Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-gul-karry-pasta-til-asiatiske-retter/

Hjemmelavet Gul Karry Pasta – til asiatiske retter

Vores køkken duftede i går af de mest velduftende og eksotiske krydderier fra det asiatiske – og nok specielt det thailandske – køkken. Alle favoritterne var i spil og selv om det tager lidt tid at lave sin egen karry pasta, så er det helt bestemt umagen værd.

Ikke alene bliver de retter, som man tilbereder med den hjemmelavede karry helt fantatiske, men selve arbejdet med at tilberede karryen og alle de lækkerier der skal i, er virkelig også en sanselig oplevelse – så husk at dufte mange gange undervejs. Uhmm ….

PT30min

Gul karrypasta

4 portioner    30 min
4 portioner
Ingredienser
  • Krydderier
  • 1 spsk spidskommenfrø
  • 1 spsk korianderfrø
  • 10 sorte peberkorn
  • 10 nelliker
  • 1 kanelstang - ægte ceylon kanel (eller 1 spsk stødt ægte kanel)
  • 10 kardemommekapsler
  • Derudover
  • 5 cm lemongræs, finthakket
  • 3 cm galanga, skrællet og finthakket
  • 1 cm ingefær, skrællet og finthakket
  • 2 cm gurkemeje, skrællet og finthakket
  • 7 kaffirblade, fjern stilken i midten og derefter finthakket
  • 5 fed hvidløg, knust og finthakket
  • 4 skalotteløg eller 1-2 rødløg, finthakket
  • 2 store røde chili, mild-medium stærke, fjern frø og derefter finthakket
  • 1-2 stærk birdeye røde chili (eller flere, hvis du gerne vil have en HOT curry) fjern frø og derefter finthakket
  • 1 tsk thai chilipasta / rejepasta
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Start med at forberede alle råvarerne, så de ligger klar på et skærebræt.

NYD duften imens – den er helt enestående og sanselig!

Rist krydderierne; spidskommen, kanel, koriander, nelliker, kardemomme og peberkorn på en tør pande ved middelhøj varme under omrøring. Når krydderierne begynder at sprede deres fantastiske duft i hele køkkenet, så er de klar. Kom krydderierne i en morter og stød dem indtil de er stødt helt fint.

Herfra kan man enten vælge at komme alle ingredienserne i en større morter og hygge sig i en halv til en hel time med at støde sin helt egen curry – det er velduftende (og lidt hårdt for armene)

– eller man komme hele herligheden i en blender/processor og så køre det godt igennem til det er den lækreste pasta.

Jeg kombinere det. Bruger morteren til at starte med og derefter kommer det i min bamix processor. Det er hurtigt, nemt og resultatet bliver glimrende.

Et glas gul karrypasta kan holde sig i omkring 2 uger på køl, ellers kan det fryses ned i mindre portioner, så det er lige til at tage op til en omgang lækker thai ret.

En opskrift giver et glas gul karrypasta, som rækker til 3-4 forskellige opskrifter med gul karrypasta, som en del af ingredienslisten.