Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butter_chicken/

Butter chicken

Krydret og lækker butter chicken med ris, indisk salat og godt brød til – det er virkelig en skøn ret.

Selv om butter chicken måske umiddelbart tager lidt tid, så er det mest af alt tiden hvor kyllingen skal marinere, for selve arbejdstiden er hverdagsvenlig. Sæt evt kyllingen i marinade allerede aftenen før eller fra morgenstunden – det bliver den blot bedre af.

Det er også en herlig weekendret og god til gæster, hvor man kan servere flere skål med lækkert indisk mad og samles om.

Prøv også: min bedste opskrift på lækkert naan brød >>

PT1H30M

Butter chicken

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • 2 tsk chiliflager
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk garam masala
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 spsk ingefær, friskrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 500 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 1 løg, skåret i ringe
  • 0,50 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
  • 2 håndfulde frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, garam masala, gurkemeje, ingefær, hvidløg og hakkede tomater sammen til en lind sauce.

Hæld den over kyllingestykkerne, dæk dem til og lad dem trække i min. 30 minutter i køleskabet og gerne natten over eller fra morgenstund til aftensmadstid.

Smelt smør og olie i en sauterpande. Sautér løgene, til de bliver bløde og blanke.

Tilsæt kylling, sauce og fløde.

Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør. Server med ris og et drys frisk koriander