Tandoori Kylling
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2017/04/tandoori-kylling-1.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Tandoori kylling er en af vores indiske livretter, som virkelig er skøn! Serveret med ris, grønt og en spicy cremet og krydret yoghurtdressing. Det er en herlig menu at sætte på bordet.
Når man køber Tandoori kylling i indiske restauranter, så har kødet ofte en særlig og markant rød farve. Det lyse kyllingekød suger farven til sig og bliver meget rød, så man tænker at sådan skal tandoori nok se ud. Den røde farve kommer dog fra et tilsat farvestof, og så synes jeg den er unødvendig og laver min opskrift uden og smagen er uanset helt i top!
Prøv også: Min opskrift på de lækre naan brød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tandoori Kylling
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- 1 spsk sød paprika
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 3 dl yoghurt naturel
- 0,25 citron, saften herfra
- 0,50 dl olivenolie
- 3 fed hvidløg, pressede
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 4 kyllingelår, gerne overlår
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Krydret yoghurtdressing
- 3 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 broccoli, I buketter
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 2 lime, skåret i både
- 1 håndfuld frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Rør alle krydderierne sammen i en skål med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpuré.
Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Løsn skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før.
Læg den marinerede kylling sammen med marinaden i et smurt ovnfast fad og bag i cirka 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.
Kom broccoli i en kasserolle med letsaltet kogende vand, og kog i 1 minut med låg. Hæld vandet fra og server til kyllingen.
Server kyllingelårene med friskkogte ris, broccoli, yoghurtdressing, limebåde og korianderblade.
Krydret yoghurtdressing
Rør dressingen sammen af græsk yoghurt, krydderurter, hvidløg og smag godt til med salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det ser utroligt lækkert og spændende ud. Det skal vi have til min fødselsdag 😊 med alle delene til
Men 🤔 har du et forslag til dessert efter sådan en skøn middag?
Jeg synes sticky rice med mango passer perfekt som dessert – også til indiske retter. Det er jo egentligt en asiatisk ret, fra thailand og vietnam, men passer også perfekt i smagen som afslutning efter en middag fra det indiske køkken.
Kh Ann-Christine
Hej
Er blevet rigtig glad for mit abonnement og bruger ugeplanerne rigtig meget – skifter dog en del ud og rundt hvis det ikke lige passer og det synes jeg er mega fint man kan – imodsætning til måltidskasser. Men jeg kunne godt tænke mig at der i appen også var serveringsforslag som der er på hjemmesiden eller har jeg misset noget ?
Eksempelvis fik jeg ikke købt ind til tilbehør.
Ja indrømmet det gik lidt hurtigt med at lave indkøbssedlen men havde der stået serveringsforslag havde jeg ikke overset at det kun var kyllingen opskriften dækkede.
Hej Susanne
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at du er og det er god feedback du skriver til mig.
Det er nemlig netop min tanke med madplanerne, at man skal kunne skifte ud lige så meget man vil, for så er man sikker på at de opskrifter der er på ens madplan er noget man har lyst til og glæder sig til at lave :) og jeg er i gang med at gennemtjekke alle mine gamle opskrifter over tid, så der på et tidspunkt vil være forslag til tilbehør på alle de opskrifter der ikke er ‘et fuldt hovedmåltid’ – men det tager lidt tid at få det på.
Kh Ann-Christine
Sidste år til min fødselsdag lavede jeg tandoori kylling med udgangspunkt i din opskrift og så med lidt freestyle;
Marinerede hele kyllinger i den skønne tandooridressing en nats tid, sørgede for som du skriver at få dressingen rigtig grundigt ind under skindet og også ind i selve kyllingen.
Derefter gav jeg hele molevitten 4 timer i stegeso ved 120 grader, tog det ud og parterede kyllingerne og stegte ved 250 grader indtil sprødt.
Den lækre ‘sovs’ som lå tilbage i stegesoen som jo egentlig var en kombi af kyllingesaft og rester fra dressingen serverede jeg ved siden af sammen med basmatiris, hjemmelavet raita og naanbrød.
Dét duede bare og vakte lykke hos alle mine gæster!
Idag holder jeg atter fødselsdag og har brugt samme fremgangsmåde som sidste år, nu er det blot andre gæster – det dufter helt rigtigt og skal nok blive en sikker vinder, igen!
Til dessert skal vi have din blåbær cheesecake også snuppet herinde fra..
Kan man ønske sig mere?
Uhmm, det lyder som en fantastisk middag og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine