Raita – Agurk og Mynte Sauce


Raita dressing er en skøn indisk agurke og mynte dressing som serveres sammen med de varme krydrede retter, ris og andet godt.
Agurk, mynte og yoghurt har en kølende effekt på smagsløgene og kan både balancere et krydret måltid og rense smagsløgenen indimellem.
Få mange flere opskrifter til det indiske køkken her >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Raita - agurk og mynte dressing
- 0,50 agurk
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 tsk flagesalt
- 0,50 tsk stødt spidskommen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

For en tynd raitadressing
Skær agurken i skiver og kom alle ingredienserne i blender eller foodprocessor og kør til det er en glat dip. Smag til med salt og server kold.
Ønskes en mere grov raita dip
Ønskes en mere grov dressing, så rives agurken groft, drysses med salt og får lov at trække lidt før vandet vrides godt fra. Vend med tyk drænet yoghurt, fx græsk yoghurt, spidskommen og finthakket mynte.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige lavet raita efter den grove version.
Valgte dog at skrabe kernerne ud af agurkerne og hakke dem og mynten fint. De har ikke trukket med salt og drænet.
1 tsk salt er alt for meget til denne portion.
Var nødtil at doble mængden af græsk yougurt inden servering.
Den man får på indiske restauranter er meget mindre salt og mere frisk (yougurt).
Ellers altid gode opskrifter på Valdemars ro 🤩
Hej Tanja
Tak for din søde hilsen :)
Brugte du også flagesalt? – for hvis fint salt eller groftsalt, så skal der nemlig en del mindre til.
Kh Ann-Christine
Opskriften fungerede fint. Gik efter den tykke version og det virkede uden problemer
Skrab først kernerne ud af agurken. Og lad den trække med salt på et rent viskestykke. Når den har smidt væsken knuges det sidste saft ud vha viskestykket…så forsvinder det meste af saltet også. Ganske som en tzasiki.