Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cremet-tomatsuppe-med-mascarpone/

Cremet Tomatsuppe med mascarpone

I aften skal vi have cremet tomatsuppe med mascarpone.

Suppe er altid et stort hit herhjemme og tomatsuppe er en nem måde at få lokket lidt skjulte grøntsager i krudtuglerne.

Jeg har eksperimenteret lidt og billedet er fra sidste gang jeg prøvede denne nye variation af den skønne tomatsuppe. Denne gang har jeg lavet tomatsuppen uden suppenudler og med endnu flere grøntsager. For at der ikke skal gå helt helse i den, så er der tilsat et par skefulde lækker mascarpone. Mascarpone gør suppen lækker cremet, meget fyldig og lækker. Jeg kommer to store skefulde i, det synes jeg er meget passende.

PT30min

Cremet tomatsuppe

4 pers    30 min
4 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Først så kommer jeg løg, hvidløg og porer i en gryde med olivenolie og steger det ved middelvarme, indtil løgene er gyldne og let gennemsigtige. Så kommer jeg kartofler og gulerødder ved og varmer igennem, mens jeg rører.

Derefter tilsættes tomater på dåse, tomatpuré og bouillon, det får lov at simre i omkring 15-20 minutter.

Så blendes suppen med stavblenderen og jeg kommer mascarpone i, til jeg synes konsistensen er perfekt – omkring 2 spsk blev det til. Det smager dejligt med brød (evt hvidløgsostebrød) og frisk basilikum på toppen