Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hokkaidosuppe/

Hokkaidosuppe med ristede græskarkerner og æbletern

Hokkaidosuppe er en cremet og lækker græskarsuppe, som smager fantastisk og er nem at lave.

Hokkaidosuppe kan laves på uendelig mange måder og kan tilpasses efter smagsløg, ingredienser i køleskabe og lyst til at eksperimentere. Her får I min bedste opskrift på den skønne græskarsuppe, som er super skøn.

Vore favorittoppings til græskarsuppen er sprøde efterårsæbler, ristede græskarkerner og lidt creme fraiche som giver knas, syrlighed, salt, sødt og cremet smag til suppen.

Prøv også: Ugentlig madplan fra Valdemarsro >>

PT30M

Hokkaidosuppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerod, i tern
  • 4 kartoffel, i tern
  • 0,33 rød chili, skåret midt over og uden kerner
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 øko citron, 1 spsk. citronsaft herfra
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 1 dl cremefraiche 18 %, alternativt græsk yoghurt
  • 75 g græskarkerner
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 æble, skåret i små tern
  • 0,50 øko citron
  • 0,50 tsk honning
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.

Varm olie op i en gryde og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen og ingefær ved middelvarme i 1-2 minutter.

Hæld grøntsagsboullion i, så det dækker ca. 2/3 af grøntsagerne, hellere lidt for lidt end for meget – du kan altid spæde lidt til, hvis suppen bliver for tyk.

Læg låget på og lad det koge i ca. 15-18 minutter.

Blend suppen til den er helt glat og cremet.

Tilsæt citronsaft og fløde, blend igen og smag suppen til med salt og peber – jeg foretrækker at vente, da toppingen også har masser af dejlig smag.

Topping
Rist græskarkerner i smør og olivenolie under omrøring på en pande ved middelhøj varme. Når de popper, tages de af varmen og drysses med lidt salt.

Vend æbletern med honning og citronsaft.

Suppen toppes med græskarkerner, æbletern, cremefraiche (eller græsk yoghurt) og en smule friskkværnet peber.

Se med hvor jeg laver opskriften i denne video >>valdemarsro youtube