Kylling Vindaloo
Kylling Vindaloo er traditionelt en super hot og varmende ret – med en fantastisk smag af sennep, som man ikke finder i nogle af mine andre indiske madopskrifter.
Jeg laver den gerne en anelse mildere. Børnefamilievenlig med kun en smule af den milde chili, så alle ved bordet kan spise med.
Min version er derfor herligt krydret, uden at være stærk. Hvis man ønsker den stærkere, så skruer man blot op for mængden af chili, til man når egen smertegrænse på den konto ;)
Prøv også: opskrift på naan brød til indisk mad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling Vindaloo
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk fennikelfrø, stødt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 tsk sennepsfrø, stødt
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 spsk sukker
- 450 g kyllingefilet, skåret i tern
- 2 løg, finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom kardemomme, kanel, nelliker, koriander, spidskommen, fennikel og peber på en tør pande og rist det til det dufter lækkert.
Blend de stødte krydderier med chili, ingefær, hvidløg, sennep, paprika, gurkemeje, sukker og æblecidereddike til en tyk pasta.
Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække i 12-24 timer på køl.
Inden servering
Sauter løgene ved middelvarme i en gryde med olie. Kom kylling og marinade på panden og skrue lidt ned for varmen. Varm godt igennem og tilsæt grøntsagsbouillion og tomatpuré. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter eller til kyllingen er mør.
Server med basmatiris og godt brød
Nu hvor jeg lige skrev på din opskrift fra i går med auberginer, at vi spiser mere grønt, så må denne opskrift på menuen i aften, hvor vi i stedet skal have kylling.
Jeg har nemlig taget gode kyllingefiletter op og kunne godt tænke mig at prøve en ny opskrift her på min ugentlige fridag. Mon ikke det går at lade den trække i marinaden her fra ved 10.30 tiden?
Jeg er sikker på at det går fint at lade den trække fra formiddag til aftensmadstid :)
Rigtig god fornøjelse og dejlig fridag til dig
Kh AC
Det ser simpelthen så lækkert ud og jeg er meget stor fan af alle dine indiske opskrifter, som jeg allerede har prøve alle sammen af flere gange.
Dejligt med en ny variant til samlingen, mange tak for alle dine opskrifter.
Venlig hilsen
Mette
Hvor er det dejligt at høre :) Indisk mad er virkelig også lækkert!
Tusind tak for din søde hilsen, Mette ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har lige fået din blog anbefalet af en veninde og det er lidt pudsigt, for jeg har været forbi mange gange efter opskrifter.
Men nu har jeg lige brugt de sidste to timer på at surfe rundt på din blog efter hendes anbefaling og vil til at læse med meget mere fast fremover, for her er godt nok meget hyggelig inspiration som falder lige i min smag <3
Kærlig hilsen Carolina
Hvor er det hyggeligt at høre og dejligt, at du har fået lyst til at læse med mere fast – du skal være så hjertelig velkommen ♡
Det er jo rart at man både kan bruge bloggen som opslagsværk til opskrifter osv, men ekstra hyggeligt med faste læsere :) Synes vi har sådan et helt hyggeligt fællesskab her ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej.
Jeg samler mine opskrifter på Pinterest.
Hvordan kan det være man ikke kan gemme dine opskrifter der?
Det er jeg sikker på at du sagtens kan gøre – det virker i hvertfald fint her.
Du kopiere blot linket over til pinterest.
Kh AC
Tak. Det forsøger jeg.
Det dufter noget så lækkert herhjemme lige nu, kan jeg godt afsløre. Godt nok ikke af kylling vindaloo, men af din lækre tikka masala kylling opskrift. Jeg må prøve denne her næste gang.
Det er altså også en yndlingsopskrift herhjemme … indisk mad i det hele taget, uhmmm ♡
Rigtig dejlig middag til dig i aften :)
Kh AC
hej
Der står nelliker blandt de krydderier, der skal på panden, men det er ikke nemt under ingredienser – er det bare 1 tsk ´?
Tak for at du spottede den – det er tilføjet nu :)
Måske et dumt spørgsmål – men skal marinaden med ned i gryden sammen med bouillon?
Ja, det skal begge dele med :)
Det ser virkeligt lækkert ud.
Jeg har lavet chicken korma efter din opskrift og den var virkelig lækker.
Hvilken mængde skal man bruge hvis man tager hele krydderier? De fylder jo en del mindre når de er stødt.
Hej Kasper,
Det er dejligt at høre!
Hvis de hele krydderier er friske, så oplever jeg også at de smager af mere end købte stødte krydderier, derfor kan der bruges en smule mindre, men uanset, så bruger jeg selv ca en halv tsk mere af de hele krydderier, der skal i morteren.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave en indisk buffet i weekenden og vil gerne lave vindaloo til “drengene” som godt kan tåle noget stærkere. Planen er Butter Chicken, Chicken Saag og vindaloo, men for at det ikke bliver kylling i kylling så ville jeg høre dig om du tror, man kan udskifte kylling med okse eller lam i vindalooen?
Tak for dine fantastiske opskrifter
/Helle
Det kan du sagtens, jeg skifter gerne selv med lam eller lign, når jeg laver de indiske retter og det smager skønt!
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen – det lyder jo som en herlig menu
Kh Ann-Christine
Virkelig skøn opskrift – du burde overveje som dit næste indiske projekt, mutter paneer eller Aloo Gobi. Virkelig nemme og skønne retter der vil passe lige ind på din blog. Knus!
Det var en skøn ide! Det vil jeg gerne kigge nærmere på i løbet af de næste måneder ♡
Tak for din søde hilsen og den fine opfordring
Kh AC
Hej – tak for en masse lækre opskrifter – som vi er storforbrugere af hjemme hos os :-)
Er det korrekt, at der skal bruges 0,5 dl hønsefond/boullion, 2 dl i alt synes ikke af meget….
vh
Agnete Bonde
Hej! Lurede paa om det er sennep eller sennepspulver der skal i?
Jeg bruger hele sennepsfrø, som jeg selv støder. Bruger du sennepspulver, så smag forsigtigt til alt efter hvor spicy det er :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De store ikke nævnt i beskrivelsen. Hvornår putter du dem i?
Hej Anita
Sennepsfrøene er inkluderet i “de stødte krydderier” i afsnit 2 i fremgangsmåden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine