Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kokos-dhal-med-groenne-linser/ Indisk Suppe, Vegetar

Kokos dhal med grønne linser

Kokos dhal med grønne linser er en lidt anderledes opskrift end min klassiske dhal med røde linser.

Her får du en ny og skøn variant af den velsmagende ret. Denne gang med kokosmælk og grønne linser. Den er lidt mere som en suppe, men det kan man frit justere til med flere linser eller mindre kokosmælk, alt efter smag.

Den er meget nem at gå til og kan tilberedes i god tid inden servering. Når du nu går i gang, så lav gerne en kæmpe portion og del den op i mindre portioner og kom dem i fryseren. Så er der altid populær redning til en travl dag!

Prøv også: min opskrift på topping til salat og suppe >>

Kokos dhal med grønne linser
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT50MPT30M4
Ingredienser
  • 4 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 spsk ingefær, friskrevet
  • 1 spsk karry, medium
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 spsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 200 g grønne linser
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 800 ml kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • Til servering
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 avocado, skåret i skiver
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i 1 minut.

Tilsæt her­efter karry, spidskommen, kardemomme, koriander og chiliflager og svits krydderierne kort under omrøring.

Skyl linserne godt i en sigte og kom dem i gryden sam­men med grøntsagsbouillon, kokosmælk og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i ca. 30­-45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt ekstra grøntsags­ bouillon, hvis dhalen bliver for fast.

Smag til med salt og server retten i dybe skåle og top med en skefuld græsk yoghurt, avocado i skiver, et drys chiliflager og koriander.