Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/massaman-curry/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Vinter

Massaman Curry

Her får du min opskrift på en lækker og nem Massaman Curry, som er en af vores favoritter fra det thailandske køkken, som vi har spist adskillige gange på vores 4 måneders rejse rundt i Asien.

Massaman curry er en krydret ret, som ikke er spor stærk, men mildt krydret og smagfuld med den aromatiske massaman curry. Kartofler, søde kartofler og gulerødder samt lidt løg og serveret med basmatiris og et drys peanuts og koriander.
Budgetvenligt og super enkelt.

Prøv også: min opskrift på indisk aloo gobi >>

Massaman Curry
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 1 rødløg, i tynde både
  • 2 gulerod, i skiver
  • 2 spsk gul karrypasta
  • 400 ml kokosmælk
  • 500 g kartoffel, i grove tern
  • 500 g sød kartoffel, i grove tern
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk fishsauce, eller salt
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk sesamolie, eller anden olie til stegning
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 dl usaltede peanuts, grofthakkede
  • 1 håndfuld frisk koriander, eller bredbladet persille
  • 3 dl ris, kogt efter anvisning på emballagen
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter løg, gulerødder og karrypasta i en gryde med lidt olie. Lad det simre lidt og nyd duften, der spreder sig i køkkenet.

Tilsæt kokosmælk, kartofler, søde kartofler, grøntsagsbouillon og lad det simre under låg i 15 minutter. Smag retten til med fishsauce, soja, sukker og peber. Lad den simre videre, til kartoflerne er møre.

Anret med finthakket koriander – eller bredbladet persille – og peanuts og server gerne ris til.