Aloo Gobi – indisk vegetarret med kartofler og blomkål


Aloo Gobi er en skøn indisk vegetarret med blomkål og kartofler i det lækreste krydrede indiske måltid.
Nemt at lave og et dejligt mættende måltid, som kan spises som det er eller serveres sammen med ris, naan og måske en agurkedressing. Min opskrift på aloo gabi er ikke stærk, men herlig krydret – så mine børn spiser gerne med. Hvis man gerne vil have en mere varmende, stærk og krydret ret, så kom endelig en finthakket rød chili, lidt cayennepeber eller chiliflager i retten, alt efter smag og behag.
Prøv også: min bedste opskrift på blomkålscurry >>
Aloo Gobi - indisk vegetarret med kartofler og blomkål
- 300 g kartoffel, skrællet og skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk garam masala
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 blomkål, skåret i buketter
- 0,50 øko lime, saft og fintrevet skal
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 tsk nigella frø
- 1 håndfuld bredbladet persille, eller frisk koriander
- 1 rød chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Forkog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter, de skal ikke være helt færdige og møre.
Sauter løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje og garam masala i lidt olie på en stor pande, til løgene er klare og bløde.
Tilsæt hakkede tomater, kartofler og blomkål og lad det simre – gerne under låg – til blomkål og kartofler er møre.
Smag til med salt, friskkværnet peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server med et drys nigellafrø, koriander eller bredbladet persille og finthakket chili
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej tak for gode opskrifter.
Jeg har oplevet at når man koger kartofler i tomatsovs, så tager det utrolig lang tid at få dem møre. Har du oplevet det samme?
Tak for din søde hilsen, Maria :)
Jeg oplever også at det kan tage lidt længere tid at koge kartofler i fx tomatsauce end i vand, men ikke væsentligt længere.
Kh AC
Super lækker ret og nem at lave
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for gode opskrifter. Jeg har forsøgt mig med din aloo gobi og endte desværre med næsten rå blomkål. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal få et helt blomkål og alle de andre ingredienser til at koge når der ikke er andet væske end én enkelt dåse hakkede tomater.
Hvad gør du for at få blomkålen mør og lækker?
Hej Morten
Tak for feedback og tilbagemelding. Jeg kan godt lide blomkålen har godt med bid, så tror mest det er en smagssag – men jeg kan sagtens følge dig i at det kan være individuelt, så har fluks lige tilføjet tip, så man kan justere til efter smag.
Kh AC
Kan denne ret serveres kold, eller kan den laves på forhånd og varmes op Inden servering?
Tak for spændende opskrift.
Hvordan kan det være, at der står holdbarhed 2 dage? Er der nogen af ingriedienserne, der gør, at den ikke kan holde sige længere tid i køleskabet? Kogte kartofler og kogte blomkål kan da normalt holde sig 4-5 dage i køleskabet?
Hej Martin
Du kan altid med mine opskrifter gå ud fra at holdbarhed er minimum – og ikke max 2 dage.
Så endelig altid kig på det og se om det opleves friskt og fint.
Kh AC
Tak for så mange gode opskrifter 🙏❤️
I dag lavede jeg denne lille ret, som smagte som Indien.
Men min mand pointerede, at den næsten kun består af kulhydrater og ingen proteiner – det kan der måske være noget om. Tænker du over sammensætningen ift. hvad man har brug for, når du ligger dine opskrifter ud?
Hej Anna
Mange tak for din søde hilsen.
Det er helt rigtigt at denne opskrift er mest kulhydrat, for sådan er en Aloo Gobi ret.
Ja, men efter min mening behøver man ikke have en perfekt sammensætning af kylhydrat/fedt/protein i hvert måltid/ret, men kan frit sammensætte måltidet eller måltiderne i løbet af dagen, så det samlet set er varieret og ernæringsmæssigt godt sammensat. Vil du gerne have protein til denne ret, så kan den fyldes på med kikærter eller linser eller du kan servere linsedeller eller lign til.
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Enig jeg tror jer blev nødt til at lade koge i over en halv tim. Smager rigtig dejligt
Tak for en herlig opskrift! Jeg gav den lige fuld skrue og tilføjede 1 spsk spidskommenfrø, 6 hele kardemomme, 2 tsk bukkehornsfrø, 4 laurbærblade, 1 tsk Annatofrø og 4 spsk Patak’s Mixed Pickle.