Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tandoori-kylling/

Tandoori Kylling

Endnu en indisk livret har fundet vej her til Valdemarsro – det drejer sig om den uimodståelige tandoori kylling, som jeg har lavet utallige gange herhjemme. Finpudset opskiften igen og igen og den er nu helt som jeg ønsker mig den – klar til at dele med jer.

Indisk mad er jo simpelthen fabelagtigt!

Krydret, uden at være stærk. Ikke som udgangspunkt i mit køkken, ihvertfald. Hele familien kan snildt være med, også dem uden en forkærlighed for chili og hot mad. Velsmag er i fokus og det er en genial metode til at blive nærmest afhængig af velkrydret mad med mine yndlingskrydderier; spidskommen, koriander, kanel, kardemomme og nelliker – blandt andet.

Tandoori kylling har i øvrigt ofte en særlig rød farve, som det lyse kyllingekød suger til sig – men da den farve er et tilsat farvestof, så jeg laver den uden og smagen er uanset helt i top!

PT+4H

Tandoori Kylling

4 pers.    +4 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
+4 timer
Fremgangsmåde

Stød alle krydderierne hvis de ikke allerede er stødt og rør dem sammen med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpure.

Gnid marinaden godt ind i kyllingen. Løsn skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før til inden spisetid.

Hvis tandori kyllinge overlår
Læg den marinerede kylling, inkl. marinade, i et ovnfast fad og bag i 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.

Hvis en hel kylling tilberedes tandoori-style
Kom kyllingen sammen med al marinaden i en rømertopf eller stegeso og steg i ovnen ved 135 grader i 3 timer.