Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalscurry/

Vegetarisk Blomkålscurry

Blomkålscurry er en nem og lækker ret, som er super skøn i det vegetariske køkken og på de dage, hvor man gerne vil undlade at spise kød.

Min blomkålscurry er fyldt med mine favorit krydderier og alt afhængig af styrken på den karry der bruges, så kan retten laves dejlig mild og krydret eller mere varmende og stærk i smagen. Kan varieres med andre grøntsager, alt efter sæson og hvad man lige har i grøntsagsskuffen. Kom fx gerne søde kartofler eller andre rodfrugter i, eller varier med andre linser, bønner eller kikærter.

Prøv også: min bedste opskrift på broccolisalat >>

PT40M

Blomkålscurry

Tid i alt40 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk karry, medium
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 rødløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 0,50 tsk stødt gurkemeje
  • 1 dl røde linser
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 blomkål, skåret i buketter
  • 1 øko citron, lidt saft og friskrevet citronskal herfra
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 håndfuld baby spinat
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 25 g saltede mandler
  • Mynte yoghurt/raita
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
Udskriv 
Fremgangsmåde

Varm krydderierne igennem på en tør pande ved høj varme under omrøring, til de begynder at dufte dejligt. Skru ned til middelvarme, tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter det, til løgene er klare og bløde.

Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillon, hakkede tomater, kokosmælk, rør godt rundt og lad det simre under låg i 20 minutter.

Tilsæt blomkål og lad den simre med i 10 minutter.

Smag til med salt, peber, citronskal og -saft samt yoghurt efter smag og behag. Vend til sidst frisk spinat i retten.

Serveres med myntedressing, og et drys saltede mandler.