Butter chicken


Krydret og cremet butter chicken er virkelig en skøn ret og en af mine favoritter fra det indiske køkken.
Selv om butter chicken måske umiddelbart tager lidt tid, så er det mest af alt tiden hvor kyllingen skal marinere, for selve arbejdstiden er hverdagsvenlig. Sæt gerne kyllingen i marinade allerede aftenen før eller fra morgenstunden – det bliver den blot bedre af.
Det er også en herlig weekendret og god til gæster, hvor man kan servere flere skål med lækkert indisk mad at samles om.
Prøv også: min bedste opskrift på lækkert naan brød >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Butter chicken
- 100 g græsk yoghurt 10 %
- 0,50 tsk chiliflager, *se note til opskrift
- 0,50 tsk stødt nellike
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk garam masala
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 spsk ingefær, friskrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 500 g kyllingebryst, skåret i tern
- 1 løg, skåret i ringe
- 0,50 dl piskefløde
- 50 g smør
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 2 håndfulde frisk koriander
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, garam masala, gurkemeje, ingefær, hvidløg og hakkede tomater sammen til en lind sauce.
Hæld den over kyllingestykkerne, dæk dem til og lad dem trække i min. 30 minutter i køleskabet og gerne natten over eller fra morgenstund til aftensmadstid.
Smelt smør og olie i en sauterpande. Sautér løgene, til de bliver bløde og blanke.
Tilsæt kylling, sauce og fløde.
Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør. Server med ris og et drys frisk koriander
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann- Christine,
Kan man fryse retten ned? :)
De bedste hilsner
Anne
Ja, det kan den fint, den risikere dog at skille lidt efter optøning
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej ann-christine
Jeg mangler lidt et link til den salat du ville forslå.. jeg har prøvet lidt forskellige af egentlig initiativ men ikke helt i skabet.. så ville være glad for dit input måske til en af jeres egne opskrifter..
Er ny i det indiske.. Men elsker det
Hej Linda
Mange tak for din hilsen, jeg er også vild med det indiske køkken – og jeg vil anbefale denne salat til indisk mad.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Fra en mand, som normalt aldrig følger opskrifter, men som valgte at gøre det netop her: din krydderiballance sidder lige i øjet.
Tak for dejlig opskrift, og fortsæt dit gode arbejde :)
Kh Jock
Kære Jock
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din fine hilsen, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine