Lasagnesuppe
Lasagnesuppe er så lækkert, hverdagsvenligt og et stensikkert familiehit!
Jeg elsker min klassiske langtidssimrende lasagne! Men hver ting til sin tid og når der ikke er tid til at langtidssimre, så er lasagnesuppe meget hurtig at lave og helt perfekt året rundt. Server den i efterårsvejr, regnvejr, på solskinsdage, til hverdage og til dage, hvor man har brug for en skål nærende og rar omsorgsmad.
Min lasagnesuppe er tilmed fyldt af gode grøntsager og det er jo kun et ekstra plus.
Prøv også: min opskrift på spaghetti bolognese >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lasagnesuppe
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 løg, finthakket
- 400 g hakket oksekød
- 4 gulerødder, groftrevet
- 4 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 4 lasagneplader, knækket i firkanter af ca 2 cm
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 125 g frisk mozzarella, skåret i små tern
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til løgene er bløde.
Skru op for varmen og kom kødet i gryden. Brun kødet godt under omrøring og kom gulerødder, bladselleri og squash i sammen med hakkede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon.
Lad det koge i 15-30 minutter. Kom lasagneplader i, ved at stikke dem ned i saucen med lidt mellemrum mellem pladerne, så de ikke klistrer sammen. Lad lasagnepladerne koge med i 10 minutter, eller til de er perfekt møre.
Smag til med salt og peber og juster konsistensen med ekstra grøntsagsbouillon, hvis den ønskes mere ’suppet’.
Anret i dybe tallerkener med lidt frisk mozzarella rørt i lasagnesuppen, lidt friskrevet parmesan over og et drys friske timianblade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Glæder mig til at afprøve din lasagnesuppe. Har gennem flere år nu, brugt dine opskrifter med stor succes.
Er lige lige lidt nysgerrig efter at høre, hvor mange gram pasta der mon skal til for at erstatte lasagnepladerne?
Hej Sarah,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for! – og håber du bliver vild med lasagnesuppen også.
Omkring 200 g pasta er meget passende
Kh Ann-Christine
Vi elsker din lasagnesuppe, og den bliver lavet næsten én gang om ugen. Jeg er dog kæmpe fan af madlavning i en instant pot. Tror du, opskriften kan justeres, så det kan lade sig gøre?
Hvordan vil du lave det?
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg har ikke prøvet en instant pot, så skal ikke kunne sige det med sikkerhed. Så uden at vide det, vil jeg fint tro det kan lade sig gøre, blot vend med pasta til sidst, så den kun bliver tilberedt til den er akkurat mør.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan det passe at opskriften har været med mascarpone og en ting mere?
Eller husker jeg helt forkert?
Mvh Sarah
Hej Sarah,
Mascarpone og ricotta – det smager også dejligt til :)
Kh Ann-Christine