Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedeboeffer-ala-vegetar-pariserboef/ Aftensmad Familiefavoritter, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vegetar

Rødbedebøffer ala vegetar Pariserbøf

Vegetar pariserbøf med en af mine nye store favoritter, nemlig rødbedebøffer

Et hit, der dukkede op på magisk vis nogenlunde samtidig med, at jeg blev den lykkelige ejer af en slowjuicer. Til bøfferne bruger jeg nemlig den pulp der er til overs, når jeg presser pink power rødbedejuicer. Heldigvis er retten ikke forbeholdt juice-ejere, for groftrevet rødbede er akkurat lige så dejligt.

Rødbedebøfferne er også perfekte til aftensmad; fx i en vegetarburger eller man kan lave dem mindre og spise dem i pitabrød eller wraps.

PT30MPT20M4

Vegetar pariserbøf med rødbedebøffer

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g rødbede, groftrevet
  • 25 g havregryn, finvalset, måske lidt mere
  • 50 g hvedemel
  • 0,50 rødløg, finthakket
  • 2 æg
  • 2 spsk kapers
  • 1 tsk dijon sennep
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Tilbehør
  • 4 æg
  • 50 g peberrod, friskrevet
  • 2 rødløg, skåret i tynde ringe
  • 4 spsk kapers
  • 50 g cornichoner
  • 1 dl purløg, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 4 skiver ristet brød
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pres saften fra rødbederne og bland dem med resten af ingredienserne i en skål.

Hvis ‘farsen’kan formes til bøffer nu så gør det, hvis den er for våd tilsættes lidt mere havregryn indtil den hænger godt sammen.

Steg bøfferne på panden ved middel varme. Vend dem først, når de er stegt færdig på den første side. Pas på når de vendes, da de nemmere falder fra hinanden end almindelige bøffer.

De færdige rødbedebøffer kan fx serveres som vegetar pariserbøf med pocherede æg eller spejlæg, kapers, peberrod, purløg og rødløg.