Mango Chutney
Denne mango chutney er så lækker til indisk mad og det kan varmt anbefale at tilberede den lækre chutney selv.
Jeg variere gerne mine chutneys lidt fra gang til gang, men denne mango version er altså et hit – specielt til Kylling i Karry og alle de retter fra det indiske køkken, som der også efterhånden er en del af her på bloggen.
Den holder sig glimrende nogle uger på køl, hvis man kommer det i et skoldet rent glas og hvis man laver en meget stor portion, så kan det fryses ned.
Prøv også: lækker hjemmelavet naan brød >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mango Chutney
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 mango, skåret i tern
- 0,50 chili, finthakket
- 0,50 dl sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 3 spsk æblecidereddike
- 1 dl vand
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm olie op i en gryde, kom løg og hvidløg heri og sauter let, til løgene er bløde.
Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre, til chutneyen er mør og har den rette konsistens.
Serveres fx til indisk mad
Opskriften giver ca 3 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
I kommentarfeltet er der nævnt en vanillestang, men i opskriften står der vanillesukker?
Du kan altid gå ud fra at opskriften er opdateret :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvordan bruger man chutneyen som tilbehør? Har lige lavet en potion der smager super lækkert! Putter man det oven på eksempeltvis Dahl?
Ja, det kan man sagtens – sammen med fx raita og koriander, måske lidt hakkede cashewnødder eller salte mandler. På samme måde kan det serveres sammen med curry, tikka chicken masala og ja, også til boller i karry :)
Kh AC
Tusinde tak for svar!! Glæder mig helt til at skulle i køkkenet på lørdag?
Jeg synes ikke den var særlig stærk, så jeg tilføjede yderligere en halv habañero. Det blev ok, men slet ikke bidende stærk.