Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/massaman-curry/

Massaman Curry

Massaman Curry er en af vores favoritter fra det thailandske køkken.

Den bringer mange gode minder frem til det thailandske køkken. For min familie går minderne dog til den lille bounty-ø Gili Air i indonesien, hvor vi flere gange spiste netop denne ret på en lille hyggelig afsides warung. Efter fire måneders rejse i asien fik min dengang femårige søn, johan, en frygtelig længsel efter kartofler, og den milde massaman på menukortet måtte prøves. Det var og er stadig et hit!

Udover at byde på eminent balinesisk mad, så lavede de også super lækkert thaimad og derudover så havde de rent faktisk også de allerlækreste håndskåret fritter. De bedste fritter vi har smagt, siden vi var i Bruxelles sidste sommer. (uhmm, der var i det hele taget meget god mad på Gili – og bare rigtig, rigtig dejligt at være i det hele taget!)

PT30M

Massaman Curry

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 rødløg, i tynde både
  • 2 gulerod, i skiver
  • 2 spsk gul karrypasta
  • 4 dl kokosmælk
  • 500 g kartoffel, skåret i grove tern
  • 2 sød kartoffel, skåret i grove tern
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk fishsauce, eller salt
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl peanuts, usaltede, grofthakkede
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 4 dl ris
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sauter løg, gulerødder og karrypasta i en gryde med lidt olie. Lad det simre lidt og nyd duften, der spreder sig i køkkenet.

Tilsæt kokosmælk, kartofler, søde kartofler, grøntsagsbouillon og lad det simre under låg i 15 minutter. Smag retten til. Skal den være mere hot, så tilsæt lidt mere karrypasta. Ellers smag til med fishsauce, soja, sukker og peber. Lad den simre videre, til kartoflerne er møre.

Anret med finthakket koriander eller bredbladet persille og peanuts og server gerne ris til.