Cremet Tomatsuppe med mascarpone


Cremet tomatsuppe med mascarpone og skjulte grøntsager.
Suppe er altid et stort hit herhjemme og tomatsuppe er en nem måde at få lokket lidt skjulte grøntsager i de små.
I stedet for mascarpone kan man sagtens bruge fx piskefløde, som også vil gøre suppen lækker og cremet. Tilsæt den gerne mens der blendet, så suppen bliver ekstra fyldig og luftigt cremet.
Prøv også: mange flere skønne suppe opskrifter her >>
Cremet tomatsuppe
- 3 dåser hakkede tomater
- 1 porre, i tynde skiver
- 1 løg, hakket
- 3 gulerod, groftrevet
- 3 kartoffel, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk mascarpone, eller piskefløde
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Sauter løg, hvidløg og porre i en gryde med olivenolie, til løgene er gyldne og let gennemsigtige.
Tilsæt kartofler, gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen og tilsæt mascarpone eller piskefløde og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Det smager dejligt med brød (evt hvidløgsostebrød) og frisk basilikum på toppen
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Mmm lyder lækkert! Jeg er fan af alt med mascarpone, det er min nye dille!
Det er da bestemt heller ikke nogen dårlig dille :)
Umm, du inspirerer mig gang på gang :)
Tak søde Mette :)
Den vil jeg helt sikkert prøve at lave imorgen, til min temmelig grønsags-forskrækkede unge.
Tak for inspiration.
Kan mascarpone mon udelades – evt. erstattes af lidt creme fraiche??
Velbekomme, jeg håber det lykkedes ;-) Her er suppe mit all time hemmelige våben til indtagelse af masser af grøntsager, mine børn elsker simpelthen suppe
Mascarponen har ikke den syrlighed som creme fraiche har, så erstatte ville jeg ikke selv gøre. Jeg kunne dog godt finde på at undlade mascarponen og så komme en spiseskefuld creme fraiche i midten på tallerknen og drysse med krydderurter, smukt, smagfuldt og lækkert :)
Lad mig endelig høre hvordan det gik – også med creme fraichen
Jeg ville lige sige mange tak for denne supergode opskrift! Jeg har lavet den en del gange efterhånden, og den smager bare virkelig godt…
Det er jeg rigtig glad for at høre, Tusind tak :)
Denne suppe var den perfekte aftensmad d. 26. december efter en klassisk julefrokost tidligere på dagen. Alle var begejstrede og jeg vil bestemt lave den igen. Tak for opskriften.
Det er jeg rigtig glad for at høre. Tusind tak for feedback! Rigtig godt nytår, Marianne :)
Det lyder så lækkert!
Hvilken grøntsagsbouillon bruger du? :-)
Tak :) jeg er glad for Herbamara bouillion.
Hej Ann-Christine.
Jeg har lige prøvet at lave Tomatsuppen,uhm hvor er den lækker.
Tak for mange gode opskrifter.
Hilsen
Kirsten Emilie Søgaard
Hej Kirsten Emilie,
Hvor er det dejligt at høre :) Det er også en af mine favoritter!
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan bruge ricotta istedet for mascarpone? Har nemlig en rest ricotta. :-)
Måske, det er ikke testet. Marcarpone gør netop suppen lækker cremet og flyder ud under opvarmning. Ricotta har ikke helt samme egenskab, men deerfor kan det blive ganske lækkert alligevel. Det er da forsøget værd :)
Hej.
Jeg vil lave din tomatsuppe til 30 mennesker i aften, så har lige et par spørgsmål:
Er det flåede eller hakkede tomater? Og er en dåse tomatpuré en lille eller stor? Og til sidst: Når du skriver at mængden er til 4 pers. – er der så to portioner til hver? For så vil jeg nemlig ikke multiplicere opskriften med 7 ;-)
Og så tak for en altid inspirerende hjemmeside!
De bedste hilsner, Mathilde
Hej Mathilde,
Vi bruger enten hakkede tomater eller flåede, begge dele kan fint bruges. En ds tomatpure er en lille, men smag til om den skal have lidt ekstra.
Mængden herhjemme er til 2 voksne og to børn – mener det bliver til ca 6 tallerkener, men det er ved at være længe siden jeg har lavet præcis denne
God fornøjelse
Kh AC
Fantastisk suppe! kan resten gemmes i køleskabet og varmes op dagen efter?
Mange tak :) – og ja, det kan den sagtens!
Hvad mener du med en liter grønsagsboulion? Altså bsre en liter vand tilsat bouillon ?:)
Ja, når jeg skriver grøntsagsbouillion i dl eller liter, så er det færdigblandet boullion – det kommer sig af at der er jo stor forskel på hvilke man bruger, Boullionterninger, herbamare eller en hjemmelavet grøntsagsboullion, så man læser blot på pakken og mikser med en liter vand ;)
Vildt lækker suppe! Er faldet 100% i smag hos min 4-årlige søn…
Kan suppen fryses ned???
Hvor er det skønt at høre :) – og den kan sagtens fryses
Kh AC
Hej :)
Kan man bruge friske tomater i stedet for? Hvis, hvilken mængde?
Mvh Simone
Sagtens og det er blot helt samme mængde (3×400 g)
Kan jeg helt undlade mascarpone?? for vi skal kun bruge det i suppen. Alternativt har jeg buko neutral flødeost.
Det kan du sagtens, og du kan fint enten komme lidt flødeost eller piskefløde i, for at gøre suppen dejligt cremet i stedet for at bruge mascarpone
Bruger du nogensinde friske tomater i dine varme tomatsupper? Og hvis nej hvorfor ikke?
Ja, det gør jeg meget gerne, når de er i sæson og vi har rigeligt i haven.
Hej Ann-Christine
Har du prøvet at servere din tomatsuppe kold? Skal der ændres i krydderierne? Foretrækker en kogt/cremet tomatsuppe fremfor en Gazpacho variant.
Vh Marianne
Jeg synes også den smager dejligt kold, så det kan du sagtens. Du kan evt smage den til med lidt lime eller citronsaft ved servering, og ellers ville jeg ikke ændre noget
Kh AC
Hej Ann-Christina
Denne opskrift kommer ikke frem når jeg bruger Suppe under Tema
Forøvrigt et fantastisk site, vi har lige købt Premium, vi bruger dine opskrifter 9 ud af 10 opskrifter, vi er især vilde med dine Vegetaropskrifter, de er vanvittige lækre og fuldendte måltider, vi mangler overhovedet ikke kødet
Hej Dorte,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg håber I bliver glade for at bruge det, og godt du skriver mht suppen, den er fluks sat på nu.
Det kan være du lige skal lukke appen, før den opdateres der.
Kh Ann-Christine
Tak for en super opskrift – Suppen smagte bare SÅ godt – også opvarmet efter den havde været på køl et par dage.
Er der nogen speciel grund til, at du river kartoflerne og gullerødderne? (oplevede at det giver suppen lidt mere fylde, da de ikke blev blendet helt igennem..?)
Mvh Anna-Helene
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Eneste grund er at det går lidt mere tjept at lave den, og så behøver man nemlig ikke at blende den sså fint, men kan blot lige give den kort tid og så har den stadig lidt struktur og fylde.
Kh Ann-Christine
Syntes min potion blev ret syrlig. Lavede suppen med fløde. Jeg har prøvet med sukker, men det tager ikke syrligheden. Har du nogle tips?
Syren kommer udelukkende fra tomaterne, og det kan rundes af med enten sødme eller fedme. Når løg og porrer sauteres og bliver klare og bløde udvikler de sødme, så det som regel ikke er nødvendigt med yderligere – men ellers kan du smage til med sukker og mere fløde + endelig også salt og peber.
Kh Ann-Christine