Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hokkaidosuppe/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Halloween, Mad på budget, Natmad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vinter

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe er en cremet og lækker græskarsuppe, som smager fantastisk og er nem at lave.

Den lækre fyldige hokkaidosuppe kan laves på uendelig mange måder og kan tilpasses efter smagsløg, ingredienser i køleskabe og lyst til at eksperimentere. Her får I min bedste opskrift på den skønne græskarsuppe, som er super skøn.

Vores favorittoppings til græskarsuppen er sprøde efterårsæbler, ristede græskarkerner, som giver knas, syrlighed, salt, sødt og smag til suppen.

Prøv også: Madplan med indkøbsliste fra Valdemarsro >>

Hokkaidosuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerødder, i tern
  • 4 kartofler, i tern
  • 0,50 tsk rød chili, finthakket
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,50 øko citron, 1 spsk. citronsaft herfra
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk smør
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 æble, skåret i små tern
  • 1 spsk frisk timian, blade til drys
  • 0,50 tsk honning
  • 0,50 øko citron, saft
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl og skrub hokkaido græskaret godt og skær den midtover. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.

Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.

Hæld grøntsagsbouillon i, så det dækker ca. 2⁄3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget for du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.

Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter. Blend suppen, til den er helt glat og cremet. Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber.

Topping
Rist græskarkernerne i lidt smør på panden under middelvarme under omrøring, til de begynder at poppe. Tag dem af varmen og drys med lidt salt. Skær æblerne i små tern, rør honning og citronsaft sammen og vend æbleternene i.

Top suppen med græskarkerner, timian, æbletern, græsk yoghurt og lidt friskkværnet peber.