Vegetarisk Blomkålscurry


Blomkålscurry er en nem og lækker ret, som er super skøn i det vegetariske køkken og på de dage, hvor man gerne vil undlade at spise kød.
Min blomkålscurry er fyldt med mine favorit krydderier og alt afhængig af styrken på den karry der bruges, så kan retten laves dejlig mild og krydret eller mere varmende og stærk i smagen. Kan varieres med andre grøntsager, alt efter sæson og hvad man lige har i grøntsagsskuffen. Kom fx gerne søde kartofler eller andre rodfrugter i, eller varier med andre linser, bønner eller kikærter.
Prøv også: min bedste opskrift på broccolisalat >>
Blomkålscurry
- Blomkålscurry
- 1 tsk karry, medium
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 spsk olivenolie, eller kokosolie
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk stødt ingefær, eller frisk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 100 g røde linser
- 2,50 dl grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 blomkål, skåret i buketter
- 1 øko citron, lidt saft og friskrevet citronskal herfra
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 2 dl yoghurt, naturel
- 1 håndfuld baby spinat
- Mynte yoghurt/raita
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1,50 dl yoghurt, naturel, drænet eller græsk yoghurt
Varm krydderierne igennem på en tør pande ved høj varme under omrøring, til de begynder at dufte dejligt.
Skru ned til middelvarme, tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter det ved middelvarme til løgene er klare og bløde.
Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillion, hakkede tomater, kokosmælk. Rør godt rundt og lad det simre under låg i 20 minutter.
Tilsæt blomkål og lad blomkålen simre med i 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronskal og saft, samt yoghurt efter smag og behag.
Vend tilsidst frisk spinat i retten inden den serveres med raita-myntedressing, og et drys saltede mandler, samt evt ris, salat
Nam nam den blomkålscurry smagte godt. Vores kom dog til at hedde broccolicurry da min mand kom hjem med den forkerte grøntsag ? – men det smagte helt vidunderligt alligevel.
Det lyder også rigtig dejligt med broccoli :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Har lige lavet blomkålscurryn og det er muligvis den bedste vegetarret jeg nogensinde har spist. Tusind tak for opskriften, jeg synes tit det er svært med vegetarmad fordi man ikke er så vant til at lave det, men denne her skal jeg helt sikkert lave flere gange. :-)
Hvor er det skønt at høre! Jeg er helt sikker på at du også vil være begejstret for både min dhal og kikærtegryde – dem fik jeg lige lyst til at tippe dig om i samme ombæring :)
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for endnu en fantastisk opskrift. Perfekt til den kolde periode vi lige har været igennem.
Så dejligt at høre :)
Vi spiser også mange lækre krydrede varmende retter i disse dage – mens vi venter på forårsvejret ;)
Hej Ann-Christine
Det er en fin hjemmeside du har her, meget inspirerende og videoerne er et godt supplement, så man kan lære at lave retterne rigtigt.
Vegetarmad er nyt for mig med mange ingredienser jeg ikke har prøvet før: linser, krydderier og kokosolie/mælk, men det smager godt.
Jeg har prøvet Blomkålscurry med nye kartofler som tilbehør og har puttet noget i fryseren for at se om det går, det tror jeg nu ikke der er problemer med.
Vh. Jørgen Kærbro
Mange tak, det er jeg glad for at høre. Det er dejligt med sådan en fin tilbagemelding på mit arbejde her :)
Kh AC
Tak for en dejlig opskrift. Det smagte skønt.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Sikke en dejlig ret! Tror du den egner sig til at blive frosset ned?
Det må komme an på en prøve, for jeg har ikke testet det – men mon ikke den fint kan det :)
Hej, skøn opskrift. Hvad kan jeg mon erstatte yoghurt med, da jeg er allergisk overfor mælkeprodukter?
Du kan prøve med kokosmælk i stedet :)
Tak for en skøn opskrift, det smagte virkelig dejligt, selv hende 4, der normalt er ret skeptisk over for sammenblandede retter, synes den var super god ?? (hendes ord ?)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Ih altså! You have done it again! Har netop lige spist den og den er bare lækker – du er så dygtig til at lave opskrifter som er nemme at følge med i og overskue, og så smager de altid bare himmelsk?
Hvor er du sød! SÅ dejligt at høre!
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej Tanja,
Mange tak for din skønne hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Har du et bud på, hvor mange kalorier denne ret indeholder?