Mango Chutney
Denne mango chutney er så lækker til indisk mad og det kan varmt anbefale at tilberede den lækre chutney selv.
Jeg variere gerne mine chutneys lidt fra gang til gang, men denne mango version er altså et hit – specielt til Kylling i Karry og alle de retter fra det indiske køkken, som der også efterhånden er en del af her på bloggen.
Den holder sig glimrende nogle uger på køl, hvis man kommer det i et skoldet rent glas og hvis man laver en meget stor portion, så kan det fryses ned.
Prøv også: lækker hjemmelavet naan brød >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mango Chutney
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 mango, skåret i tern
- 0,50 chili, finthakket
- 0,50 dl sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 3 spsk æblecidereddike
- 1 dl vand
- 1 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm olie op i en gryde, kom løg og hvidløg heri og sauter let, til løgene er bløde.
Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre, til chutneyen er mør og har den rette konsistens.
Serveres fx til indisk mad
Opskriften giver ca 3 dl
Hvilken opskrift på boller putter du æble i? Det ser som altid vildt lækkert ud
Jeg kommer lige snart med en frisk opskrift på dem :)
og tusind tak
Jeg tror, dette lige er noget for mine børnebørn serveret sammen med kylling i karry i efterårsferien!
Vh/Inger
,
Hvor dejligt! God fornøjelse med den :)
Har lige lavet et dejligt glas chutney, som star til afkøling nu:-)Glæder mig til at smage det…..
Uhmm, jeg håber det blev godt :)
Hej
Fin opskrift. Har dog prøvet at bruge en stor Khaki/Sharon frugt i stedet for og 1 tsk fintrevet ingefær i stedet for chilli. Det fungerer fint. Så de må jo så hedde Khakichutney. :-)
Uhm, det lyder lækkert :)
Hej Ann-Christine,
Jeg er ved at planlægge en adventskalender til mine forældre – temaet er spiselige ting. Jeg tænker, jeg f.eks. vil lave denne chutney og den hjemmelavede chokolade-pålæg med hasselnødder du næsten lige har delt. Det fik mig til at tænke på, om du måske kunne have lyst til at lave et indlæg, hvor du deler ideer til advents- og julegaver af den hjemmelavede slags?
Jeg synes selv, det er hyggeligt (og SU-venligt) at give hjemmelavede gaver, og ofte kan de jo også glæde længe, så det kunne være andre har det på samme måde :-)
Bedste hilsner, Laura
Hej Laura,
Hvor er det da en fin adventskalender du er i gang med, så betænksomt og hyggelig ♡
Rigtig fin ide til blogindlæg, jeg ved ikke om jeg når det i år, men det er i hvertfald noteret på listen :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Først og fremmest, tusind tak for en fantastisk blog med virkelig lækre opskrifter! Din blog er den første jeg kigger på, når jeg leder efter nye opskrifter, eller bare lidt hyggelæsning ?❤️
Hvis chutneyen kommer på et glas som er kogt og skyllet i atamon – ligesom når man laver en stor portion marmelade, hvor længe vil du så ca tro, at det kan holde sig?
Kh Christina
Jeg tror fint den kan holde i 1-3 måneder, opbevaret på den måde du beskriver – men jeg har kune selv lavet til ca 14 dage ad gangen.
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det er jeg rigtig glad for at høre!
Dejlig dag til dig
Kh AC
Tager du vanillestangen op igen efter kogning, eller lader du den blive i glasset også?
Jeg lader den blive i glasset, det pynter og trækker ekstra smag :)
Lækkert, lækkert! Jeg vil dog anbefale at starte med halvt så meget sukker og så smage sig frem. Min blev alt for sød, så jeg tilsatte ekstra eddike, chili og en anelse salt. Så måtte det koge lidt længere, men det blev konsistensen ikke dårligere af :-)
Jeg synes ikke den var særlig stærk, så jeg tilføjede yderligere en halv habañero. Det blev ok, men slet ikke bidende stærk.
Hvordan bruger man chutneyen som tilbehør? Har lige lavet en potion der smager super lækkert! Putter man det oven på eksempeltvis Dahl?
Ja, det kan man sagtens – sammen med fx raita og koriander, måske lidt hakkede cashewnødder eller salte mandler. På samme måde kan det serveres sammen med curry, tikka chicken masala og ja, også til boller i karry :)
Kh AC
Tusinde tak for svar!! Glæder mig helt til at skulle i køkkenet på lørdag?
I kommentarfeltet er der nævnt en vanillestang, men i opskriften står der vanillesukker?
Du kan altid gå ud fra at opskriften er opdateret :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine