Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tandoori-kylling/

Tandoori Kylling

Tandoori kylling er en af vores indiske livretter, som virkelig er skøn! Serveret med bløde lækre naan, ris og lækkerier fra det indiske køkken.

Tandoori kylling har ofte en særlig rød farve, når du køber det i indiske resturanter. Det lyse kyllingekød suger farven til sig og bliver ret fin rød, så man tænker at sådan skal tandoori nok se ud – men da den røde farve er et tilsat farvestof, så synes jeg den er helt unødvendig og laver min opskrift uden og smagen er uanset helt i top!

Prøv også: Min opskrift på de lækre naan brød >>

PT4H

Tandoori Kylling

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 kyllingelår, gerne overlår eller alternativt en hel kylling
  • 3 dl yoghurt, naturel
  • 1 citron, saften herfra
  • 0,50 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 95 g tomatpuré
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 10 g ingefær, fintrevet
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 4 hele nelliker, stødt
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Stød alle krydderierne hvis de ikke allerede er stødt og rør dem sammen med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpure.

Gnid marinaden godt ind i kyllingen. Løsgør skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i minimum3 timer eller længere tid, fx fra aftenen før og til spisetid næste dag.

Hvis der tilberede tandoori kyllinge overlår
Læg den marinerede kylling, inkl. marinade, i et ovnfast fad og bag i 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.

Hvis en hel kylling tilberedes tandoori-style
Kom kyllingen sammen med al marinaden i en rømertopf eller stegeso og steg i ovnen ved 135 grader i 3 timer.