Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/raita-agurk-og-mynte-sauce/

Raita – Agurk og Mynte Sauce

Raita dressing er en skøn indisk agurke og mynte dressing som serveres sammen med de varme krydrede retter, ris og andet godt.

Agurk, mynte og yoghurt har en kølende effekt på smagsløgene og kan både balancere et krydret måltid og rense smagsløgenen indimellem.

Få mange flere skønne opskrifter til det indiske køkken her >>

PT5M

Raita - agurk og mynte dressing

Tid i alt5 min.
Arbejdstid5 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 0,50 agurk
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1,50 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk flagesalt
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

For en tynd raitadressing
Skær agurken i skiver og kom alle ingredienserne i blender eller foodprocessor og kør til det er en glat dip. Smag til med salt og server kold.

Ønskes en mere grov raita dip
Ønskes en mere grov dressing, så rives agurken groft, drysses med salt og får lov at trække lidt før vandet vrides godt fra. Vend med tyk drænet yoghurt, fx græsk yoghurt, spidskommen og finthakket mynte.