Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tandoori-kylling/

Tandoori Kylling

Tandoori kylling er en af vores indiske livretter, som virkelig er skøn! Serveret med bløde lækre naan, ris og lækkerier fra det indiske køkken.

Tandoori kylling har ofte en særlig rød farve, når du køber det i indiske resturanter. Det lyse kyllingekød suger farven til sig og bliver ret fin rød, så man tænker at sådan skal tandoori nok se ud – men da den røde farve er et tilsat farvestof, så synes jeg den er helt unødvendig og laver min opskrift uden og smagen er uanset helt i top!

Prøv også: Min opskrift på de lækre naan brød >>

PT4H

Tandoori Kylling

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 3 dl yoghurt, naturel
  • 0,25 citron, saften herfra
  • 0,50 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 50 g tomatpuré
  • 4 kyllingelår, gerne overlår
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 lime, skåret i både
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør alle krydderierne sammen i en skål med yoghurt, citronsaft, olivenolie, hvidløg og tomatpuré.

Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Løsn skindet og fordel også rigeligt med marinade under skindet. Lad kyllingen trække i 2-3 timer eller fra aftenen før.

Læg den marinerede kylling sammen med marinaden i et smurt ovnfast fad og bag i cirka 40-45 minutter ved 175 grader varmluft.

Server kyllingelårene med limebåde og korianderblade.