Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chana-masala/

Chana Masala

Chana Masala er en lækker indisk vegetarret med kikærter og de skønneste duftende og velsmagende krydderier. Det er en lækker ret til alle os der er vilde med dhal og det indiske køkken i det hele taget.

En dejlig budgetvenlig hverdagsret, som kan serveres som en suppe – dvs i al sin enkelhed – eller til ris, quinoa eller toppet med kerner, frø eller lign. Se mange flere tips til retten lige under opskriften

Prøv også: min bedste opskrift på det indiske brød, naan >>

PT30M

Chana Masala

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 løg, finthakket
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 tsk stødt koriander
  • 0,5 rød chili, finthakket (vurder mængde efter smag)
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser kikærter, drænet og skyllede
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 tsk kokossukker, eller rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie, eller kokosolie til stegning
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom løg og spidskommen i en gryde med olie og sauter ved middelvarme til løgene er klare og bløde.

Tilsæt hvidløg, ingefær, koriander, chili, kardemomme, gurkemeje og garam masala. Rør det godt igennem.

Tilsæt derefter hakkede tomater, kikærter og salt.

Bring retten i kog under omrøring og lad det simre uden låg i 20 minutter.

Rør jævnligt og hvis retten bliver for tyk, så tilsæt en dl grøntsagsboullion.

Smag til med salt, kokossukker/rørsukker, ekstra krydderier efter smag og evt. et dryp limesaft.

Server som suppe eller med ris og tilbehør.