Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/indiske-ris/

Indiske ris

Skønne indiske ris, som er helt perfekte som ledsager og tilbehør til alle indiske opskrifter og det var dem jeg serverede til vores Tandoori kylling forleden dag

Tilberedte indiske ris er krydrede, lækre og fyldt med god smag. Faktisk kan de glimrende udgøre et fantastisk måltid i sig selv og er gode til dagen efter i madkassen, med et naanbrød til og evt en rest af et eller andet skønt.

Jeg har lavet dem med en smule sorte ris, men det er mest af alt fordi det ser så fint og dekorativt ud – ja, og så smager det dejligt! Men man kommer lidt nemmere og hurtigere omkring opskriften, hvis man blot laver de indiske ris med basmati ris og alle de skønne krydderier. Sødmen fra dadlerne – eller rosiner, hvis man foretrækker det – de sprøde milde cashewnødder og de krydrede ris er ganske simpelt en himmelsk mundfuld.

PT40M

Indiske ris

Tid i alt40 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Ris
  • 3 dl basmati ris
  • 0,50 dl sorte ris
  • Til salaten
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dadel, finthakkede
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 30 g cashewnødder
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på pakken.

Kom lidt olie på en pande og sauter løg og hvidløg, til de er klare og bløde, tilsæt hakkede dadler, krydderier og rør godt rundt.

Tilsæt de kogte basmatiris, sorte ris, samt cashewnødder og varm det godt igennem under omrøring i 5 minutter.

Smag til med salt og peber og drys med frisk koriander.