Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rodfrugter-i-kokosmaelk/

Rodfrugter i kokosmælk

Rodfrugter i kokosmælk er en virkelig nem og velsmagende ret til aftensmad der både mætter godt og længe.

En nem, økonomisk, lækker og velsmagende ret, som sagtens kan varieres med lidt kylling eller med ekstra sprødt knas på toppen.

Brug endelig bare de rodfrugter du bedst kan lide. Fx, dem du allerede har i køleskabet eller køkkenhaven, hvis du er så heldig.

PT30M

Rodfrugter i kokosmælk

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk sort peber
  • 2 tsk stødt spidskommen, hel
  • 2 tsk stødt koriander
  • 400 g kartoffel, i tern
  • 500 g gulerod, i tern
  • 400 g sød kartoffel, i tern
  • 2 rødløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk ingefær, friskrevet
  • 2 dåser kokosmælk
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • Til servering
  • 100 g baby spinat, grofthakket
  • 30 g cashewnødder, til drys
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rist kardemomme, peber, spidskommen og koriander på en tør pande, til det dufter skønt og krydret. Skrue ned for varme, tilsæt kartofler, gulerødder, pastinak, rødløg, hvidløg og ingefær, samt olie til at stege i. Rør det godt igennem et par minutter.

Tilsæt kokosmælk og læg låg på gryden.

Lad rodfrugterne simre ved svag varme i 20 minutter, til rodfrugterne er møre. Smag til med salt og peber.

Server retten med grofthakket spinat, hakkede nødder, cremefraiche og brød.