2 dl hønseboullion
  • 3 dl vand
  • Karry-sauce
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 groftrevet æble
  • 1-2 spsk. karry (kommer meget an på styrken)
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk koriander
  • 2 dl kogevand fra gryden med kogt kyllingebryst
  • 3 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • majsstivelse rystet sammen med 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Ris
  • 2 ½ dl ris fx basmati (eller mere hvis man er meget glad for ris)
  • 2 kardemommekapsler
  • 5 dl vand
  • lidt salt
  • Tilbehør
  • Æble i tern, banan i skiver, mango i tern, ananastern, groft kokosmel, rosiner, mango chutney, bredbladet persille eller koriander
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Kyllingekødet:

Kom kyllingebryst (uden skind) i en gryde med vand og boullion. Kog i ca. 15 minutter eller til kyllingen er mør. Tag kyllingekødet op og skær i skiver eller tern. Gem 2-3 dl af kogevandet til karrysaucen.

Ris:
Kog risene efter anvisningen på emballagen og kom desuden to knuste kardemommekapsler i gryden med ris, vand og salt (det smager fantastisk!)

Karrysauce:
Steg løg, hvidløg, karry, spidskommen, kardemomme, gurkemeje og koriander i en gryde med olivenolie i et par minutter til løgene er møre og klare. Rør revet æble i gryden, sammen med kogevand fra kylling og mælk. Lad den småkoge i nogle minutter, jævn saucen med en smule majsstivelse rystet sammen med mælk, kog op, så den bliver god i konsistensen.

Smag til med fløde, salt og peber. Tilsæt kyllingekødet og varm saucen igennem.

Server gerne kylling i karry eller ristaffel, de små retter i skåle hver for sig, så man selv kan anrette på tallerkenen.