Tandoori Kylling


Tandoori kylling er en af vores indiske livretter, som virkelig er skøn! Serveret med bløde lækre naan, ris og lækkerier fra det indiske køkken.
Tandoori kylling har ofte en særlig rød farve, når du køber det i indiske resturanter. Det lyse kyllingekød suger farven til sig og bliver ret fin rød, så man tænker at sådan skal tandoori nok se ud – men da den røde farve er et tilsat farvestof, så synes jeg den er helt unødvendig og laver min opskrift uden og smagen er uanset helt i top!
Prøv også: Min opskrift på de lækre naan brød >>
Tandoori Kylling
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk kanel
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk sød paprika
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 3 dl yoghurt naturel
- 0,25 citron, saften herfra
- 0,50 dl olivenolie
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g tomatpuré
- 4 kyllingelår, gerne overlår
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 lime, skåret i både
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør alle krydderierne sammen i en skål med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpuré.
Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Løsn skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før.
Læg den marinerede kylling sammen med marinaden i et smurt ovnfast fad og bag i cirka 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.
Server kyllingelårene med limebåde og korianderblade.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej :-) Kan jeg bruge alm kyllingebryst?
Ja, det kan du fint gøre :)
Hvor mange kylling bryst vil du skyde på at denne portion marinade rækker til? :)
4-6 stk af en god størrelse, vil jeg tro
Hold nu op det ser lækkert ud! Det skal prøves ? Hvad er det for nogle ris du har lavet til? ?
Ej, undskyld…. Jeg kan da bare læse alt hvad du har skrevet ??
Helt ok ♡
Putter du salt på kyllingen/marinaden, eller kan det helt undværes når der er så mange krydderier?
Jo, det var godt du spottede den! Der er tilføjet salt og peber nu :)
Den skal nok blive dejlig uden også, men bedst med ;)
Perfekt :-) Kyllingen er nu klar til at sætte i ovnen. Inkl salt ?
Hej Cathrine
Vil du skrive din opskrift på indiske ris?
Mvh
Lisbeth S.
Det kan du tro, du får opskrift på indiske ris her
Hej Ann-Christine
Jeg savner lidt mulighed for ikke kun at kunne printe din opskrift, men også kunne sende den pr. mail. Kan det mon lade sig gøre?
Mvh
Lisbeth S.
Lige pt kan der blot sendes link til opskrifterne via mail – men jeg vil gerne tage en mulighed for ‘send mail klik-knap’ i næste opdatering :)
Kh AC
Skal der nogen form for væde ved kyllingen, hvis man laver den i rømertopf?
Jeg ville lige komme en dl grøntsagsboullion i bunden af rømertopfen
Hej :-)
Vil det samme resultat kunne lade sig gøre i et helt almindelig ildfast fad?
Ja, det kan du sagtens. Jeg vil i såfald partere kyllingen, så den ligger i fadet i udskårne stykker.
Hej Ann christ8ne,
tak for spændende site, jeg laver ofte mad til din opskrifter og nyder din smag
Lavede en hel tandori kylling i stegeso, 3 timer,og blev skuffet over resultatet, har tidligere lavet det i ovnen i fad med succes.
Der var meget væde i stegesoen, halvt fyldt og ingen overflade på kyllingen, meget langt fra hvad det er rigtigt. Var mørt dog.
Tænkte selv mere på at det med en hel kylling ville være spændende at prøve rotisseri men det der mere 1,5 time ….
Dine tanker ?
Mvh thomas
Hej Thomas,
Mange tak for din hilsen og feedback på opskriften i stegeso.
Jeg synes det lyder ret lækkert at tilberede den på rotisseri, det har jeg dog ikke så meget erfaring med selv – så det må komme lidt an på en prøve. Giv endelig en tilbagemelding, hvis du prøver det af :)
Kh AC
Har lavet denne kylling mange mange gange og den er bare så lækker. Kunne være skønt med endnu flere opskrifter på indisk ?
Jeg ser tit en opskrift, som jeg har lyst til at lave, og savner meget at kunne markere/gemme opskrifterne. Har jeg overset en favoritknap? Eller findes sådan en ikke?
Vh Ann Dorthe og tak for en guldgrube af lækre opskrifter
Hvor er det skønt at høre ♡ Tak for din søde hilsen.
– og tusind tak for den fine opfordring, jeg laver gerne nogle flere opskrifter med indisk :)
Der er endnu ikke en favoritfunktion, men jeg arbejder på at det kommer på et tidspunkt. Det kunne være virkelig godt.
Kh AC
Jeg prøvede for første gang i går denne opskrift. Hold nu op den blev så dejlig mør,saftig og havde en helt fantastisk smag!. Det er helt klart blevet en favorit ?. Tak for en super inspirerende blog med rigtig gode blandende opskrifter ??
Hvor er det dejligt at høre! Så skønt med søde tilbagemeldinger på mine opskrifter, det gør mig glad kan du tro ♡
God weekend til dig
Kh AC
Hej :)
Først og fremmest ros til din blog, jeg bruger den stort set hver gang jeg skal prøve noget nyt.
Jeg vil høre, udover de indiskeris og naan-brød, kan du så anbefale en dip hertil?
Mvh Frederikke
Mange tak for din søde hilsen, Frederikke – det er dejligt at høre :)
Jeg vil anbefale Lassi, Mango Chutney og måske en indisk salat og raita dressing – du finder alle de lækre indiske opskrifter her >>
Kh AC
Jeg har noget tandoori krydderi som er færdigblandet:
Paprika, koriander, ingefær, løg, hvidløg, spidskommen, rødbede, bukkehornsfrø, chili, kanel, muskat, citrongræsolie.
Jeg ved godt det kan være svært at svare på, for man ved jo ikke hvor stærkt det er…..
Men tror du jeg kan bruge det? – og hvor meget mon jeg skal bruge?
Hej Mette,
Det kan du sagtens bruge. Umiddelbart vil jeg sige omkring 2 spsk, men som du selv er inde på, så kommer det meget an på styrken i det.
Rigtig god fornøjelse, jeg håber det bliver super lækkert.
Kh AC
Hvorfor kan man ikke bruge stegeso, hvis man laver retten af kyllingelår?
det kan du da også sagtens – det er dog ikke et must
Hold nu op det blev lækkert. Dine opskrifter er så skønne. Fantastiske råvarer og en kæmpe variation. Vi bruger dine opskrifter så tit. Tak for dig ❤️Britt
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre I har glæde af mine opskrifter
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er en en utrolig velsmagende ret og og jeg har lavet den flere gange. Jeg lægger kyllingestykkerne med marinade i et ovnfast fad og sætter det i ovnen som der står i opskriften.
Men saucen skiller, mens den steger i ovnen! …… bør jeg nøjes med at lægge kyllingerne i fadet kun med den marinade , der følger med kødet?
Kh
Anna
Hej Anna,
Du kan evt prøve med græskyoghurt i stedet for alm yoghurt, det er mere varmestabilt og skiller ikke så nemt i varme retter.
Kh Ann-Christine
Hej
Har du et bud på et mælkefrit alternativ til yoghurten? :-)