Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tandoori-kylling/

Tandoori Kylling

Endnu en indisk livret har fundet vej her til Valdemarsro – det drejer sig om den uimodståelige tandoori kylling, som jeg har lavet utallige gange herhjemme. Finpudset opskiften igen og igen og den er nu helt som jeg ønsker mig den – klar til at dele med jer.

Tandoori kylling har i øvrigt ofte en særlig rød farve, som det lyse kyllingekød suger til sig – men da den farve er et tilsat farvestof, så jeg laver den uden og smagen er uanset helt i top!

PT4H

Tandoori Kylling

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 kyllingelår, gerne overlår eller alternativt en hel kylling
  • 3 dl yoghurt, naturel
  • 1 citron, saften herfra
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 95 g tomatpuré
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 tsk stødt gurkemeje, eller fintrevet frisk
  • 10 g ingefær, fintrevet
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 4 nelliker, stødt
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Stød alle krydderierne hvis de ikke allerede er stødt og rør dem sammen med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpure.

Gnid marinaden godt ind i kyllingen. Løsgør skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før til inden spisetid.

Hvis der tilberede tandoori kyllinge overlår
Læg den marinerede kylling, inkl. marinade, i et ovnfast fad og bag i 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.

Hvis en hel kylling tilberedes tandoori-style
Kom kyllingen sammen med al marinaden i en rømertopf eller stegeso og steg i ovnen ved 135 grader i 3 timer.