Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hokkaidosuppe/

Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner og æbletern

Hokkaidosuppe er en cremet og lækker græskarsuppe, som smager fantastisk og er nem at lave.

Hokkaidosuppe kan laves på uendelig mange måder og kan tilpasses efter smagsløg, ingredienser i køleskabe og lyst til at eksperimentere. Her får I min bedste opskrift på den skønne græskarsuppe, som er super skøn og med en lækker smag.

Vore favorittoppings til græskarsuppen er sprøde efterårsæbler, ristede græskarkerner og lidt creme fraiche – et perfekt indslag af knas, syrlighed, salt, sødt og cremet smag.

PT30M

Hokkaidosuppe

4 pers.    30 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Se med hvor jeg laver opskriften i denne video >>valdemarsro youtube

Hokkaidosuppe
Hokkaidoen skylles godt og skæres midt over. Kernerne tages ud og resten af hokaidoen, inkl. skræl skæres i grove tern. Kartofler, gulerødder, hvidløg og løg skrælles og skæres i grove tern. Det hele kommes i en gryde med olivenolie og sauteres over middelvarme i 1-2 minutter. Hæld vand i, så det dækker ca 2/3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget, for du kan altid spæde til hvis suppen bliver for tyk. Chilien flækkes og kernerne fjernes, læg den oven på grøntsagerne, sammen med revet ingefær og spidskommen. Kom låg på og kog under høj varme i 15-18 minutter. Chilien tages op af gryden og suppen blendes med en stavblender. Blend til den er helt glat og cremet. Citronsaft og fløde tilsættes. Smag evt suppen til med salt og frisk kværnet peber.

Topping:
Græskarkernerne ristet på panden i lidt smør og olivenolie under middelhøj varme under omrøring. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt. Æblerne skæres i små tern og vendes i honning og citronsaft.

Suppen toppes med græskarkerner, æbletern, cremefraiche (eller drænet yoghurt) og en smule friskkværnet peber.