Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chana-masala/

Chana Masala

Chana Masala er en lækker indisk vegetarret med kikærter og de skønneste duftende og velsmagende krydderier. Det er en lækker ret til alle os der er vilde med dhal og det indiske køkken i det hele taget.

En dejlig budgetvenlig hverdagsret, som kan serveres som en suppe – dvs i al sin enkelhed – eller til ris, quinoa eller toppet med kerner, frø eller lign. Se mange flere tips til retten lige under opskriften

Prøv også: min bedste opskrift på det indiske brød, naan >>

PT30M

Chana Masala

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,50 rød chili, finthakket (vurder mængde efter smag)
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser kikærter, drænet og skyllede
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på pakken
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom løg og spidskommen i en gryde med olie og sauter ved middelvarme, til løgene er klare og bløde.

Tilsæt hvidløg, ingefær, koriander, chili, kardemomme, gurkemeje og garam masala. Rør det godt igennem. Tilsæt derefter hakkede tomater og kikærter.

Bring retten i kog under omrøring og lad det simre uden låg i 20 minutter. Rør jævnligt, og hvis retten bliver for tyk, så tilsæt ca. 1 dl grøntsagsboullion.

Smag til med sukker, salt og ekstra krydderier efter smag.

Server med ris og koriander.