Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tikka-chicken-masala/

Tikka Chicken Masala

Tikka Chicken Masala er virkelig noget af det bedste jeg ved fra det indiske køkken. En smagseksplosion af Garam Masala, chili, ingefær, nelliker, hvidløg og alverdens andre lækre sager.

Tikka Chicken Masala er et stort hit hos hele familien og bliver nydt med stor fornøjelse af både børn og voksne. Jeg servere den gerne med ris, hjemmebagt naanbrød og en kold blendet agurke myntesauce

Virkelig et lækkert måltid og min opskrift får I her …

Prøv også: min opskrift på kylling vindaloo >>

PT2H

Tikka Chicken Masala

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Masala marinade
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 3 tsk ingefær, fintrevet
  • 3 tsk garam masala
  • 1,50 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 2 lime, saften herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 600 g kyllingebryst, eller inderfilet
  • Tikka masala sauce
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 tsk ingefær, fintrevet
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 50 g mandler, hakket helt fint
  • 4 spsk tomatpuré
  • 3 dl vand
  • 4 spsk piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Masala marinade
Kom yoghurt i en skål sammen med hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chiliflager, nellike, salt og limesaft og rør det sammen til en marinade.

Skær kyllingekødet ud i 1 cm tykke strimler og vend dem i marinaden. Stil blandingen i køleskabet tildækket i min. 1 time og gerne længere.

Kom kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og kom det i en forvarmet varm ovn ved 240 grader i 15 minutter.

Tilbered imens ris, tilbehør og saucen.

Tikka chicken masala-sauce
Sauter løgene i en gryde med olie ved middelvarme under omrøring, til de er blanke og gennemsigtige.

Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, mandler, tomatpuré, og vand.

Kog op og lad saucen simre i 5 minutter, hæld kyllingen og marinaden fra det ovnfaste fad i saucen.

Varm godt igennem under omrøring og smag til med en anelse fløde. Tilsæt eventuelt også lidt vand eller grøntsagsboullion, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Drys hakkede, smuttede mandler og grofthakket koriander