Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hokkaidosuppe/

Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner og æbletern

Hokkaidosuppe er en cremet og lækker græskarsuppe, som smager fantastisk og er nem at lave.

Hokkaidosuppe kan laves på uendelig mange måder og kan tilpasses efter smagsløg, ingredienser i køleskabe og lyst til at eksperimentere. Her får I min bedste opskrift på den skønne græskarsuppe, som er super skøn og med en lækker smag.

Vore favorittoppings til græskarsuppen er sprøde efterårsæbler, ristede græskarkerner og lidt creme fraiche – et perfekt indslag af knas, syrlighed, salt, sødt og cremet smag.

PT30Mter

Hokkaidosuppe

4 pers.    30 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Se med hvor jeg laver opskriften i denne video >>valdemarsro youtube

Skyl og skrub hokkaido græskaret grundigt. Skær over og fjern kernerne.

Resten af hokkaido, inkl. skræl skæres i grove tern.

Kom græskartern, kartofler, gulerødder, hvidløg, løg, spidskommen og revet ingefær i en gryde med olivenolie og sauter ved middelvarme i et par minutter under omrøring.

Hæld vand i, så det dækker knap 2/3 af grøntsagerne.

Læg den flækkede chili uden kerner øverst.

Kom låg på og lad det koge i 15-18 minutter.

Tag chilien op af gryden og blend suppen til den er helt glat og cremet.

Smag til med citronsaft, piskefløde, salt og friskkværnet peber.

Topping
Rist græskarkerner i smør og olivenolie under omrøring på en pande ved middelhøj varme. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt.

Vend æbletern med honning og citronsaft.

Suppen toppes med græskarkerner, æbletern, cremefraiche (eller græsk yoghurt) og en smule friskkværnet peber.