Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indisk_curry_med_kylling/

Indisk Curry med kylling

Indisk curry med masser god smag og skønne krydderier fra det indiske køkken. Indisk curry er ret nemt og forholdsvis hurtigt at lave.

Vi serverer den gerne med ris, naanbrød og ellers bare stornyder den som den er.

Julie hjalp mig med at lave denne ret – hun er ret sej i et køkken og har virkelig styr på mange ting. Både hvad tingene hedder, men også hvordan man gør og kommer gerne med forslag til ting, vi kan komme i retten. Vi laver mange duft og smagslege, mens vi laver mad. Det er virkelig hyggeligt, sjovt og en fin måde at blive tryg ved maden på. Julie er nemlig også den herhjemme, der er / har været, mest mådeholden med at smage nye ting ved måltidet.

PT40M

Indisk Curry

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Marinade
  • 2 kyllingebryst
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 1 lime, saften herfra
  • Derudover
  • 3 spsk karry, medium
  • 1 tsk kanel
  • 4 nelliker, stødt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg, grofthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt, i grove tern
  • 1 dåse kokosmælk
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 drys chili, evt - efter smag
  • 1 lime, skåret i både til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skær kyllingefiletterne ud i stykker a ca 2×2 cm, bland yoghurt og limesaft i en beholder med låg, og lad kyllingen marinere i yoghurtblandingen i minimum 2 timer og gerne til næste dag.

Kom krydderierne på en varm pande og rør rundt til de dufter. Skrue ned for varmen og tilsæt olie, løg, hvidløg og ingefær, saom sauteres under omrøring til løgene bliver bløde og gyldne.

Tilsæt kylling, inkl. marinade og hakkede tomater.

Rør rundt og lad det simre uden låg i omkring 15 minutter, eller til kyllingen er mør.

Tilsæt rød peberfrugt og kokosmælk og varm godt igennem.

Smag til med lime, salt og peber, samt evt lidt chili eller cayennepeber, hvis retten ønskes stærkere.

Serveres med ris, naan og frisk koriander