Vegetarisk Blomkålscurry
Blomkålscurry er en nem og lækker ret, som er super skøn i det vegetariske køkken og på de dage, hvor man gerne vil undlade at spise kød.
Min blomkålscurry er fyldt med mine favorit krydderier og alt afhængig af styrken på den karry der bruges, så kan retten laves dejlig mild og krydret eller mere varmende og stærk i smagen. Kan varieres med andre grøntsager, alt efter sæson og hvad man lige har i grøntsagsskuffen. Kom fx gerne søde kartofler eller andre rodfrugter i, eller varier med andre linser, bønner eller kikærter.
Prøv også: min bedste opskrift på broccolisalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålscurry
- 1 tsk mediumstærk karry
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 rødløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 1 dl røde linser
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 400 ml kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 blomkål, skåret i buketter
- 1 øko citron, lidt saft og friskrevet citronskal herfra
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 25 g saltede mandler
- Mynte yoghurt/raita
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm krydderierne igennem på en tør pande ved høj varme under omrøring, til de begynder at dufte dejligt. Skru ned til middelvarme, tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter det, til løgene er bløde.
Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillon, hakkede tomater, kokosmælk, rør godt rundt og lad det simre under låg i 20 minutter.
Tilsæt blomkål og lad den simre med i 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronskal og -saft samt yoghurt efter smag og behag. Vend til sidst frisk spinat i retten.
Serveres med myntedressing, og et drys saltede mandler.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man forberede retten dagen før, man får gæster? Vil den stadigvæk være lækker dagen efter?
Og skal man blot genopvarme den i en gryde?
Tak for gode opskrifter! :-)
Hej Ines
Tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du sagtens. Den smager også super dagen efter. Jeg varmer den i en gryde med låg, rører jævnligt undervejs.
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker ret! Den var fuld af smagsindtryk.
Kan man mon bruge græsk yoghurt 2% i stedet for 10%?
Tak for altid lækre opskrifter :-)
Mvh Christina
Tak for din søde hilsen.
Så dejligt at høre. Du kan i princippet godt bruge 2%, men vær opmærksom på at det vil skille nemmere, så derfor kan det være en god ide først at røre det i lige før servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lavede denne skønne ret i aftes med rodfrugter og broccoli, da vores vegetar datter kom på besøg. Retten er super lækker og selv min absolut ikke-vegetar mand synes meget godt om den. Tak for opskriften
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskiften
Kh Ann-Christine