Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tema-middage/

Inspiration til nemme tema middagsselskaber

Huevos Rancheros mexicansk

I dag vil jeg dele mine forslag til lækre tema middage og frokoster, når man har inviteret gæster og gerne vil serverer noget lidt andet end man måske lige plejer – og samtidig give lidt tip til hvordan man kan forberede sig i god tid, så det bliver hyggeligt og nemt at bikse middagen sammen på dagen.

I det yderst flittige brugte kommentarfelt her på bloggen (og stort TAK for at I er så søde til at deltage med hilsner, spørgsmål til retter osv. rundt omkring på hele bloggen – det er tophyggeligt!) bliver jeg med jævne mellemrum spurgt, om jeg har en ide til fx en frokost for 15 veninder, til madklubben, til en middag for 10 personer, hvor man måske oven i købet er hverdagsramt og i tidsnød og lignende forespørgsler i den stil.

Et klassisk smukt ostebord med charcuteri og lidt garniture er jo et evigt hit.

Men derudover så elsker jeg også skønne middage, hvor der er lidt tema over det og sammenhæng i retterne – og hvor man kan sætte det hele på bordet på en gang (med undtagelse af desserten) og så ellers går på opdagelse i tilbehør, salat, skåle og dip.
Det er en hyggelig måde at samles om et måltid på og hvis man synes, så kan mine forslag her fint anrettes som en tag selv buffet, hvilket kan være ret hyggeligt både for gæsterne og nemt for værten.

Mine forslag og tips er ofte en af følgende  . . .

Indisk festmiddag

  • Tikka Chicken Masala, Indisk Curry, Dahl, Butter Chicken – vælg 1-2 retter og lav dem i forvejen. De kan fint fryses ned – tøes op på køl og varmes langsomt op igen.
  • Naan brød – kan fint laves og fryses ned.
  • Indisk inspireret salat – er hurtig og nem og laves på dagen, en lille time før servering.
  • Mango Chutney – kan laves i dagen før
  • Mango Lassi – laves lige før servering og serveres fx i en samling af gamle rengjorte syltetøjsglas med sugerør
  • Indiske ris
  • Ris, fx basmati ris.
  • Dertil små skåle med chili skåret i tynde ringe, friskplukket koriander og mynte til at drysse over, og lime skåret i både.
  • Drikkevarer foruden evt lassi: øl er altid godt til indisk mad og ellers er en skøn krydret Gewurztraminer eller en ikke for tør Riesling helt eminent til indisk mad.

Falafelfest

  • Falafler – kan laves i forvejen og fryses ned. Tøes op i køleskabet og varmes i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter til de er gennemvarme.
  • Humus – kan laves 1-2 dage før
  • Chili olie – kan laves i god tid inden
  • Langtidsbagte tomater – laves når der er tomatsæson og kan laves i god tid inden.
  • Syltede rødløg – laves et par dage inden
  • Pitabrød, kan enten koldhæves og bages på dagen eller bages i god tid og fryses ned. Tø dem op og forstøv dem med vand, hvorefter de lunes i ovnen inden servering
  • Har man ekstra overskud, så kan man jo evt lave enten hjemmelavet lamme kebab eller kyllinge shawarma også
  • Lav denne råkostsalat og tilføj finthakket mynte og koriander, samt en anelse spidskommen og stødt nelliker til dressingen. Så passer den perfekt til.
  • Derudover serveres tomater, agurker i skiver, friske rødløg og grøn salat i små skåle fordelt rundt på bordet.
  • Gode special øl vil være et hit – gerne i den lette genre, som fx hvedeøl.

Mexicansk tema middag

Italiensk tema middag

  • Bruchetta – en lille skøn starter
  • Grissini som snacks og brød til at hapse
  • En dejlig simple anti pasti er altid et hit – lidt tomat, oliven, lidt pølse – lidt men godt.
  • Cacio e pepe – super nem italiensk pastaret, som smager helt vidunderligt
  • Den skønneste lasagne opskrift
  • Tagliata – en fantastisk lækker toscansk kødret
  • Tiramisu til dessert – uhmm
  • Italienske retter er jo geniale med italiensk vin til. Start fx med en prosecco og derefter vin der er afstemt til maden. Enkelt og simpelt er grundstammen i det italienske køkken.
  • Find flere italienske opskrifter her …

 

19 kommentarer
  • Rie skrev:
    23. februar 2017 kl. 12:39

    Fantastisk! Jeg er i en madklub med mine gamle kollegievenner og det er det er dejligt med inspiration til overskueligt mad til 10 personer på en hverdagsaften :) Tak!

    • Ann-Christine skrev:
      24. februar 2017 kl. 17:57

      Så dejligt at høre!
      Og hvor lyder det som en hyggelig madklub :)

  • Corporate Mor skrev:
    23. februar 2017 kl. 13:21

    Perfekt!
    Jeg var netop igang med at overveje næste madklub aften (hvor der bliver holdt hos os), og jeg har snart været igennem hele mit børnevenlige repertoire ;-)
    Jeg tror den skal have fuld skrue med indisk tema næste gang

    • Ann-Christine skrev:
      24. februar 2017 kl. 17:57

      Jeg tror det bliver et hit :) Mine børn synes også det er et herligt måltid når vi får indisk tema :)

  • Nicoline skrev:
    23. februar 2017 kl. 19:58

    Fantastisk inspiration.
    Er netop ved at planlægge en fødselsdag på en fredag, hvor jeg på grund af arbejde har meget lidt tid til forberedelse. Har med det samme adopterer din indiske middag. TAK
    Nicoline

    • Ann-Christine skrev:
      24. februar 2017 kl. 17:58

      Det er da perfekt! Og hvor lyder det som en hyggelig fødselsdagsmiddag.
      Rigtig god fornøjelse og rigtig god weekend til dig
      Kh AC

  • Tanja skrev:
    24. februar 2017 kl. 20:52

    Det var et rigtigt fedt tiltag!!! Både med middag, tilbehør, drikkelse og samtidig en plan for ‘forløbet’ af tilberedning. Du er simpelthen fantastisk :)

    • Ann-Christine skrev:
      26. februar 2017 kl. 20:47

      Hvor godt! Jeg er SÅ glad for at det kan bruges til inspiration :)

  • Rikke skrev:
    25. februar 2017 kl. 19:58

    Jeg har planer om at lave din lækre opskrift på butterchicken til min fødselsdag, har du evt et forslag til noget dessert, det skal kunne laves i forvejen til Ca 50 personer :-)

    • Ann-Christine skrev:
      26. februar 2017 kl. 21:03

      Hej Rikke,
      Hvor skønt! Jeg synes en citrus salat med en vaniljeis rørt med 1-2 tsk kardemomme, vil være perfekt afslutning på den indiske butterchicken :)
      Kh AC

      • Rikke skrev:
        1. marts 2017 kl. 18:06

        Tusind tak, det lyder lækkert og friskt ?

  • Lone S. skrev:
    26. februar 2017 kl. 20:24

    Nu forstår jeg hvorfor vi blev spurgt om vi var til indisk mad, da vi skulle på besøg i weekenden ?

    • Ann-Christine skrev:
      26. februar 2017 kl. 21:07

      Ihh, hvor hyggeligt! :)

  • Tina skrev:
    15. november 2017 kl. 08:54

    Hej….
    Er fuldstændig vild med dine opskrifter !
    Men jeg savner et italiensk foreslag i inspiration til nemme middagsselskaber….. håber det kommer…
    Tina.

    • Ann-Christine skrev:
      15. november 2017 kl. 21:11

      Det var da en god ide! Jeg har lige skrevet på min to do for næste uge, at jeg skal opdatere indlægget med italienske retter :) Så hold endelig øje med det derefter.
      Tak for inspirationen ♡ og for din søde ord om mine opskrifter
      Kh AC

      • Tina Jess skrev:
        25. november 2017 kl. 18:58

        WOOOOOOW…..de italienske opskrifter er skøn sammensætning….. det skal prøves af ved næste gæstemiddag…..TAK ?
        Kh. Tina

        • Ann-Christine skrev:
          25. november 2017 kl. 22:39

          Så dejligt at høre at du kan bruge det ♡
          Kh AC

  • Lis skrev:
    19. oktober 2020 kl. 13:47

    Jeg leder efter en suppe til forret, som kan passe til en hovedret som er ovnstegt laks som hovedret.
    Bruget tit dine opskrifter men er nu i tvivl.
    Hilsen Lis

    • Ann-Christine skrev:
      19. oktober 2020 kl. 14:48

      Jeg ville lave grønkålssuppen lige nu, hvor det er sæson. Den er så smuk og fin og ville passe skønt til en menu med laks til forret
      Kh AC

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.