Falafler


Perfekte og sprøde falafler med knasende skorpe, hvor midten til gengæld er krydret og lækker blød.
Disse falafler er altså bare virkelig, virkelig gode! Vi er vilde med dem og jeg laver altid en ret stor portion af min favorit opskrift på falafler, som er blevet udviklet over en hel del forsøg med målet at lave den perfekte opskrift på falafler.
Jeg deler bonus tips til opskriften lidt længere nede i indlægget, læs endelig også dem for det bedste resultat.
Prøv også: opskrift på de lækre pitabrød her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Falafler
- 400 g tørrede kikærter
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 4 tsk stødt koriander
- 4 tsk stødt spidskommen, stødt
- 2 tsk salt og friskkværnet peber
- 2 kartofler, skrællet og revet (klem al overskydende vand fra)
- 3 æg
- 4 spsk rasp
- 0,50 tsk chili
- 0,50 citron, saft herfra
- 1 liter fritureolie
- Til servering
- 4 pitabrød
- 2 tomater, skåret i tern
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 70 g salat
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i ca. 12-24 timer – skift gerne vandet 1-2 gange og skyl dem grundigt efter iblødsætningen.
Kom kikærterne og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør, til farsen er ensartet i konsistensen.
Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk groft mel eller ekstra rasp og lad farsen hvile lidt.
Form runde falafler med en ske. Varm en gryde op med fritureolie til 175-180 grader og steg falaflerne lidt af gangen, til de er sprøde og lækre.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Server falaflerne med citron til at dryppe over og et drys salt. Rør en dressing af lidt cremefraiche smagt til med citronskal og salt og fyld dem i pitabrød med grønt og dressing – og nyd også de færdige varme falafler som lækre hapsere.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for god og lækker opskrift. Jeg har også oplevet lidt løs fars, men tilsætter så lidt ekstra rasp. Steger i 2 mm olie på en mindre pande. Og fryser på plade med bagepapir med lidt afstand i mellem. Når de er frosne kommes de i en pose og så kan jeg tage det antal jeg har brug for. Benytter falafeljern, det gør det super nemt at forme dem ens (og måske også at presse dem lidt sammen, så de bedre hænger sammen?)
Hej
Kan man stege dem et par timer ,før man skal spise dem og så varme dem op?
Hej Lise
Ja, det kan man fint gøre – men de er allerbedst helt frisklavede.
Kh Ann-Christine
2 gange forsøg, men med resultet: olie kikærtegrød. Temp og mængde i gryden er korrekt. Super ærgerligt at spilde tid og penge på mislykkede og kassérbare falafler
Øv øv. Ligesom Birgit endte jeg med en omgang “grød” i friture -olie… Farsen virkede blød, så jeg puttede fuldkornsmel, som opskriften sagde, men farsen kunne stadig slet ikke holde på formen, når det kom ned i olien. Det desintegrerede fuldstændig.
Endte med at prøve at stege det på panden, men selv der ville stegeskorpen meget nødig blive hængende, så det blev en rodet omgang…
Hej Julie
Har du brugt kikærter fra dåse, eller tørrede iblødsatte kikærter (ikke kogte)
Kh Ann-Christine
Hej Birgit
Det lyder rigtig mærkeligt!
Jeg har lavet dem massevis af gange og har aldrig oplevet det du beskriver. Hvordan var falafelfarsen inden fritering?
Kh Ann-Christine