Indisk


Krydderierne i det indiske køkken har en stor stjerne hos mig. Kanel, kardemomme, karry, garam masala, spidskommen og jeg kunne blive ved … Helt uimodståelige dufte og smage.
De indiske retter er skønne at servere, som de er. Helt enkle med en portion ris. Basmatiris er klassisk i det indiske køkken, men også fuldkornsris og brune ris er lækre. Vil du gøre lidt ekstra, så er raitadressing og naan næsten obligatorisk tilbehør – og hvis du er ude i at servere den helt store og ultimative lækre indiske middag til fx en gæstemiddag, så server gerne to eller tre varme retter med tilbehør af naan, raita, indiske ris, indisk salat og lassi til. Spisebordet bliver et duftende overflødighedshorn af lækker mad, og det er enormt hyggeligt at samles om.
Der er sådan en god balance og super meget velsmag i det indiske køkken, hvor man nemt kan lave budgetvenlige og vegetariske opskrifter med linser og ris. Det er sund, lækkert og så kan indisk mad med stor succes serveres til gæster og gøres festlig med små skåle raita agurkedressing , ris, godt hjemmebagt naanbrød og enten en god gewurztraminer, kold øl eller de traditionelle indiske lassi.