Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indiske-ris/

Indiske ris

Skønne indiske ris, som er helt perfekte som ledsager og tilbehør til alle indiske opskrifter og det var dem jeg serverede til vores Tandoori kylling forleden dag

Tilberedte indiske ris er krydrede, lækre og fyldt med god smag. Faktisk kan de glimrende udgøre et fantastisk måltid i sig selv og er gode til dagen efter i madkassen, med et naanbrød til og evt en rest af et eller andet skønt.

Jeg har lavet dem med en smule sorte ris, men det er mest af alt fordi det ser så fint og dekorativt ud – ja, og så smager det dejligt! Men man kommer lidt nemmere og hurtigere omkring opskriften, hvis man blot laver de indiske ris med basmati ris og alle de skønne krydderier. Sødmen fra dadlerne – eller rosiner, hvis man foretrækker det – de sprøde milde cashewnødder og de krydrede ris er ganske simpelt en himmelsk mundfuld.

PT30M

Indiske ris

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på pakken.

Sauter løgene på en pande til de er klare og bløde, tilsæt hakkede dadler, hvidløg, krydderier og rør det godt rundt. Tilsæt de kogte basmatiris, evt sorte ris, samt cashewnødder og varm det godt igennem under omrøring i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Server med frisk koriander.

(fjern evt kardemomme kapslerne inden servering – eller advar dem retten serveres for, om at de lige selv må fjerne dem fra tallerkenen) ;)