Topping til suppe og salat


Sprød topping på både suppe og salater er ofte der der lige et prikken over i´et og der skal så lidt til for lige at fuldende et måltid på den måde.
Indimellem laver jeg en større portion suppe og salat topping. Den kan varieres med andre nødder, frø og kerner og den smager vildt lækkert! En saltet granola, kan man næsten kalde det.
En sprød sag til cremede supper og som et lille drys over den grønne salat, vendt i en lækker dressing. Nemt og godt!
Prøv også: skønne opskrifter på suppe >>
Topping til salat og suppe
- 1 dl græskarkerner
- 2 spsk pinjekerner
- 1 dl sesamfrø
- 2 spsk solsikkekerner
- 0,50 tsk honning
- 2 tsk soja
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom alle kerner og frø på en tør pande og rist under omrøring, til græskarkernerne begynder at poppe en smule, og det hele bliver lettere gyldent.
Tag panden af varmen, tilsæt honning og soja og rør godt rundt.
Drys med en smule spidskommen og friskkværnet peber.
Næringsindhold

Pr. glas
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
ser lækkert ud. herhjemme er det kun mig der er vild med den slags drys, så det bliver mest til mindre portioner. sprødt bacon er alle dog med på ;-)
prøv også at riste kogt quinoa i ovnen ved 150 grader. det er også godt som müsli alt efter krydderierne.
god dag
Nicoline
Sprød bacon er også et evigt hit herhjemme på suppe – hos os alle fire :)
jeg må lige prøve tippet med quinoa, det lyder rigtig lækkert ♡
Dejlig dag til dig
Kh AC
Tak for tippet til en salt granola. Det skal jeg helt sikkert have lavet til supper og salater.
Skønt at tippet kan bruges :)
Det ser rigtig rigtig godt ud! Er der mulighed for at tilføje tørret frugt, eller bliver dette kedeligt i ovnen? Jeg plejer selv at bruge frugt da det giver lidt flere forskellige konsistenser :)
Lone & Niko
Ann-Christine, tak for mange gode opskrifter. Denne er bare super, det er sprødt og holder sig sprødt i en lukket beholder i lang tid. Er begyndt at starte med de “store” kerner på panden, og tilsætte de “små” undervejs (efter en rum tid). Soya giver det salte tvist og honning det den søde strejf af forår :-)
Hej Christian
mange tak for din fine hilsen og gode inputs og tilbagemelding på opskriften. Det er dejligt at høre!
Kh Ann-Christine