Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dhal-med-raita/

Indisk dhal med raita

Denne dhal er en af de helt store favoritter her på Valdemarsro. En skøn krydret indisk ret, som både er budgetvenlig og så fyldt med god smag at man bliver overrasket første gang, man smager den.

Jeg er meget begejstret for det indiske køkken i det hele taget, og ikke mindst over at man med en portion tørre linser og en masse krydderier, kan frembringe den mest smagfyldte, fyldige, mættende ret, som – hvis vi skal være helt ærlige – måske ikke ser ud af så meget sådan rent visuelt, men som i den grad vinder på smagen.

Prøv også: Min bedste opskrift på naan >>

PT50M

Indisk Dhal med raita

4 pers.     50 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
50 min.
Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut, hvorefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager tilsættes, svits krydderierne af i et minutstid under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for fast.

Smag til med salt og server i dybe skåle med masser af koriander på toppen, kølig agurkedressing, samt godt hjemmebagt naanbrød

valdemarsro youtubeKlik og se hvordan jeg laver opskriften på video her >>