Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lasagnesuppe/

Lasagnesuppe

Da jeg serverede lasagnesuppe første gang, spiste Julie to mundfulde, før hun meddelte;

“Jeg tror sørme, vi har en ny livret her!”

En af Julies andre livretter, er så også denne lasagne og de minder unægteligt om hinanden. Men den traditionelle lasagne tager lidt længere tid, og er ikke sådan en man lige bikser sammen kl 17.30 på en hverdag. Jeg elsker den langtidssimrende lasagne! Men hver ting til sin tid …

Lasagnesuppe er hverdagsvenlig, meget hurtig at lave – og perfekt til efterårsvejr, regnvejr, hverdage og til dage, hvor man har brug for noget godt omsorgsmad. At min lasagnesuppe tilmed er fyldt af gode grøntsager det er jo kun et plus.

PT40M

Lasagnesuppe

Tid i alt40 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 3 gulerod, groftrevet
  • 4 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 tsk grøntsagsbouillon
  • 4 dl vand, måske lidt mere
  • 4 lasagneplader, knækket i firkanter af ca 2 cm
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk ricotta
  • 1 frisk mozzarella, skåret i tern
  • 50 g parmesan, friskrevet til at drysse over
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe opskriften hvor jeg laver den her >>

Kom løg, olie og hvidløg i en gryde og varm op. Sauter løgene til de er klare og bløde.

Skru op for varmen og kom kødet i gryden. Brun kødet godt under omrøring og kom derefter gulerødder, bladselleri og squash i, sammen med hakkede tomater, grøntsagsboullion og tomatpure.

Kog det i ca 15 minutter (kan sagtens koge meget længere tid, hvis det passer bedre ind i planlægningen – så tilføjes bare mere vand)

Kom lasagneplader i, ved at stikke dem ned i saucen med lidt mellemrum mellem pladerne, så de ikke klistre sammen. Lad lasagnepladerne koge med i 10 min eller til de er møre.

Smag til med salt og peber.

Anret i dybe tallerkener med et par tern grofthakket mozzarella rørt i lasagnesuppen, en klat ricotta i midten og lidt friskrevet parmesan over.