Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/butter_chicken/

Butter chicken

Krydret og lækker butter chicken med ris, indisk salat og godt brød til – det er virkelig en skøn ret.

Selv om butter chicken måske umiddelbart tager lidt tid, så er det mest af alt tiden hvor kyllingen skal marinere, for selve arbejdstiden er hverdagsvenlig. Sæt evt kyllingen i marinade allerede aftenen før eller fra morgenstunden – det bliver den blot bedre af.

Prøv også: min bedste opskrift på lækkert naan brød >>

PT1H30M

Butter chicken

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 100 g yoghurt, naturel
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk stødt kardemomme, eller 3 kardemommekapsler, knuste frø herfra
  • 1/2 tsk hele nelliker, (det er ca 2-3 stk)
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg, knuste og finthakkede
  • 1 spsk ingefær, friskrevet
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 500 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, skåret i skiver
  • 1/2 dl piskefløde
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • indisk salat, ris, naanbrød
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Blend yoghurt, chili, nellike (brug ca 2-3 hele nelliker, som først stødes i en morter), spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og dåsetomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne.

Lad kyllingen trække i minimum 30 minutter i køleskabet – og meget gerne endnu længere tid.

Smelt smør og olie i en sauterpande.

Sautér løgene til de bliver bløde og blanke.

Tilsæt kylling, sauce og fløde.

Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør og smag til med lidt salt og peber.

Server med indisk salat, naanbrød, kogte ris og koriander i rigelige mængder.