Cremet Tomatsuppe med mascarpone
Cremet tomatsuppe med mascarpone og skjulte grøntsager.
Suppe er altid et stort hit herhjemme og tomatsuppe er en nem måde at få lokket lidt skjulte grøntsager i de små.
I stedet for mascarpone kan man sagtens bruge fx piskefløde, som også vil gøre suppen lækker og cremet. Tilsæt den gerne mens der blendet, så suppen bliver ekstra fyldig og luftigt cremet.
Prøv også: mange flere skønne suppe opskrifter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cremet tomatsuppe
- 3 dåser hakkede tomater
- 1 porre, i tynde skiver
- 1 løg, hakket
- 3 gulerødder, groftrevet
- 3 kartofler, groftrevet
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk mascarpone, eller piskefløde
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, hvidløg og porre i en gryde med olivenolie, til løgene er gyldne og let gennemsigtige.
Tilsæt kartofler, gulerødder, hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter.
Blend suppen og tilsæt mascarpone eller piskefløde og smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Det smager dejligt med brød (evt hvidløgsostebrød) og frisk basilikum på toppen
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Syntes min potion blev ret syrlig. Lavede suppen med fløde. Jeg har prøvet med sukker, men det tager ikke syrligheden. Har du nogle tips?
Syren kommer udelukkende fra tomaterne, og det kan rundes af med enten sødme eller fedme. Når løg og porrer sauteres og bliver klare og bløde udvikler de sødme, så det som regel ikke er nødvendigt med yderligere – men ellers kan du smage til med sukker og mere fløde + endelig også salt og peber.
Kh Ann-Christine
Tak for en super opskrift – Suppen smagte bare SÅ godt – også opvarmet efter den havde været på køl et par dage.
Er der nogen speciel grund til, at du river kartoflerne og gullerødderne? (oplevede at det giver suppen lidt mere fylde, da de ikke blev blendet helt igennem..?)
Mvh Anna-Helene
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Eneste grund er at det går lidt mere tjept at lave den, og så behøver man nemlig ikke at blende den sså fint, men kan blot lige give den kort tid og så har den stadig lidt struktur og fylde.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christina
Denne opskrift kommer ikke frem når jeg bruger Suppe under Tema
Forøvrigt et fantastisk site, vi har lige købt Premium, vi bruger dine opskrifter 9 ud af 10 opskrifter, vi er især vilde med dine Vegetaropskrifter, de er vanvittige lækre og fuldendte måltider, vi mangler overhovedet ikke kødet
Hej Dorte,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg håber I bliver glade for at bruge det, og godt du skriver mht suppen, den er fluks sat på nu.
Det kan være du lige skal lukke appen, før den opdateres der.
Kh Ann-Christine