Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aloo-gobi/

Aloo Gobi – indisk vegetarret med kartofler og blomkål

Aloo Gobi er en skøn indisk vegetarret med blomkål og kartofler i den lækreste krydrede indiske måltid.

Nemt at lave og et dejligt mættende måltid, som kan spises som det er eller serveres sammen med ris, naan og måske en agurkedressing. Min opskrift på aloo gabi er ikke stærk, men herlig krydret – så mine børn spiser gerne med. Hvis man gerne vil have en mere varmende, stærk og krydret ret, så kom endelig en finthakket rød chili, lidt cayennepeber eller chiliflager i retten, alt efter smag og behag.

Prøv også: min bedste opskrift på blomkålscurry >>

PT30M

Aloo Gobi - indisk vegetarret med kartofler og blomkål

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed2 dage
Ingredienser
  • 300 g kartofler, skrællet og skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 blomkål, skåret i buketter
  • 1/2 øko lime, saft og fintrevet skal
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 tsk nigella frø
  • 1 håndfuld bredbladet persille, eller frisk koriander
  • 1 rød chili, finthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Forkog kartoflerne i letsaltet vand i 10 minutter, de skal ikke være helt færdige og møre.

Sauter løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje og garam masala  i lidt olie på en stor pande, til løgene er klare og bløde.

Tilsæt hakkede tomater, kartofler og blomkål og lad det simre – gerne under låg – i 10 minutter eller til blomkål og kartofler er møre.

Smag til med salt, friskkværnet peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server med et drys nigellafrø, koriander eller bredbladet persille og finthakket chili