Rødbedebøffer ala vegetar Pariserbøf


Vegetar pariserbøf med en af mine nye store favoritter, nemlig rødbedebøffer
Et hit, der dukkede op på magisk vis nogenlunde samtidig med, at jeg blev den lykkelige ejer af en slowjuicer. Til bøfferne bruger jeg nemlig den pulp der er til overs, når jeg presser pink power rødbedejuicer. Heldigvis er retten ikke forbeholdt juice-ejere, for groftrevet rødbede er akkurat lige så dejligt.
Rødbedebøfferne er også perfekte til aftensmad; fx i en vegetarburger eller man kan lave dem mindre og spise dem i pitabrød eller wraps.
Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer
- 300 g rødbede, groftrevet
- 25 g havregryn, finvalset, måske lidt mere
- 50 g hvedemel
- 0,50 rødløg, finthakket
- 2 æg
- 2 spsk kapers
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- 1 spsk smør, til stegning
- Tilbehør
- 4 æg
- 50 g peberrod, friskrevet
- 2 rødløg, skåret i tynde ringe
- 4 spsk kapers
- 50 g cornichoner
- 1 dl purløg, finthakket
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 4 skiver ristet brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Pres saften fra rødbederne og bland dem med resten af ingredienserne i en skål.
Hvis ‘farsen’kan formes til bøffer nu så gør det, hvis den er for våd tilsættes lidt mere havregryn indtil den hænger godt sammen.
Steg bøfferne på panden ved middel varme. Vend dem først, når de er stegt færdig på den første side. Pas på når de vendes, da de nemmere falder fra hinanden end almindelige bøffer.
De færdige rødbedebøffer kan fx serveres som vegetar pariserbøf med pocherede æg eller spejlæg, kapers, peberrod, purløg og rødløg.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Når vi få hjemmelavet burgere er det ofte halv oksefars og halv revet rødbeder, og det smager super godt.
Men det skal da også testes med en omgang ren rødbeder.
Det er altså en fin ide at blande oksekødet op med grønt i burgerne – det vil jeg da også gøre lidt mere i herhjemme.
Nøøøj d ser godt ud! Har tidl tørret d overskydende frugt/grøntsags”kød” i ovnen a la raw food, men d her er da lamgt lækrere og lige til højrebenet;-) d ska prøves;-)
Kære Ann-Christine.
Ja, du har ret i at rødbedebøffer kan have tendens til at knække når de vendes. Jeg har derfor skiftet hvedemel ud med kikærtemel, da jeg synes det suger saften bedre fra rødbederne og så har jeg droppet æggene som bindemiddel. Nu har jeg en fars som er nem at forme, stege og vende.
Jeg lader i øvrigt farsen hvile i nogle timer eller natten over så havregryn og kikærtemel får lov til at kvælle op.
Nogle gange koger jeg rødberne al dente, flår skindet af og river dem på et groft rivejern. Det gør også noget godt for konsistens og smag
Hvor skønt at du kunne bruge tippet :)
Mums det ser godt ud. Det skal prøves!
Tak for en fantastisk blog. Det er så dejligt at blive inspireret af dig.
Tusind tak, Anne! det er jeg virkelig glad for!
Wauw, de er da også noget pænere end en gængs hakkebøf – det smager sikkert skønt. Rødbeder hører sig jo egentlig også til en pariserbøf.
– Anne
Ja, det gør det jo egentlig, og selv om jeg også elsker en god oksekødsbøf, så mangler jeg slet ikke kød i denne ret :)
Er afprøvet. De er så go´e! Og har det så godt med at have brugt alt fra rødbeden. Lavede først juice. Fantastisk.
Vil gerne høre mere om at tørre pulp i ovn??
Tænkte man også kunne lave et lækkert brød med pulp?
Hvor dejligt og jeg har det på samme måde – det er jo rigtig ærgelig madspild at smide gode grøntsager ud, fordi man har fået smag for saften fra dem :)
Man kan sagtens komme både rødbede og gulerødder mv i brøddejen. Men har ikke prøvet at tørre det til kiks – det skal da testes …
Hej Valdemarsro..
Jeg er så glad for din blog som inspirerer mig hverdag.
Lige nu har jeg rigtig meget tid til at kokkerere og jeg rånyder det, lige bortset fra at det kan mærkes på taljen..
Igår besøgte jeg en anden side til inspiration, og ville anbefale dig denne ret den var fantastisk..hjerteforeningens nordafrikanske kylling, jeg spicede den noget mere op, og brugte rigtig spinat, og en del mere en anbefalet..mums
Knus
Lotte
Hej Lotte,
Mange tak :)
Og jeg har lige en super god hel kylling i fryseren! Tak for tippet
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Hvor er det bare klasse og helt utroligt indbydende, at du har ophøjet en “ydmyg” vegetarbøf til en super lækker og trendy dansk frokostanretning. Det er simpelthen det lækreste jeg længe har set, og jeg læser MANGE kogebøger og opskrifter, da jeg som dig, også er lidt af et madøre. Jeg glæder mig utroligt til at prøve dig opskrift:-) vh Mette
Kære Mette,
Hvor er du sød! Prøv den endelig og jeg vil meget gerne høre hvad du synes – den er lidt af et hit herhjemme hos os ;)
Kh Ann-Christine
Hej igen,
Nu fik jeg prøvet opskriften, og hooold da op, hvor er den god!!!!! Jeg anrettede retten som på billedet, dog var jeg desværre løbet tør for peberrod og capers, så jeg snittede lidt milde syltede chili istedet, og dryppede lidt Engelsk sovs på ægget. Jeg må nok sige, at det har været det vegetariske måltid, jeg har nydt aller mest nogen sinde. Og som du skrev blev det nødvendigt med lidt ekstra tørstof, så jeg måtte tilsætte ekstra havregryn, og da jeg som nævnt ikke havde nogen capers tilsatte jeg ca. 1,5 spsk. Solsikkekerner istedet, hvilket lige gav lidt ekstra at tygge på – tusind for opskriften, den er afgjort nu en del af min families madrepertoire, da vi godt vil skære lidt ned på kødet, og få nogen flere grønsager kh Mette
Hvor er det bare dejligt at høre!
Tusind tak for tilbagemelding, jeg er glad for at det blev et hit hjemme hos jer :)
Kh Ann-Christine
Hej
Lækre rødbededeller. Jeg lavede mine i ovn på bagepapir. De blev rigtig gode og hængte sammen uden problemer.
Glædelig jul og tak for en inspirerende blog.
Hvor er det dejlig at høre og god ide at stege dem i ovnen :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh Ann-Christine
Dem vil jeg helt sikkert prøve, ser rigtig lækkert ud og jeg elsker rødbede. Når du bruger pulpen har du så skrællet rødbederne inden du juicer dem?
Det kommer lidt an på hvor grov skallen er. Ofte kan den blot skrubbes, men er den meget grov og virker knap så lækker at spise, så skræller jeg den.
Hold nu k…!
Jeg er ikke vegetar – og bliver det nok aldrig, men de der rødbedebøffer… De er da bare MEGA lækre!!!
Wauuu, siger jeg bare. Selv teenageren måtte erkende at de ikke var så dårlige endda ?
Tak for fede opskrifter!
Bedste hilsner
Charlotte
Fantastisk! Det er skønt at høre :)
Jeg er og bliver nok heller aldrig vegetar, men elsker også de grønne retter, når de smager så dejligt som disse ;) ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Vi har herhjemme besluttet at spise vegetarisk så meget som muligt uden at blive helt fanatiske. Så i går ville vi lave pariserbøf og så prøvede vi din opskrift på rødbedebøf – og WOOOWWWW for en fantastisk positiv overraskelse! Det smagte himmelsk!!
Tusinde tak for din blog og alle dine skønne opskrifter <3
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om min blog og opskrifter ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Nu var jeg utrolig nok løbet tør for havregryn og brugte majsmel i stedet og det smagte mega godt.
Hej!
Super lækre rødbedebøffer! WOW!
Vi har prøvet mange varianter af vegetarbøffer, og den her slår alle – både i smag og konsistens!
Tusind tak for skønne opskrifter!
Hvor skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god søndag til jer.
Kh Ann-Christine
Hej!
Tak for en dejlig opskrift ?
Hvis man river rødbederne fint, hænger de meget bedre sammen og er nemme at vende!
Godt tip, tak for at dele det! :)
Grinsted Rådhus kantine og Esbjerg Ernæringsassitenter bruger meget dine opskrifter
det er dejligt ,…. og tusind Tak
Dejligt at høre ♡♡♡
Hold da op, hvor smagte det godt! Og pariserbøf-agtigt!
Dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hold da op nogle fantastiske bøffer. Vi havde fået en kæmperødbede på over et halvt kilo fra vores nabo og tænkte “hvad gør vi med den så den bliver interessant?”. Vi gjorde som du foreslog og det kan da omvende en kødspiser til det grønne. Det med at presse saften ud af rødbederne er vigtigt tror jeg, når jeg tænker på mine rødbedebøffer i 90erne – de var altid alt for løse. Så tak for endnu en god opskrift.
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det skønt at den kæmpe rødbede blev til sådan en lækker menu.
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hold nu op, hvor var det en lækker ret – virkelig velsmagende. Tak for en dejlig opskrift🤗
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej :-)
Jeg har sat denne ret på næste uges madplan. Og så vil jeg lige høre om rødbedebøfferne er fryseegnet?
For så ville det da være oplagt at lave en stor portion, når man alligevel er i gang.
Dejligt! Det kan du sagtens gøre, for de kan fint fryses ned.
Kh AC
Glæder mig til at prøve din opskrift (improviserede selv igår, men de manglede noget, så tak for inspiration med kapers og sennep) :-)
Hvad er din erfaring med at opbevare pulpen på køl… Den kan vel godt stå en dag eller to inden man laver farsen?
Ja, det kan det sagtens. 1-2 dage og du kan evt tilsætte et par skefulde friskpresset citronsaft og holde det godt lufttæt, så går det nok også med op til 3 dage.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fedt – tusinde tak :-)
Monsterlækre rødbedebøffer! Jeg tilføjede et par skefulde rødt linsemel da farsen var meget våd, og det fungerede virkelig godt.
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet dem, dog uden kapers da det ikke fandtes i huset.
De er godkendt af begge teenagere ;)
Istedet for at stege dem på panden, tilberedte jeg dem i toast maskinen, smurte et stykke bagepapir med smeltet smør og lagde i maskinen, derefter en skefuld “fars” i hvert rum. De bliver ikke super sprøde, men det er nemt og hurtigt.
Så dejligt at høre! – og skøn ide, tak for at dele det fine tip :)
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift, men forstår ikke hvorfor du har valgt at stege rødbede bøffen for sig selv. Vi valgte at klapper rødbedefarsen på brød inden stegning, ligesom ved Alm oksekøds pariser bøf… kan anbefales.
Det er helt sikkert kun en smagssag – for jeg gør det helt klassisk med den almindelige pariserbøf, men lige med rødbedebøfferne synes jeg de bliver lidt for ‘våde’ på brødsiden hvis jeg ikke steger dem først.
Kh Ann-Christine