Raita – Agurk og Mynte Sauce


Raita dressing er en skøn indisk agurke og mynte dressing som serveres sammen med de varme krydrede retter, ris og andet godt.
Agurk, mynte og yoghurt har en kølende effekt på smagsløgene og kan både balancere et krydret måltid og rense smagsløgenen indimellem.
Få mange flere opskrifter til det indiske køkken her >>
Raita - agurk og mynte dressing
- 0,50 agurk
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 tsk flagesalt
- 0,50 tsk stødt spidskommen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
For en tynd raitadressing
Skær agurken i skiver og kom alle ingredienserne i blender eller foodprocessor og kør til det er en glat dip. Smag til med salt og server kold.
Ønskes en mere grov raita dip
Ønskes en mere grov dressing, så rives agurken groft, drysses med salt og får lov at trække lidt før vandet vrides godt fra. Vend med tyk drænet yoghurt, fx græsk yoghurt, spidskommen og finthakket mynte.
Næringsindhold

Pr. 100 g
(xxx kcal)
Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg kunne slet ikke få konsistensen til at blive til en glat dip. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke og blendede det hele. Det blev en tynd sauce med en i øvrigt flot lysegrøn farve. Men det var ikke i nærheden af at være en dip. Smagen synes jeg er fin – dog er der for meget salt.
Jeg fik præcis samme oplevelse og venter gæster om 1 time. Jeg har tilføjet mere græsk yoghurt og creme fraiche. Det bliver ved med at være som vand og har ikke ingredienser til at lave ny portion. Brandærgerligt.
Jeg fik også en tynd sauce med fin farve og agurke-mynte smag. Jeg serverede den i små skåle, så man kunne dyppe sit naan-brød i saucen.
Hej Jakob,
jeg har lige skrevet det mere tydeligt så man kan vælge til og fra ift hvor tynd/tyk dip/dressing man ønsker
Kh AC
Jeg tænker, det må være en skrivefejl ift salt – den blev MEGET salt
Jeg synes det passer glimrende med 1 tsk salt
Kh Ann-Christine
Bemærk at Ann-Christine bruger flagesalt!
Flagesalt er mere “let og luftig”. En strøget tsk. flagesalt indeholder ikke nær så meget salt, som hvis man bruger alm. groft salt – eller i værste fald fint salt. Jeg tror, det er der fejlen ligger.
Kh. (En der selv er lidt salt-forskrækket ;-) Ann Therese
Skrab først kernerne ud af agurken. Og lad den trække med salt på et rent viskestykke. Når den har smidt væsken knuges det sidste saft ud vha viskestykket…så forsvinder det meste af saltet også. Ganske som en tzasiki.
Opskriften fungerede fint. Gik efter den tykke version og det virkede uden problemer