Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indisk_curry_med_kylling/

Indisk Curry med kylling

Indisk curry med masser af god smag og de skønneste krydderier fra det indiske køkken.

Indisk curry er ret nemt og forholdsvis hurtigt at lave og så kan det sagtens laves i god tid og varmes op igen dagen efter.

Vi serverer den gerne med basmatiris og hjemmebagt naanbrød. Den er også skønt med en grøn salat mikset med lidt nødder, mangosirup og olie, samt et par håndfulde krydderurter, fx koriander og mynte.

Prøv også: min opskrift på den lækreste dhal  >>

PT40M

Indisk Curry

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Marinade
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 lime, saften herfra
  • Derudover
  • 3 spsk karry, medium
  • 1 tsk kanel
  • 4 hele nelliker, stødt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg, grofthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, i grove tern
  • 1 dåse kokosmælk
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys chili, evt - efter smag
  • 1 lime, skåret i både til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skær kyllingefiletterne ud i stykker a ca 2×2 cm, bland yoghurt og limesaft i en beholder med låg, og lad kyllingen marinere i yoghurtblandingen i minimum 2 timer og gerne til næste dag.

Kom krydderierne på en varm pande og rør rundt til de dufter. Skrue ned for varmen og tilsæt olie, løg, hvidløg og ingefær, som sauteres under omrøring til løgene bliver bløde og gyldne.

Tilsæt kylling, inkl. marinade og hakkede tomater.

Rør rundt og lad det simre uden låg i omkring 15 minutter, eller til kyllingen er mør.

Tilsæt rød peberfrugt og kokosmælk og varm godt igennem.

Smag til med lime, salt og peber, samt evt lidt chili eller cayennepeber, hvis retten ønskes stærkere.

Serveres med ris, naan og frisk koriander