Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lasagnesuppe/

Lasagnesuppe

Lasagnesuppe er så lækkert, hverdagsvenligt og et stensikkert familiehit!

Jeg elsker min klassiske langtidssimrende lasagne! Men hver ting til sin tid og når der ikke er tid til at langtidssimre, så er lasagnesuppe meget hurtig at lave og helt perfekt året rundt. Server den i efterårsvejr, regnvejr, på solskinsdage, til hverdage og til dage, hvor man har brug for en skål nærende og rar omsorgsmad.

Min lasagnesuppe er tilmed fyldt af gode grøntsager og det er jo kun et ekstra plus.

Prøv også: min opskrift på spaghetti bolognese >>

PT40M

Lasagnesuppe

Tid i alt40 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 løg, finthakket
  • 400 g hakket oksekød
  • 4 gulerod, groftrevet
  • 4 stængler bladselleri, groftrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 4 lasagneplader, knækket i firkanter af ca 2 cm
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i små tern
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld frisk timian
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Varm olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de er klare og bløde.

Skru op for varmen og kom kødet i gryden. Brun kødet godt under omrøring og kom gulerødder, bladselleri og squash i sammen med hakkede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon.

Lad det koge i 15-30 minutter. Kom lasagneplader i, ved at stikke dem ned i saucen med lidt mellemrum mellem pladerne, så de ikke klistrer sammen. Lad lasagnepladerne koge med i 10 minutter, eller til de er perfekt møre.

Smag til med salt og peber og juster konsistensen med ekstra grøntsagsbouillon, hvis den ønskes mere ’suppet’.

Anret i dybe tallerkener med lidt frisk mozzarella rørt i lasagnesuppen, lidt friskrevet parmesan over og et drys friske timianblade.