Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hokkaidosuppe/

Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner og æbletern

Hokkaidosuppe er en cremet og lækker græskarsuppe, som smager fantastisk og er nem at lave.

Den lækre fyldige hokkaidosuppe kan laves på uendelig mange måder og kan tilpasses efter smagsløg, ingredienser i køleskabe og lyst til at eksperimentere. Her får I min bedste opskrift på den skønne græskarsuppe, som er super skøn.

Vores favorittoppings til græskarsuppen er sprøde efterårsæbler, ristede græskarkerner, som giver knas, syrlighed, salt, sødt og smag til suppen.

Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT30M

Hokkaidosuppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, i tern
  • 4 kartoffel, i tern
  • 0,50 tsk rød chili, finthakket
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 øko citron, 1 spsk. citronsaft herfra
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk smør
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 æble, skåret i små tern
  • 0,50 tsk honning
  • 0,50 øko citron, saft
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv 
Fremgangsmåde

Skyl og skrub hokkaido græskaret godt og skær den midtover. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.

Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.

Hæld grøntsagsbouillon i, så det dækker ca. 2⁄3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget for du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.

Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter. Blend suppen, til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber.

Topping
Rist græskarkernerne i lidt smør på panden under middelvarme under omrøring, til de begynder at poppe. Tag dem af varmen og drys med lidt salt. Skær æblerne i små tern, rør honning og citronsaft sammen og vend æbleternene i.

Top suppen med græskarkerner, æbletern, græsk yoghurt og lidt friskkværnet peber.