Vegetarburger med rødbedebøffer


Vegetarburger med rødbedebøffer er så lækkert og smovset!
Jeg er ret vild med rødbede i vegetarbøffer, for det giver simpelthen en drøngod smag og er en virkelig lækker måde at spise rødbede på. Samtidig bliver bøfferne dejligt smovsede og smagfulde, og man kan jo fylde alt sit favoritfyld i sådan en vegetarburger.
Her laver jeg min vegetarburger helt klassisk som cheeseburger og med salat, løg, agurk og avocado. Det smager SÅ godt!
Prøv også: opskrift på vegetar pariserbøf >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vegetarburger med Rødbedebøffer
- 250 g rødbeder, groftrevet
- 50 g finvalset havregryn
- 25 g hvedemel
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 2 æg
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 4 skiver cheddar ost
- 4 burgerboller
- 2 spsk mayonnaise
- 125 g blandet salat
- 2 avocado, i skiver
- 1 rødløg, i ringe
- 0,50 agurk, i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom rødbede, halvregryn, hvedemel, løg og hvidløg i en skål med æg og dijonsennep. Rør det godt igennem og smag til med salt og peber. Juster konsistensen, hvis nødvendigt med en anelse ekstra havregryn eller hvedemel, til rødbedebøfferne er nemme at forme.
Form bøfferne og læg dem på en bradepande med bagepapir. Dryp lidt olie over og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 10 minutter. Vend bøfferne og bag dem i yderligere 5 minutter på den anden side. Kom en skive cheddar på hver bøf og bag i yderligere 1 minut til osten akkurat er smeltet.
Skær burgerbollerne op og lun dem i ovnen. Smør med mayo, og saml vegetarburger med salat, avocado, løg, agurk og rødbedebøffer.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super lækre, laver gerne en stor portion. Og spiser dem til morgenmad, gerne sammen med et spejlæg. En nem måde at få grønsager fra start af dagen…
Hej Ulla
Så dejligt! Det er jo en skøn start på dagen :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Vi skulle grille, så jeg prøvede at grille disse burgere og det virkede så godt, jeg var nemlig lidt bange for at de ville falde fra hinanden, men det skete heldigvis ikke og alle var glade :)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kære AC
Ved du, om det er muligt at lave “farsen” om morgenen og først stege bøfferne om aftenen?
Kh Anna
Ja, det kan du sagtens gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine