Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/massaman-curry/

Massaman Curry

Massaman Curry er en af vores favoritter fra det thailandske køkken. Faktisk stiftede vi først rigtigt bekendtskab med massaman på Gili Air, hvor vi flere gange spiste på en lille hyggelig afsides restaurant – eller warung, som det kaldes.

Udover at byde på eminent balinesisk mad, så lavede de også super lækkert thaimad og derudover så havde de rent faktisk også de allerlækreste håndskåret fritter. De bedste fritter vi har smagt, siden vi var i Bruxelles sidste sommer. (uhmm, der var i det hele taget meget god mad på Gili – og bare rigtig, rigtig dejligt at være i det hele taget!)

Man kan selv lave gul karrypasta efter denne opskrift eller man kan købe en færdiglavet karrypasta i supermarkedet eller hos asiatiske købmænd.

PT30min

Massaman Curry

4 pers.     30 min
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Smelt kokossmør i en sauté pande, tilsæt derefter løg, gulerødder og gul karrypasta Lad det simre en smule og nyd duften der spreder sig i køkkenet.

Tilsæt kokosmælk, kartofler, grøntsagsboullion og lad det simre under låg i 15 minutter.

Smag retten til – skal den være mere hot, så tilsæt lidt mere karrypasta. Ellers smag til med salt, sukker, soya og lidt fishsauce. Lad den simre videre til kartoflerne og kødet er mørt.

Anret med finthakket koriander eller bredbladet persille og peanuts og nyd gerne retten med ris til.