Linsekarry med ris
Denne cremede og krydrede linsekarry med ris er nem, lækker og super budgetvenlig.
Så lækkert og nemt og fyldt med smag. Retten mætter virkelig dejligt, og så er den også fyldt med grøntsager som squash, hakkede tomater og løg.
Jeg servere den med ris, for det giver endnu mere mæthed og smager dejligt til karryretten. Du kan også servere lækkert brød til, eller komme ekstra mange grøntsager i retten og undlade risen, alt efter hvad du foretrækker.
Prøv også: min opskrift på dhal >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Linsekarry med ris
- Linsekarry
- 1 spsk mediumstærk karry
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 150 g grønne linser
- 200 g squash, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 400 ml kokosmælk
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ris med ingefær
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 3 dl basmati ris
- 5 dl vand
- 0,50 tsk salt
- 1 tsk olivenolie, til stegning
- Til servering
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 håndfuld frisk koriander
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- salt
- sort peber
- 1 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist karry på en tør pande, ved middelvarm til det dufter. Kom olie, hvidløg, løg og ingefær på og sauter under omrøring til løgene er bløde.
Kom linser, squash, hakkede tomater og kokosmælk i gryden og rør det godt igennem. Lad det simre under låg i cirka 30-40 minutter til linserne er møre.
Ris med ingefær og hvidløg
Kom olie, ingefær og hvidløg i en gryde og sauter ingefær ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på.
Rør græsk yoghurt med finthakket koriander, citronskal, lidt saft, salt og peber.
Server risene i dybe tallerkener, toppet med linsekarry og korianderdressing, samt et drys chiliflager.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det lyder så lækkert glæder mig til at prøve den imorgen 😋men kan bruge noget andet end kokosmælk ?
Tak for nogle gode opskrifter
Hej Ida
Man kan bruge grøntsagsbouillon og blot runde smagen af med lidt piskefløde evt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Virkelig, Virkelig god!
Vildt lækkert især med ‘mango chutney’!
Hej Vincent
Mange tak for din fine hilsen, det er jeg glad for du synes!
Kh Ann-Christine
Endnu en lækker vegatar opskrift, så lækkert
Tusind tak, jeg er rigtig glad for du synes godt om den :)
Kh Ann-Christine