Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-tomatsuppe-med-mascarpone/

Cremet Tomatsuppe med mascarpone

Cremet tomatsuppe med mascarpone og skjulte grøntsager.

Suppe er altid et stort hit herhjemme og tomatsuppe er en nem måde at få lokket lidt skjulte grøntsager i de små.

I stedet for mascarpone kan man sagtens bruge fx piskefløde, som også vil gøre suppen lækker og cremet. Tilsæt den gerne mens der blendet, så suppen bliver ekstra fyldig og luftigt cremet.

Prøv også: mange flere skønne suppe opskrifter her >>

PT30M

Cremet tomatsuppe

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 1 porre, i tynde skiver
  • 1 løg, hakket
  • 3 gulerødder, groftrevet
  • 3 kartofler, groftrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 70 g tomatpuré
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk mascarpone, eller piskefløde
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sauter løg, hvidløg og porre i en gryde med olivenolie, til løgene er gyldne og let gennemsigtige.

Tilsæt kartofler, gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter.

Blend suppen og tilsæt mascarpone eller piskefløde og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Det smager dejligt med brød (evt hvidløgsostebrød) og frisk basilikum på toppen