Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/falafler/

Falafler

Perfekte og sprøde falafler med knasende skorpe, hvor midten til gengæld er krydret og lækker blød.

Disse falafler er altså bare virkelig, virkelig gode! Vi er vilde med dem og jeg laver altid en ret stor portion af min favorit opskrift på falafler, som er blevet udviklet over en hel del forsøg med målet at lave den perfekte opskrift på falafler.

Jeg deler masser skønne bonus tips til opskriften lidt længere nede i indlægget, læs endelig også dem for det bedste resultat.

Prøv også: opskrift på de lækre pitabrød her >>

PT12H

Falafler

Tid i alt12 timer
Arbejdstid30 min.
Antal32 stk.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 400 g kikærter, tørrede
  • 2 håndfulde persille, finthakket
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 løg, finthakket
  • 4 tsk stødt koriander
  • 4 tsk stødt spidskommen, stødt
  • 2 tsk salt
  • 2 kartofler, skrællet og revet (klem al overskydende vand fra)
  • 3 æg
  • 4 spsk rasp
  • 1/2 tsk chili
  • 0,5 citron, saft herfra
  • 1 l fritureolie
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i ca. 12-24 timer – skift gerne vandet 1-2 gange og skyl dem grundigt efter iblødsætningen.

Kom kikærterne og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør, til farsen er ensartet i konsistensen. Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk groft mel eller ekstra rasp og lad farsen hvile lidt.

Form runde falafler med en ske og steg dem i varm olie, til de er sprøde og lækre.

server falaflerne med fladbrød eller pitabrød og med de samme ingredienser som til vaflerne.

valdemarsro youtube

Se videoen, hvor jeg viser opskriften her >>