Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-vindaloo/ Aftensmad Indisk

Kylling Vindaloo

Kylling Vindaloo er traditionelt en super hot og varmende ret – med en fantastisk smag af sennep, som man ikke finder i nogle af mine andre indiske madopskrifter.

Jeg laver den gerne en anelse mildere. Børnefamilievenlig med kun en smule af den milde chili, så alle ved bordet kan spise med.

Min version er derfor herligt krydret, uden at være stærk. Hvis man ønsker den stærkere, så skruer man blot op for mængden af chili, til man når egen smertegrænse på den konto ;)

Prøv også: opskrift på naan brød til indisk mad >>

Kylling Vindaloo
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT12HPT30M4
Ingredienser
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk fennikelfrø, stødt
  • 1 tsk sort peber, friskkværnet
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 4 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk sennepsfrø, stødt
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 0,50 dl æblecidereddike
  • 1 spsk sukker
  • 450 g kyllingefilet, skåret i tern
  • 2 løg, finthakket
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 dl basmati ris, kogt efter anvisning
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom kardemomme, kanel, nelliker, koriander, spidskommen, fennikel og peber på en tør pande og rist det til det dufter lækkert.

Blend de stødte krydderier med chili, ingefær, hvidløg, sennep, paprika, gurkemeje, sukker og æblecidereddike til en tyk pasta.

Vend kyllingestykkerne i marinaden og lad det trække i 12-24 timer på køl.

Inden servering
Sauter løgene ved middelvarme i en gryde med olie. Kom kylling og marinade på panden og skrue lidt ned for varmen. Varm godt igennem og tilsæt grøntsagsbouillion og tomatpuré. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter eller til kyllingen er mør.

Server med basmatiris og godt brød