Butter chicken
Krydret og cremet butter chicken er virkelig en skøn ret og en af mine favoritter fra det indiske køkken.
Selv om butter chicken måske umiddelbart tager lidt tid, så er det mest af alt tiden hvor kyllingen skal marinere, for selve arbejdstiden er hverdagsvenlig. Sæt gerne kyllingen i marinade allerede aftenen før eller fra morgenstunden – det bliver den blot bedre af.
Det er også en herlig weekendret og god til gæster, hvor man kan servere flere skål med lækkert indisk mad at samles om.
Prøv også: min bedste opskrift på lækkert naan brød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butter chicken
- 100 g græsk yoghurt 10 %
- 0,50 tsk chiliflager, *se note til opskrift
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk garam masala
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 spsk ingefær, friskrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 500 g kyllingebryst, skåret i tern
- 1 løg, skåret i ringe
- 0,50 dl piskefløde
- 50 g smør
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 2 håndfulde frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, garam masala, gurkemeje, ingefær, hvidløg og hakkede tomater sammen til en lind sauce.
Hæld den over kyllingestykkerne, dæk dem til og lad dem trække i min. 30 minutter i køleskabet og gerne natten over eller fra morgenstund til aftensmadstid.
Smelt smør og olie i en sauterpande. Sautér løgene, til de bliver bløde og blanke.
Tilsæt kylling, sauce og fløde.
Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør. Server med ris og et drys frisk koriander
Ser rigtig lækkert ud, det vil jeg prøve til vores gæster i næste uge. Tak for en meget inspirerende side
Super læker❤️ Ret mange tak jeg elsker nu Butter Chicken det gøre mine børn også💗🥳
Hvor dejligt! Det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Du skriver “løg i ringe”
Men når de kommer i en sovs er det jo bøvlet at spise, så store tern er bedre, synes jeg…..
Mvh H
Tak Camilla, hvor dejligt at du har lyst til at prøve den – god fornøjelse med retten :)
Hvor mange gram ingefær cirka ?
der er ca 20-25 g i en spsk
Det ser rigtig lækkert ud, har prøvet at lave det for den del år siden. Men ikke helt på samme måde.
Men denne version skal da vist afprøves :-)
Det kan jeg varmt anbefale – der skal ikke gå længe før vi selv skal have den igen ;)
Hvor ser det super lækkert ud. Kan man bruge alm knust kardemomme istedet for kapsler? – og så fald fald hvor meget tror du så man skal bruge?
Det kan man sagtens, jeg ville komme omkring 1 tsk i.
Jeg laver også en del indisk mad men savner ofte noget frisk grønt der passer til de varme, spicy retter. Så jeg er meget interesseret i at vide hvad du putter i salaten?? Jeg har først for nylig opdaget din blog, men har allerede været i gang med jordbærlagkagen til søns 3-års fødselsdag – mega hit! – og et par af dine überlækre smoothies er næste lille projekt. Tænk at man kan putte lakrids i en smoothie. Aldrig selv tænkt tanken, men lakrids kan få mig til at spise næsten hvad som helst:) Dine billeder er i øvrigt meget inspirerende. Bløde og levende er vel den bedste måde jeg kan beskrive det på.
Hej Cecilie,
Tusind tak for din søde hilsen! Hvor er det dejligt at høre at du har haft så meget dejlig glæde af min blog allerede. Det er jeg virkelig glad for at høre :)
Jeg kommer da lige med min opskrift på indisk salat i morgen, en god sprød én med perfekt smag til det indiske køkken.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Uh det vil jeg glæde mig til så:) Jeg er sikker på jeg kan få mange flere lækre måltider og inspiration til gode hyggestunder med junior ud af din blog. Den rammer lige plet i mit liv lige nu med hvad der er tid og overskud til, og anskaffelsen af den der køkkenmaskine vi har talt om så længe. Den skal jo bruges.
KH Cecilie
Hvor er det dejligt at høre – jeg er glad for at du har lyst til at følge med her :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Det se rrigtig lækkert ud.
Du anbefaler en hvidvin til retten, kan du fortælle lidt mere om den, årgang og hvad det er for en type vin.
Hilsen Lene
Hej Lene
Vinen var en gewurtzraminer fra Alsace, årgang 2012 fra Domaines Schlumberger. Denne dag flottede jeg mig ;) -så den er til den dyre side, men der findes mange gode til en lavere pris.
Jeg valgte Gewurtzraminer, da det giver en hvidvin med fedme og en sød smag. Duftene er parfurmeret, eksotisk og krydret. Jeg synes den passer godt til mange asiatiske retter.
Et alternativ kunne evt. være en ikke for tør Riesling, men det er bare at prøve sig frem.
Jeg håber det giver mening og ellers er jeg sikker på den den lokale vinhandler gerne vil hjælpe.
Hilsen Martin
Hej
Tak for tilbagemelding :-) googlede den og kan godt se at Gewurtzraminer passer godt til krydret og eksotisk mad, så jeg må på jagt efter en flaske :-)
Hilsen Lene
Hej Lene,
Det kan du tro – jeg må bare lige have fat i Martin, det er ham der er den mest vinkyndige herhjemme, så jeg spørger ham lige om han kan huske hvilken vi nød til denne ret.
Kh AC
Prøvede opskriften her til aften med hjemmebagte naanbrød. God, autentisk indisk smag, og så var det virkelig nemt at lave, hvilket betyder, at den bliver et hit hos os.
Det eneste, jeg savnede, var den karakteristiske, røde farve. Men smagen var god og intens.
Jeg bruger tandori til at få den røde farve
Hej Anne,
Hvor er det dejligt at høre! Tak for feedback – og den røde farve … tror du mon ikke den kommer fra rød karry pasta?
Det må testes næste gang
Kh Ann-Christine
Hej, Uden at skulle gøre mig klog på noget, kunne jeg forestille mig den karakteristiske røde farve kommer fra tomat puré. Det jeg ser rundt omkring når jeg (lyder nørdet) browser indiske retter :P er at folk generelt bruger tomat puré istedet for flåede tomater hvilket giver en meget mere gennemtrængende rød farve :) Jeg prøver selv opskriften i aften og eksperimenterer med halvt så meget flået tomat, og 1-2 spsk. puré istedet :)
Men den ser top lækker ud og jeg glæder mig meget til at prøve opskriften :)
God weekend derude!
Mvh Mattias
Hej Matthias,
Det tror jeg sagtens du kan have ret i og jeg tror under alle omstændigheder det vil smage super lækkert også med tomatpure :)
God fornøjelse
Kh AC
Det er ganske enkelt rød madfarve man bruger i Indien og i Pakistan.
Hej Ann-Christine
Tak for en supergod opskrift. Den var virkelig let at lave og de små var helt vilde med den. Jeg havde ikke Garam Masala på krydderihylden, så jeg lavede den selv fra en opskrift på nettet og jeg synes ikke den blev så spændende, som jeg havde håbet. Har du en god opskrift på Garam Masala eller bruger du et specielt godt mærke?
Mange hilsner Anne Kirstine
Det lyder helt sikkert som en opskrift der skal prøves! Mums. Kan jeg mon lægge kyllingen i lage fra morgenstunden af, eller bliver det for lang tid, den kommer til at trække?
Elsker din hjemmeside, finder altid god inspiration – tak ?
Hej Camilla,
Det kan du sagtens gøre – har testet det og det fungere rigtig fint.
Og tusind tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Hej Anne Kirstine,
Hvor er det skønt at høre :) Jeg bruger den Garam Masala fra Mill & Mortar, den smager virkelig godt, synes jeg
Kh AC
Tak. Den prøver jeg næste gang. :-)
Mh
Anne Kirstine
Hej.
Hvor handler du dine krydderier henne?
Hilsen Merethe
Hej Merethe,
Jeg har skrevet lidt om det her: http://www.valdemarsro.dk/min-basis-krydderisamling/
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Ser meget lækkert ud, så er ved at prøve opskriften af, men undrer mig – skal der slet ikke noget salt i ?
Hilsen Susanne
Hej Susanne,
Jeg bruger det ikke i denne ret, den smager af SÅ meget – men smag den endelig til med salt, hvis du synes den mangler.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har planer om at lave dine spændende opskrifter, men studser over at der står 1/2 dl fløde? Det er jo virkelig virkelig lidt! Skulle der have stået 1/2 liter fløde?
I din opskrift på tikka chicken masala står der 1/4 dl fløde… Det er ikke ment negativt – jeg har bare ikke prøvet at lave indisk før, så jeg ved ikke om man virkelig kun skal bruge så lidt eller om det er en tastefejl. Håber du vender tilbage snart – jeg får 18 gæster i morgen :)
Med venlig hilsen Marlie
Hej Marlie,
Jeg har holdt lidt online fri her i weekenden, så ser den først nu – håber det lykkedes :)
Opskriften og mængden er rigtig nok, ift hvad jeg kommer i. Jeg runder bare lige af med fløden, men du kommer endelig bare i, som du synes – en halv liter er dog nok lige i overkanten. Men 1 – 1 1/2 dl kan retten nok godt klare, hvis du er til en mere flødecremet version.
Kh AC
Ajmen, altså! Den ret her – den er bare FANTASTISK og simpelthen så nem. Jeg følte mig som en total succes, da vi alle fire i min familie sad og sagde “nam, nam nam,” mens vi spiste løs i aftes. Jeg er vild med den og sidder nu med et smil: For der er rester til i aften. Halleluja! ;)
Jubii, det er så dejligt at høre. Jeg elsker at lave mad som skaber jubel, både hos min familie og det er dobbeltglæde når det kan gives videre til andre :)
jeg har lavet din butterchicken i går aftes for et par indiensfarere; de var betaget! Det var meget godt. De spurgte mig endda ud om, hvor jeg havde min carry fra!
jeg tog en kyllingeblanding (vi var 5 personer), nemlig en hel kylling og noget kyllingebryst. den hele kylling blev udbenet, og skroget kogt. Suppen brugte jeg til væde i retten. det giver lige det ekstra pift.
jeg bruger spidskål meget fint snittet samt enten æblestykker eller en hakket blanding af nødder, mandler, rosiner og tranebær, det hele med en citron presset over.
tak for en god opskrift!
Margrethe
Uhm, hvor lyder det godt!
Tusind tak for din søde hilsen – og nu bliver jeg altså helt sulten efter Butter chicken :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Min kæreste og jeg ELSKER indisk mad, og vi har lige lavet din version her af butter chicken, mums hvor var det bare mega lækkert!!!!
Jeg lavede dog en dansk vintersalat til af grønkål, hvidkål, gul peberfrugt, dansk æble, vinaigrette og grofthakkede ristede mandler, det smagte dejligt dertil.
Mange tak for opskriften,jeg skal vist til at følge din blog. :o)
Hej Dorthe,
Hvor lyder det skøn og dejligt at den lige glædede jeres smagsløg også :) og en skøn salat til
Det glæder mig at du har lyst til at læse med, du skal være hjertelig velkommen :)
Kh Ann-Christine
Den ser virkelig lækker ud, den her opskrift! Den står på menuen i aften. Lige et lille spørgsmål: kan man mon bruge skyr i stedet for almindelig yoghurt i mangel af bedre?
Ja, det tror jeg sagtens du kan :) Måske den gryner lidt, men smagen tror jeg vil være i top stadigvæk
Hej Ann-Christine, kan man lave saucen og ligge kyllingen i aften før, så den er hurtig at lave, når man kommer hjem fra arbejde? Pft.
Hej Eva-Maria,
Ja det kan du sagtens og det vil kun blive ekstra godt ved at trække natten over.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Fantastisk opskrift. Lavede den med kylling på ben, dog skåret ud i mindre stykker.
Vi har fået en ny favoritret herhjemme!!!
Ih, hvor skønt! Det er dejligt at høre :)
Hej :)
Når man blander yougert, krydderier og en dåse tomat i til det kyllingebryst. vil der være nok sovs når det kommer i gryden?
hilsen mays
Ja, det har der været de gange jeg har lavet det :)
For er lidt i tvivl om hvilen sovs der skal i? du skriver ” Tilsæt kylling, sauce og fløde.”
men hvis du kan forklare hvilken sovs der skal tilsættes?
Tak for mad, var jeg lige ved at sige :D Det blev super lækkert, og salaten passede virkelig godt til det krydrede.
Hvor er det godt at høre :)
Tak for din søde hilsen
Hej Jeg glæder mig til at prøve din butterchicken -tænker farven kan fås med rødbedepuler?. Hvilke ris anbefaler du?
Hej Trine,
Det tror jeg sagtens den kan :)
Jeg bruger ofte Basmati ris til de indiske retter, plejer at købe urtekrams eller änglemarks ris.
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Skøn opskrift!…en ret hele familien kan samles om….med hensyn til at drikke vin til karryretter kommer jeg lige med et lille indspark. Den krydrede hvidvin er smuk til karry, men tør eller halvtør mjød er endnu bedre. Mjød er ikke øl, men honningvin. Og den behøver ikke at være sød eller klistret, men den er i moderne udgave frisk, tør med blide noter af blomster… Vi har Børsens mad- og livsstilseksperts ord for at Malling Mjød går til stærke karryretter.
Min svigerinde, som er malaykineser, siger at de halvtørre mjøder smager som lagret sake. Som jeg skriver det her, sidder jeg og spiser melon efter en omgang Butter Chicken, og jeg kan forsikre jer om at tør mjød er det bedste…det ødelægger ikke karry’en og karry’en ødelægger ikke mjøden….
Mmmh den skal da afprøves – mon den kan fryses?
Ja, det kan den godt. Det kan dog være at den skiller lidt i saucen når den varmes op igen – men den er god, smager dejligt og fejler intet pga dette. Det er blot yoghurten der ikke er helt pjattet med temperatursvingningerne ;)
Bruger du hele spidskommenfrø eller stødt ?? ?
Som regel stødt, og hvis hele, så støder jeg dem groft selv :)
Hej Ann-Christine.
Hvor mange munde kan denne portion mætte? :)
Hej Katja,
Den er til 4 personer :)
Det med antal er lige forsvundet kortvarigt på mange opskrifter – men kommer meget, meget snart igen. Så spørg endelig bare i mellemtiden :)
Kh AC
Det er iorden.
Mange tak for svar :-)
Kære Ann-Christine!
Har just opdaget din hjemmeside.
Smuk opsætning og meget inspirerende ?.
Den vil jeg få glæde af fremover.
Venlige hilsner fra Marianne Nyrop
Tusind tak for din søde hilsen, Marianne ♡ Det er jeg godt nok glad for at høre og stort velkommen her til min blog, ikke mindst :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Utrolig hvor nemt det er at lave så lækker en ret! Den tog kegler herhjemme og børnene elskede den.
Mvh.
Nikolaj
Fantastisk! Hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Har du erfaring med at lave det nogle timer før og så varme det op? Tænker det vil være rart til middagsselskab.
Det kan du sagtens! Den er også god til at fryse ned :)
God fornøjelse med retten
Kh AC
Hej.
Tak for en skøn blog. Herhjemme nyder vi godt af din madplan hver uge.
Jeg ville lige høre om jeg kan bruge græsk yoghurt? Har nemlig en masse stående er skal bruges
Mvh cecilie
Hej Cecilie,
Hvor er det dejligt at høre – jeg er glad for at I er glade for madplanen.
Du kan sagtens bruge græsk yoghurt til opskriften her – og måske servere denne raita til
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusinde tak fordi du vil dele dine dejlige opskrifter med os :-)
Jeg bliver simpelthen nødt til at spørge dig hvad forskellen på Butter chicken og Tikka chicken masala er? Jeg skal lave indisk mad til min mands fødselsdag på lørdag med bl.a indisk karry suppe, tandoori kylling, indiske frikadeller mm. og tænkte om jeg kunne lave både butter chicken og Tikka chicken masala? eller om de 2 retter minder for meget om hinanden? På forhånd tak for hjælpen :-)
Wow, sikke en lækker menu du er i gang med at stable på benene!
Jeg bliver helt sulten :) – og har netop taget kylling op af fryseren til indisk i morgen.
Butter Chicken og Tikka chicken masala er ret forskellige og alligevel ikke – med alle de gode retter du har planer om, så ville jeg nok vælge at tilberede en af delene. Hvilken et så skulle være, det er et svært valg :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg er ret vild med dine brød opskrifter, bruger dem så tit. Men den her opskrift er simpelthen flad. Den mangler virkelig dybde. Jeg vil anbefale dig at lave brødrenes prices butter chicken. Den rummer meget mere smagsnuancer og dybde. Men kræver også flere ingredienser og mere tid. Men ja, denne her er da OK, hvis man har travlt og ikke har smagt rigtig butterchicken før ?
Dejligt at høre du er begejstret for mine brødopskrifter.
Det er jo altid smag og behag med mad – inkl denne opskrift her ;) Vi er vilde med butter chicken, helt som jeg laver den her. Har lavet den adskillige gange efterhånden – og jeg synes altså den er skøn ♡ Har smagt butterchicken flere gange, blandt andet i det bedste indiske køkken i Little India i Georgetown. Men som sagt smag og behag – der skal man jo bare endelig lave den mad, som smager en allerbedst ;)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Mange tak for alle dine inspirerende opskrifter :)
Jeg er uenig i, at denne opskrift er flad..?! Jeg synes at den er god, det eneste er at den smager mere af tikka massala end butter chicken egentlig, men som du siger skal man jo bare lave den mad, som man bedst kan lide ;)
♡ Lige præcis – og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Super dejlig og nem version! Jeg tilføjer paprika, rosiner og nogle gange mandelsplitter, som jeg har fået det med på indisk restaurant ? Det tilføjer lige en rundhed og sødme til denne fantastiske ret.
Uhm, hvor lyder det også dejligt! ♡
Jeg lavede opskriften i går, som blev super lækker. Jeg synes dog saucen smagte lidt syrligt – kan dette være fordi jeg lod det simrer på for høj varme eller kan jeg en anden gang forebygge det?
Hej Julie
Mange tak for din fine hilsen. Denne ret må gerne have en anelse syrlig smag fra yoghurten, men om man bryder som om det eller synes det er for meget og skal afbalanceres er individuelt. Du kan dæmpe/afbalancere den ved at smage til med en smule kokossukker eller rørsukker. Prøv blot med en lille smule sukker og måske også lidt mere salt.
Kh AC
Sikke en lækker opskrift. Lige et spørgsmål. Kan den laves dagen før og det samme med din dahl opskrift? Jeg skal lave mad til 30 mennesker og tænkte dette var et godt bud.
Eller har du andre ideer?
Tak for en super blog!
Det kan den sagtens :)
Mange af opskrifterne i dette indlæg med frysevenlige opskrifter kan snildt laves i forvejen :)
Denne ret står netop nu på komfurt og sender de dejligste dufte rundt i huset. Vi glæder og til at spise!
Hvor er det dejligt at høre :) Jeg håber det blev super lækkert
Kh AC
Hej
Kan man bruge kyllingefilet i stedet for???
Ja, det kan du fint gøre :)
tak for opskriften som nu står i køleskabet og trækker i marinaden, men netop ang. marinaden: hvidløgene,- hvordan skal de tilsættes ? som hakkede eller knuste ?
var så heldig at have skønnet selv at en teske kardemomme ville være tilpas..
Har lige opdateret opskriften, så det står helt klart :)
Hvidløgene kan både være hakkede eller knuste
God fornøjelse med den
Kh AC
super mange tak for svar – haha jeg knuste det ene og hakkede det andet,. så var jeg helgarderet . og vi var vilde med retten…heldigvis nok til i morgen også
Hm…den må jeg prøve – er jo også på din udsendte madplan for denne uge. Bare lige et spørgsmål: Kan jeg lade kyllingen stå i marinaden fra morgenen af? Altså sådan ca. 7.30-16.30?
KH Tina
Ja, det kan du sagtens gøre.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Lavede denne ret i går – en ný favorit hos både mig og ungerne! Tak ?
Hvor er det skønt at høre. Mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Den er super lækker. Men kan den fryses?
Det kan den som sådan godt – men den kan komme til at skille lidt efter optøning og opvarmning. Den fejler dog intet af den grund :)
Det er bare sådan en god opskrift og tilmed nem ?? Vi elsker denne ret hjemme hos os.
Hvor er det dejligt at høre ♡
Hej
Hvor mange løg skal man bruge, der står “ Sautér løgne til de bliver bløde og blanke” men kan ikke se noget sted hvor mange løg du bruger??
Det står i ingredienslisten – 1 løg i skiver :)
Efter at have prøvet utallige opskrifter på butter chicken – der er min favorit ret – er denne uden tvivl den bedste. Også opskriften på naanbrød slår alle andre opskrifter.
Tak for en fantastisk side.
Mvh Ulla
Hvor er det dejligt at høre! Det er virkelig også en skøn skøn ret ♡ Får helt lyst til at sætte den på menuen i denne uge igen :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej AC.
Tak for en god blog, som jeg følger jævnligt og når jeg skal lave en ny ret, tjekker jeg altid lige først om du mon har en version. Du har mange indiske retter, men savner en opskrift på samosas fra bunden, som vi gerne laver sammen med chicken tikka masala, ris, naanbrød og raita, når vi får gæster. Dejen til samosas har jeg dog ikke altid succes med, så savner en Valdemarsro-version, der virker hver gang.
Tusind tak for din søde hilsen, Carina :)
Uhmm, samosas … det mangler da rigtig nok en god opskrift på her på Valdemarsro.
Det vil jeg gerne komme med mit bud på inden så længe ♡ Tak for dit ønske, det er altid så dejligt når jeg får ønsker om mit bud på en ret.
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Tak for en virkelig god side som jeg bruger meget tit:D
Jeg har lavet din butter chicken nogle gange og den er så skøn. Jeg kunne godt tænke mig at prøve en mindre stærk version, da vi har en lille dreng der også gerne vil smage, skal jeg bare udelade chili og ingefær?
De bedste hilsner
Mie
Hej Mie,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Du kan fint blot undlade chili og ingefær og så er den rigtig dejlig børnevenlig.
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Skrevet af en inder: denne opskrift har ingenting med butter chicken at gøre. Det er Tikka Masala.
Må den godt trække natten over? Eller er det for meget? ?
Det kan det sagtens :)
Nu har jeg for 3. Gang forsøgt med din butterchichen. Den anden gang blev simpelthen suveræn og smagte himmelsk. Nu har jeg så gået i gang igen = til påskegæster, og smagen af nelliker er simpelthen alt for fremtrædende. Hvad kan jeg gøre?
Har lavet din lækre bitter chicken. Var dog en kende for stærk for børnene. Kan jeg på nogen måde milde den? Har lavet en stor portion til fryseren, som skal mildnes før pigerne er med på den?
Du kan mildne den stærke smag med enten lidt sukker eller med creme fraiche (sidstnævnte dryppes over retten ved servering)
Ris som tilbehør er også med til at mildne retten.
Håber det lykkedes :)
Kh AC
Hej
Har lige lavet denne opskrift men den blev vildt grynet. Hvad har jeg gjort galt
Mvh Anja
Det er yoghurten der skiller ved opvarmning og det kan sagtens spises sådan. Det kan undgåes ved at lade det simre ved lidt lavere temperaturer.
Kh AC
Kom hjem fra NZ her i foråret og der havde den stået på rigtig meget indisk mad. Så får man altså lidt abstinenser. Og wupti så kommer man lige i tænke om du havde en masse lækre indiske og asiatiske opskrifter. Vi lever nærmest af det nu herhjemme :D
Hvor dejligt! Jeg kender godt de abstinenser efter lækre indiske retter – det er virkelig et skønt køkken :)
Det er dejligt at I har glæde af mine opskrifter♡
Kh AC
En super skøn ret med fantastisk smag????
Fantastisk opskrift! Den er blevet brugt med stor succes indtil flere gange til fællesspisning på mit kollegie – til vegetarerne erstattede vi kyllingen med sød kartoffel, og det virkede formidabelt! ???
God ide’, som vi vil afprøve.
Vi bruger blomkål og en rest kogte kartofler fra dagen før til vores vegetarer. Tilbehør jasmin ris, nanbrød og salat af spinat, lidt spidskål, mango, agurk og blåbær og dertil din gode mangolassi.
Tak for dine gode opskrifter som er nemme at følge.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lyder virkelig også dejligt med sød kartoffel! Tak for tippet og din søde hilsen ♡
Det er den bedste Butter chicken jeg nogeninde har smagt. Dejlig krydret og samtidig afrundet i smagen! Tak for den Ann-Christine ?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Hej.
Tager jeg helt fejl hvis jeg ikke syntes denne opskrift ligner den jeg lavede dor 6 mdr siden? Syntes mange ting har ændret sig?☺️ Ellers mange tak for en skøn blog??
Det er helt den samme, som altid – den er der ikke ændret i. Kan du mon have forvekslet den med curry eller tikka masala (link over opskriften på disse)
Tak for din søde hilsen ♡
Kan man lave kyllingblandingen dagen? :) PS elsker dine opskrifter!
Ja, det kan du sagtens – det bliver kun mere lækkert af at stå og trække smag :)
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
Kh AC
Hej :-) kan man bruge kokosmælk istedet for piskefløde ?
Ja, det tænker jeg fint du kan :)
Hej! Jeg laver så mange af dine virkeligt dejlige opskrifter – så tusind tak for en fantastisk side! :-) Jeg har lige et spørgsmål til denne opskrift: Jeg skal lave butterchicken til nogle gæster i morgen aften og har en travl dag inden de kommer, vil jeg kunne sætte kyllingen på køl med saucen natten over – eller er det så bedre at vente og bare give den de 30 minutter? På forhånd tak!
De bedste hilsner Josefine
Hej Josefine,
Hvor er det skønt med sådan en sød hilsen til min blog og opskrifter :)
Du kan sagtens sætte kyllingen til at marinere aftenen før, det bliver den kun bedre af.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Tak for dit hurtige svar! Den blev sat ind igår aftes og hele svigerfamilien glæder sig sådan til at smage sagerne ;-) Tak!
Lyder så dejligt.
Rigtig god aften til jer
Kh AC
Utrolig lækker og meget nem butterchicken. Den bliver lavet ret tit her i huset.
I stedet for fløde bruger jeg 3-4 spsk mandelmel. Det giver en dejlig cremet konsistens og en anelse sødme til retten.
Lyder også virkelig skønt med mandelmel, tak for det fine input.
– og mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Hej
Dejlige opskrifter :0)
Og en lille forespørgsel: Er det med vilje, at du ikke har salt med i opskriften til din Butter chicken?
Mange tak, Henrik :) – nej det er en forglemmelse at jeg ikke har skrevet det på her. Det er fluks opdateret og tak for at gøre mig opmærksom på det.
Kh AC
Måske et dumt spørgsmål, men hvis jeg vil doble opskriften til butter chicken, skal jeg så doble hele opskriften, krydderier, youghurt og sådan?
Det plejer jeg at gøre og det fungere godt :)
Hej!
Tak for inspirerende side. Jeg bruger altid dine opskrifter. Kan man lade kyllingen trække i marinaden natten over?
Ja, det kan man sagtens gøre.
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Smager rigtig godt, men hvis man ikke er til stærk mad, så skal man ikke gange chili’en op når man laver en dobbelt portion :D
Tror fremadrettet, at jeg vil nøjes med en ½ tsk chili..
Hej. Virkelig lækker ret, men har dog et undrende spørgsmål? Min version grynede en del pga yoghurten. Jeg har brugt ganske almindelig naturel yoghurt? Hvad mon gør den så grynet?
Yoghurten kan godt skille lidt ved opvarmning, måske det er det der er sket?
Jeg synes ikke normalt jeg oplever det som grynet, men blot lidt skilt – men måske der kan være forskel på yoghurter eller hvordan den reagere.
Kh AC
En af mine favoritopskrifter, når vi er mange. Er så vild med dine opskrifter – tak for din blog ?
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Anne :)
Rigtig god weekend
Kh AC
Hej AC!
Jeg har kun stødt ingefær liggende. Hvor meget tænker du, jeg bør tilsætte retten i stedet for friskrevet ingefær?
Mange hilsner Nanna
Hej Nanna,
Du kan fint bruge stødt ingefær i stedet :)
God fornøjelse med retten
Kh AC
Men hvor meget?
Kh. Nanna
Omkring en tsk med lidt top på, plejer jeg at bruge
Jeg elsker din butterchicken – jeg har lavet den så mange gange!
Tak for altid god inspiration.
Vh. Christina
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen og fine feedback på opskriften :)
Kh AC
Hej
Tak for din inspiration. Jeg skal lave indisk buffet til 60 mennesker. Hvilken karry bruger du, og hvor kan jeg være sikker på at få gode krydderier… Vil nødig ødelægge festen med Netto- karry?
Hilsen Rikke
Hej Rikke,
Jeg køber næsten alle vores krydderier online hos ASA spice, de har et stort udvalg og krydderierne er lækre, friske og fyldt med god smag.
Deres indiske karry er velsmagende og mild til at børn fint kan være med, hvor deres madras karry er lidt stærkere (og også god)
Rigtig god fornøjelse med den store indiske buffet.
Kh Ann-Christine
Tak. Jeg vil gå i gang.
Jeg laver:
Tikka masala med kylling og med lam
Butter chicken
Indisk curry.
Jeg tænker, jeg bruger græsk yougurt til hele molevitten.
Kan det hele fryses?
Masalaen kommer jeg først fløde i, når den opvarmes.
Indisk curry vil jeg fryse ned uden peberfrugt og kokosmælk.
Hilsen Rikke
Lyder skønt! – og alle tre retter kan fint fryses ned.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Vi laver tit den her – den er så lækker. Men har du evt. en vegetarudgave?
Hej Tina,
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg har ikke en vegetarudgave af den endnu, men det er da bestemt en udfordring jeg gerne tager op :)
Kh AC
Den ret vil jeg prøve at lave i madklubben, som er lige om hjørnet. Hvilken salat vil du anbefale dertil? :-)
Hej Rikke,
Sikke en skøn plan. Jeg synes denne indiske salat er virkelig lækker til, men denne kikærtesalat vil også være god.
Rigtig god fornøjelse med madklubben
Kh AC
Hej.
Super fed hjemmeside du har fået bygget op, og nemt at gå til, super skønne og smagfulde opskrifter, jeg bor på en døgninstitution for hjerneskadet og at lave mad er en af de ting der er svært , jeg bruger Dinne opskrifter da jeg kan læse dem og forstå dem, men har et spørgsmål, hvad er indisk salat, jeg skal lave mad til 8 d 27-6 og tænker din butter Chicken.
Tak for dejligt mad og inspirerende side.
Kim
Hej Kim,
Hvor er det dejligt at høre, sikke en skøn kompliment at få til mine opskrifter.
Opskriften på indisk salat får du her: https://www.valdemarsro.dk/indisk-salat-den-perfekte-ledsager-til-indiske-retter/ den er nok ikke ‘ægte’ indisk, men jeg synes det er et godt grønt indslag til det indiske køkken og den er lavet med krydderurter der passer godt til.
Rigtig god fornøjelse med middagen og mange tak for din fine hilsen
Kh Ann-Christine
Er det egentlig muligt at finde ud af hvor meget energi (kcal) der er i dine retter?
Hej Ulla,
Der findes vist nok forskellige sites, hvor man kan sætte målene på ingredinser ind i en ret og så regner den det ud. Men det er jo lidt omstændigt.
Vi overvejer at implementere det i vores Valdemarsro App i Premium versionen på et tidspunkt, hvis der er nok efterspørgsel på det :)
Kh AC
Tak for en dejlig opskrift. Har lavet den i dag og familien og jeg var meget begejstret. Det smagte fantastisk :-)
Hvor er det dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Vildt lækkert! Det er min søn på 13 år som har fundet opskriften her. Han er ret vild med Butter Chicken og synes ikke det var svært at lave :)
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen og hvor er han sej, din søn! :)
Kh AC
Hvor finder jeg opskriften på indisk salat? Synes ikke linket virker ?
Den får du her: https://www.valdemarsro.dk/indisk-salat-den-perfekte-ledsager-til-indiske-retter/
Hej – Jeg er så heldig at have fået din bog Aftensmad i julegave, og har nydt godt af den lige siden. Dog har jeg to gange taget mig selv i at slå opskriften fra bogen op på din blog, fordi din blog er mere deltaljeret. Den ene gang var i denne opskrift ofr Butter chicken, hvor jeg her på siden fandt ud af, at opskriften er med 500 g kylling, hvor bogen siger 2 stk. kylling. Jeg husker desværre ikke den anden situation.
Tak for en fantastisk hjemmeside og gode opskrifter.
Hej Mia,
Tak for din søde hilsen, jeg håber du bliver super glad for at bruge bogen også.
Der kan godt være forskel i bog og web, og de to kan noget forskelligt – i denne opskrift gør det ikke spor om man bruger 2 kyllingbryst eller 400-500 g og her på siden er altid plads til meget mere tekst, flere tips, længere beskrivelser mv. Så jeg tænker selv at det ene ikke udelukker det andet :)
Skøn aften til dig
Kh AC
Tusind tak for dine altid dejlige retter – inklusive denne på butterchicken ? Lækker spicy mad ? Min blev måske lidt til den stærke side, da jeg brugte chiliflager fra en arabisk butik – de er vist lidt stærkere end dem, man kan købe i supermarkedet ?? Men det er jeg også vild med ?? Brugte endda mindre end anbefalet i opskriften ?
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Hej jeg prøvede at lave din ret igår, kyllingen i saucen havde stået i køleskabet fra dagen før. Det smagte super dejligt, jeg havde dog lidt problemer med at saucen skiller. Er det fordi jeg hældte saucen med i det suterede løg mens det var for varmt?
Hej Bjørn,
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din fine hilsen!
Yoghurten i saucen kan godt skille lidt når den varmes op, det kan måske hjælpe at bruge en græsk yoghurt, men ellers oplever jeg at det variere lidt fra gang til gang om det sker.
Kh AC
Kan man bruge Ymer(3,5% fedt) i stedet for Yoghurt naturel?
Ja, sagtens :)
Kh AC
Hej.
Det er simpelthen den bedste opskrift ?
Er ved at rydde op i fryseren i de her coronatider og tænkte om jeg kan bruge kalkun bryst i stedet for kylling. Hvad tænker du?
Tusind tak :) – og kalkun vil være så lækkert i denne ret også
Kh AC
Kan man anvende græsk yoghurt?
Ja, sagtens :)
Kh AC
Skøn opskrift! En af mine favoritter! Synes dog 1ts nellike er for meget.. nelikke smagen bliver meget markant.. Det er det eneste jeg skruer ned for – og så skruer jeg lidt op for en ekstra spiseske curry blend ;)
Hej Ann-Christine
Min datter og jeg nyder din blog, der byder på så mange lækre opskrifter.
Nu er vi (datteren på 20) kommet til Butter Chicken. Jeg undrer mig dog over at korianderne serveres ved siden af og ikke tilsættes retten. Det gør det i køberetter. Hvad skal den bruges “ved siden af”
Venlig hilsen
Pia Majbrit Henningsen
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen.
jeg bruger frisk koriander til topping og tørret til at komme i retterne.
Kh AC
Jag har laver denne ret førhen, altså din version.
Jeg synes bare ikke at jeg tilsatte hverken nelikker eller gurkemeje. Har du ændret i opskriften?
Nej den er ikke rettet i, kun nyt billede :) jeg har altid haft nelliker og gurkemeje i min butterchicken, kan det være en af mine andre indiske opskrifter?
Kh AC
Har prøvet flere butter chicken opskrifter, men vender altid tilbage til din. To spørgsmål: skal frøkapslerne fra kardemomme med i saucen/marinaden, eller kun indholdet.
Og er det rigtigt at der ikke skal salt i marinaden, men først smages til med det til sidst?
Hej Iben
Det er kun de sorte frø, som knuses/ stødes i en morter først
jeg smager først til med salt til sidst i denne opskrift og kommer ikke salt i marinaden
Kh AC
Kan man lave det med tandoori masala i stedet for garam masala?
Ja, sagtens :)
Perfekt det vil jeg prøve! Skal der stadig de øvrige krydderier i? Jeg kan se den tandoori mix jeg har købt, har nogle af ingredienser i ?
Det kommer nok lidt an på hvor krydret og stærk den er, men jeg ville supplere den op med hvidløg, spidskommen, lidt kardemomme og ingefær.
God fornøjelse
Kh AC
Er det rigtigt forstået at den marinerede kylling kommes på panden sammen med marinade/sovs og fløde så den i princippet mere bliver kogt end stegt?
Ja, det eer helt korrekt :)
Jeg har lige lavet det til aftensmad, men jeg valgte at bruge lårkød istedet for brystkød, og det kan anbefales. Det har lidt mere smag og bliver lettere mørt.
Vegetar udgave. Jeg har lavet retten hvor jeg skiftede kylling ud med aubergine skåret i lidt større tern, men ellers fulgt opskriften. Smagte helt fantastisk.
Jeg laver “butterchickpeas” med kikærter (og nogle gange blomkål). Synes generelt opskriften egner sig vildt godt til at substituere og tilpasse!
Det lyder lækkert!
Kh Ann-Christine
Hejsa, kan man allerede lave kyllingen dagen før?
Ja, sagtens :)
Efter flere år i Australien, og med en australsk mand, som elsker asiatisk mad, så er vi store fans af din butter chicken. Jeg har haft stor succes med at blende 2 små squash og 3-4 gulerod til helt bitte små stykker, og så lade dem marinere med kyllingen – det giver en lækker tyk sauce og masser af usynlige grøntsager til ungerne 💪🏻
Det lyder skønt! Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Lavede den igår.
Kunne godt tænke mig en lidt mere cremet konsistens, kan man få den det, for det smagte dejligt.
Mvh Julie
Hej Julie,
Dejligt at høre! Du kan bruge en 10 % græsk yoghurt istedet for alm yoghurt for en mere cremet sauce.
Kh Ann-Christine
Hej.
Er det rigtigt forstået at kyllingen skal være rå når den ligger i sauce/marinade?
Med Venlig Hilsen Henrik
Ja, det er helt korrekt, den bliver mør og lækker af at trække i marinaden
Kh Ann-Christine
Bedste opskrift bruger den altid
Kan den laves i en trykkoger, eller vil den brænde på?
Mvh Lars
Jeg har ikke en trykkoger, så det skal jeg ikke kunne sige :)
Kh Ann-Christine
Tak for en fantastisk opskrift!
Vi bruger ikke synderligt meget græsk yoghurt i familien normalt. Er det muligt udelukkende at fryse marinaden (uden kylling) og tage det op næste gang der skal gang I de indiske gryder?
Så går der ikke så meget yoghurt til spilde.
Tusind tak :)
Jeg vil umiddelbart tro den kan gryne lidt efter den er tøet op, men jeg har ikke testet det af, så det må endelig komme an på en prøve. Lad mig endelig høre hvordan det går, hvis du giver det et forsøg.
Kh Ann-Christine
Alt for stærkt, har fulgt opskriften 100% vi synes det var uspiseligt. God smag men alt for stærkt.
Kan ikke anbefales hvis man har børn
Vi prøvede forhåbningsfulde opskriften, men der er aaalt for meget chili i.
Har efterfølgende set på andre opskrifter fra udlandet, og der bruges der kun 1/2 tsk chiliflager til 750g kylling. Altså ca 1/6 af mængden.
Opskriften her er så stærk at.man ikke kan smage noget, hvis man ikke er voldsomt god til stærk mad.
Skær væsentligt ned for chilien, hvis man har børn eller ikke er god til for stærk mad.
Hej Dennis
Der kan være så stor forskel på hvor stærke chiliflagerne er, nogle er ret milde og så passer opskriften fint.
Men har jeg fat i en af de stærkere chiliflager, så bruger jeg blot 1/2 tsk.
Jeg har oplevet at chiliflager var væsentligt mildere for nogle år siden, end dem jeg har købt de seneste par gange …
Kh Ann-Christine
Herhjemme bliver retten spist med fornøjelse af både børn og voksne. Men det kan være du har brugt væsentligt stærkere chiliflager, end jeg har. Det lyder næsten sådan – og så må man endelig justere til efter smag og behag på krydderierne, særligt de stærke af dem :)
Kh Ann-Christine
Vil man kunne fryse sovsen med kylling, så det er ekstra let at tage op til en nem gang aftensmad?
Der vil ikke ske noget ved det, andet end i værste fald at saucen vil skille og blive lidt grynet.
Kh Ann-Christine
Hvor skal fløden bruges ?
det står i andet sidste afsnit i fremgangsmåden
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hi Ann-christine,
Recently had a chance to see your blog and was very happy to see a seperate Indian dishes page but this is not how butter chicken is authentically prepared if you prepare the authentic way which is also very easy then you will never go back to this version
Det er verdens bedste opskrift på butterchicken og så m din indiske salat og hjemmebagte man brød, så kan man ikke få noget bedre at spise.
Vi bruger altid dine opskrifter, de er bare så lækre og nemme at gå til
Mange tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre!
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskrifterne
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Kan man undlade gurkemeje?
ja, det er helt op til dig, gurkemejen giver farve til retten, så den vil være lidt anderledes i farven – men retten er også virkelig lækker uden!
Rigtig god fornøjelse med den ♡
Kh Ann-Christine
Har du overvejet at lave en opskrift på Garam Masala, som du evt. Kan henvise til i de relevante opskrifter?
Jeg fandt ud af at hverken min Netto eller Rema havde Garam Masala i deres sortiment, så jeg endte med at lave min egen, da jeg havde alle krydderierne til blandingen stående..
ja, god ide! jeg laver det også ofte selv, så det vil jeg lige notere at jeg skal have skrevet mine mål ned til en opskrift :)
Kh Ann-Christine