Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalscurry/

Vegetarisk Blomkålscurry + rabatkode til Simple Feast

Blomkålscurry er en nem og lækker ret, som er super skøn i det vegetariske køkken og på de dage, hvor man gerne vil undlade at spise kød.

Min blomkålscurry er fyldt med mine favorit krydderier og alt afhængig af styrken på den karry der bruges, så kan retten laves dejlig mild og krydret eller mere varmende og spicy. Inspirationen til opskriften har jeg fået fra en lækker velsmagen blomkålscurry i en måltidskasse fra Simple Feast, som vi prøvede i sidste uge.
Opskriften på blomkålscurry er min egen, som jeg deler med jer – og så har jeg en fin Simple Feast rabatkode til jer. Læs med under opskriften, hvor jeg fortæller mere om konceptet og oplevelsen.

25 % rabat til Simple Feast på dette link, med rabatkoden:  valdemarsro25 – gælder til og med den 11. marts 2018. 

PT40M

Blomkålscurry

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Blomkålscurry
  • 1 tsk karry
  • 1-2 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 spsk olivenolie eller kokosolie
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt ingefær (eller frisk fintrevet)
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje (eller frisk fintrevet)
  • 1 dl røde linser
  • 2-3 dl grøntsagsboullion
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 ds hakkede eller flåede tomater
  • 1 blomkål, skåret i buketter
  • lidt saft og friskrevet citronskal fra en økologisk citron
  • Flagesalt og friskkværnet peber
  • 2 dl. yoghurt
  • Babyspinat
  • Mynte yoghurt/raita
  • 1 bundt mynte
  • 1 1/2 dl græsk yoghurt (drænet yoghurt)
  • Forslag til tilbehør
  • rodfrugtechips
  • kikærtesalat
  • ris
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Varm krydderierne igennem på en tør pande ved høj varme under omrøring, til de begynder at dufte dejligt.

Skru ned til middelvarme, tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter det ved middelvarme til løgene er klare og bløde.

Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillion, hakkede tomater, kokosmælk. Rør godt rundt og lad det simre under låg i 20 minutter.

Tilsæt blomkål og lad blomkålen simre med i 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronskal og saft, samt yoghurt efter smag og behag.

Vend tilsidst frisk spinat i retten inden den serveres med raita-myntedressing, ris, salat og evt med rodfrugtchipstopping