Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/linsekarry-med-ris/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vegetar, Vinter

Linsekarry med ris

Denne cremede og krydrede linsekarry med ris er nem, lækker og super budgetvenlig.

Så lækkert og nemt og fyldt med smag. Retten mætter virkelig dejligt, og så er den også fyldt med grøntsager som squash, hakkede tomater og løg.

Jeg servere den med ris, for det giver endnu mere mæthed og smager dejligt til karryretten. Du kan også servere lækkert brød til, eller komme ekstra mange grøntsager i retten og undlade risen, alt efter hvad du foretrækker.

Prøv også: min opskrift på dhal >>

Linsekarry med ris
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Linsekarry
  • 1 spsk karry, medium
  • 3 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 løg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 150 g grønne linser
  • 200 g squash, groftrevet
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Ris med ingefær
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 3 dl basmati ris
  • 5 dl vand
  • 0,50 tsk salt
  • 1 tsk olivenolie, til stegning
  • Til servering
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • salt
  • sort peber
  • 1 tsk chiliflager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist karry på en tør pande, ved middelvarm til det dufter. Kom olie, hvidløg, løg og ingefær på og sauter under omrøring til løgene er bløde.

Kom linser, squash, hakkede tomater og kokosmælk i gryden og rør det godt igennem. Lad det simre under låg i cirka 30-40 minutter til linserne er møre.

Ris med ingefær og hvidløg
Kom olie, ingefær og hvidløg i en gryde og sauter ingefær ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på.

Rør græsk yoghurt med finthakket koriander, citronskal, lidt saft, salt og peber.

Server risene i dybe tallerkener, toppet med linsekarry og korianderdressing, samt et drys chiliflager.