Chana Masala
Chana Masala er en lækker indisk vegetarret med kikærter og de skønneste duftende og velsmagende krydderier. Det er en lækker ret til alle os der er vilde med dhal og det indiske køkken i det hele taget.
En dejlig budgetvenlig hverdagsret, som kan serveres som en suppe – dvs i al sin enkelhed – eller til ris, quinoa eller toppet med kerner, frø eller lign. Se mange flere tips til retten lige under opskriften
Prøv også: min bedste opskrift på det indiske brød, naan >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chana Masala
- 2 løg, finthakket
- 2 tsk stødt spidskommen
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 rød chili, finthakket (vurder mængde efter smag)
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 2 tsk garam masala
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dåser kikærter, drænet og skyllede
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg og spidskommen i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er bløde.
Tilsæt hvidløg, ingefær, koriander, chili, kardemomme, gurkemeje og garam masala. Rør det godt igennem. Tilsæt derefter hakkede tomater og kikærter.
Bring retten i kog under omrøring og lad det simre uden låg i 20 minutter. Rør jævnligt, og hvis retten bliver for tyk, så tilsæt ca. 1 dl grøntsagsboullion.
Smag til med sukker, salt og ekstra krydderier efter smag.
Server med ris og koriander.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Kan du anbefale et alternativ til de hakkede tomater, da jeg ikke tåler dem så godt.
Hilsen Anette
Du kan evt bruge bagt blendet rød peberfrugt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Channa er en bestemt sort af kikærter de dyrker i indien, man kunne kalde retten noget med indisk krydret dåsekikærter
Vh Mads
Hej,
Kan man evt. tilsætte lidt fløde, hvis man ønsker den mere cremet? :-)
Ja, det kan du fint gøre
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine