Kylling Vindaloo
Kylling Vindaloo er traditionelt en super hot og varmende ret – med en fantastisk smag af sennep, som man ikke finder i nogle af mine andre indiske madopskrifter.
Jeg laver den gerne en anelse mildere. Børnefamilievenlig med kun en smule af den milde chili, så alle ved bordet kan spise med.
Min version er derfor herligt krydret, uden at være stærk. Hvis man ønsker den stærkere, så skruer man blot op for mængden af chili, til man når egen smertegrænse på den konto ;)
Prøv også: opskrift på naan brød til indisk mad >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kylling Vindaloo
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk fennikelfrø, stødt
- 1 tsk sort peber, friskkværnet
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 tsk sennepsfrø, stødt
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 spsk sukker
- 450 g kyllingefilet, skåret i tern
- 2 løg, finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 4 dl basmati ris, kogt efter anvisning
- 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom kardemomme, kanel, nelliker, koriander, spidskommen, fennikel og peber på en tør pande og rist det til det dufter lækkert.
Blend de stødte krydderier med chili, ingefær, hvidløg, sennep, paprika, gurkemeje, sukker og æblecidereddike til en tyk pasta.
Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække i 12-24 timer på køl.
Inden servering
Sauter løgene ved middelvarme i en gryde med olie. Kom kylling og marinade på panden og skrue lidt ned for varmen. Varm godt igennem og tilsæt grøntsagsbouillion og tomatpuré. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter eller til kyllingen er mør.
Server med basmatiris og godt brød
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej AC
Det her er nok et ret dumt spørgsmål.. Men skal kyllingestykkerne være rå eller gennemstegt, når de hviler 12-14 timer i marinaden?
Mvh. Mattis
Hej Mattis
Det er helt fint at spørge! :) Det er de rå kyllingestykker der marineres og tilberedes først derefter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Lurede paa om det er sennep eller sennepspulver der skal i?
Jeg bruger hele sennepsfrø, som jeg selv støder. Bruger du sennepspulver, så smag forsigtigt til alt efter hvor spicy det er :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De store ikke nævnt i beskrivelsen. Hvornår putter du dem i?
Hej Anita
Sennepsfrøene er inkluderet i “de stødte krydderier” i afsnit 2 i fremgangsmåden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej – tak for en masse lækre opskrifter – som vi er storforbrugere af hjemme hos os :-)
Er det korrekt, at der skal bruges 0,5 dl hønsefond/boullion, 2 dl i alt synes ikke af meget….
vh
Agnete Bonde