Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/naanbrod-og-agurke-mynte-sauce/

Naanbrød og Agurke-Mynte Sauce

Til det indiske køkken hører altid lækkert naanbrød til – og jeg er fuldstændig vild med dette hjemmebagte bløde brød, som har den skønneste smag af hvidløg, smør, nigellafrø og koriander.

Jeg er helt vild med det indiske naanbrød og de forskellige smage, som vi kommer på. Det er perfekt til at bryde i stykker og dyppe i krydrede saucer fra de gode indiske retter – eller som i indien, bruge brødet som en ske til at scoope de lækre saucer op med.

Her finder du i øvrigt alle mine opskrifter på lækre indisk mad  – se også gerne med i videoen, som jeg linker til i opskriften her, hvor jeg viser hvordan jeg bager de skønne naanbrød.

PT1H15min

Naanbrød

4 pers.    1 time 15 min
4 pers.
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 1 dl. lunkent vand
  • 1 dl mælk
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 dl drænet yoghurt
  • 3 spsk  olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk sukker
  • 400-500g hvedemel ca.
  • Pensling og smag:
  • smeltet smør, finthakket frisk koriander, hvidløg og nigella frø
  • Agurke/myntesauce
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1,5 dl drænet yoghurt, skyr eller græsk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 1 tsk. groft havsalt
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
Udskriv opskrift
1 time 15 min
Fremgangsmåde

Varm vandet og tilsæt mælken, rør gære ud i væsken.

Tilsæt æg, yoghurt, olivenolie, sukker og salt + halvdelen af mel. Rør det grundigt igennem og tilsæt så lidt efter lidt mere mel.

Ælt  dejen godt, den skal være smidig, men ikke får hård og ikke for klistret. Kom dejen i en skål og lad den hæve til dobbelt størrelse i en times tid.

Del dejen i 4 og form dem flade i dråbeform.

Lad dem hæve et kvarters tid på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med den/de smage du ønsker. Vi var rundhåndet og det kan anbefales.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i omkring 10 minutter.

valdemarsro youtubeSe hvordan jeg laver opskriften på video her >>

 

Kold Agurke–Mynte sauce
Skær agurken i skiver og kom alle ingredienserne i en skål, blend og smag til med salt. Serveres kold.