Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rodfrugter-i-kokosmaelk/

Rodfrugter i kokosmælk

Min søster gav mig denne opskrift på rodfrugter i krydret kokosmælk sauce og sagde: ” den skal I bare prøve” i telefonen, da hun lige hurtigt beskrev den ret hun netop selv havde lavet.

Det gjorde vi igår, jeg lavede en lillebitte smule om på den, så den passede til os (fx. mindre chili) og det smagte virkelig skønt. En nem, økonomisk, lækker og velsmagende ret, som jeg varmt vil anbefale videre.

PT30min

Rodfrugter i kokosmælksauce

4 pers.     30 min
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne, og skær dem i passende mundrette stykker. Hak løget groft. Halver chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Rist kardemomme, peberkorn, spidskommen og koriander på en tør pande, til det dufter skønt og krydret. Stød derefter krydderierne i en morter sammen med chili, hvidløg og ingefær. Det bliver til en lækker tyk krydderipasta.

Varm olien på en sauterpande eller i en gryde, rist krydderpastaen under omrøring i olien i ca et minut. Tilsæt rodfrugter, og vend godt rundt. Tilsæt yoghurt og kokosmælk, og læg så låg på gryden. Lad rodfrugterne simre ved svag varme i ca. 20 min., til de er møre. Tilsæt spinatblade og rør rundt. Drys med cashewnødder og evt. lidt hakket spinat, og server med godt brød og evt. ris.