Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/tikka-chicken-masala/

Tikka Chicken Masala

Tikka Chicken Masala er virkelig noget af det bedste jeg ved fra det indiske køkken. En smagseksplosion af Garam Masala, chili, ingefær, nelliker, hvidløg og alverdens andre lækre sager.

Tikka Chicken Masala viste sig at være et stort hit hos hele familien og blev nydt med stor fornøjelse af hele familien.
Vi spiste retten med ris, hjemmebagt naanbrød og en kold blendet agurke myntesauce

Virkelig et lækkert måltid og opskriften får I her …

PT30min+marinadetid

Tikka Chicken Masala

4 pers.     30 min + marinadetid
4 pers.
Ingredienser
  • Marinaden:
  • 2 dl yoghurt

  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 3 tsk ingefær, fintrevet
  • 3 tsk. garam masala
  • 1 1/2 tsk. gurkemeje

  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 2 tsk. maldonsalt
  • 2 lime, saften heraf

  • 600 g kyllingbryst og/eller inderfilet
  • Saucen:
  • 2 store løg, finthakket
  • 2 fed. hvidløg, finthakket
  • 2 tsk. ingefær, finthakket
  • 4 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 50 mandler, meget finthakket
  • 3 dl vand
  • ¼ dl. piskefløde
  • Salt
 og peber
  • 2 spsk. olie, til stegning
Udskriv opskrift
30 min + marinadetid
Fremgangsmåde

Start med at lave marinaden ved at komme yoghurt i en skål, sammen med hvidløg, ingefær, garam masala, de stødte nelliker, gurkemeje, chiliflager, salt og limesaft i. Bland det godt sammen og skær derefter kyllingen ud i centimeter tykke strimler, for derefter at vende kyllingen i marinaden. Stil blandingen i køleskabet i mindst en time og gerne længere.

Efter kyllingen har trukket smag i marinaden og ca en halv time inden spisetid, kommes kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og sættes i en forvarmet varm ovn ved 240 grader. Lad det bage i 15 minutter.

Mens det er i ovnen tilberedes ris, tilbehør og nedenstående sauce

Tikka Chicken Masala saucen laves således:
Steg løgnene blanke og gennemsigtige i olie i en gryde ved mellemhøj varme under omrøring. Tilsæt hvidløg, mandler, ingefær og tomatpuré, gurkemeje og  vand. Kog op og lad saucen simre i 5 minutter, hvorefter kyllingen og marinaden fra det ovnfaste fad hældes i saucen. Varm godt igennem under omrøring og tilsæt fløde. Hvis saucen er for tyk tilsættes mere vand. Smag til med salt og friskkværnet peber