Thai fiskefrikadeller / fishcakes


Thai fiskefrikadeller smager af rejseminder!
Både i Vietnam og i Thailand har vi smagt adskillige varianter og de er bare så lækre – og forskellige. Nogle gange er der sprøde grønne bønner i, nogle gange er der ris til og andre gange salat og en dip. På helt samme måde som de danske fiskefrikadeller tilberedes med stor variation – så kan disse også varieres med hvad man lige har. Så hvis kaffir ikke er i køkkenet, kan det erstattes af revet limeskal eller alternativt citron og man kan fint undlade karrypaste og stadig lave nogle lækre thai fiskefrikadeller.
Den vigtigste asiatiske ingrediens i mit køkken (udover de ting man kan købe i et alm supermarkeds grøntafdeling som; ingefær, lime, chili, citrongræs, koriander, basilikum osv) er en god fishsauce. Med sådan en kommer man langt. Den holder længe, giver en fantastisk smag til asiatiske retter og jeg bruger den også ofte i en vinaigrette til en hurtig salat. Køb gerne en fra Phu Quoc – den smukkes bounty ø, som producerer den bedste fishsauce i Vietnam.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Thai Fiskefrikadeller
- 400 g torskefilet
- 150 g rejer, drænede/frosne
- 0,50 stængel citrongræs, finthakket
- 2 kaffirblade
- 1 spsk rød karrypasta, eller thai chili paste
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, presset
- 3 spsk fishsauce
- 1 æg
- 1 spsk hvedemel
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 150 g haricots verts, finthakkede
- 2 forårsløg, finthakkede
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 0,50 dl sesamolie
- Dip
- 0,50 dl riseddike
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk kokossukker, eller rørsukker
- 0,50 dl vand
- 1 rød chili, finthakket
- 1 tsk ingefær, finthakket
- 0,25 agurk, skåret i fine tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dip
Rør alle ingredienserne sammen og lad det trække i en skål på køkkenbordet – rør et par gange for at opløse sukkeret.
Asiatiske fiskefrikadeller
Kom alle ingredienserne, på nær forårsløg og bønner,
I blenderskålen til en stavblender eller i en foodprocessor. Kør, til det har en ensartet konsistens, men ikke er helt fint. Rør med en ske de finthakkede bønner og forårsløg i.
Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en varm pande i ca. 5-7 minutter på hver side.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg vil hører om jeg kan forme dem og så stege dem i ovnen om aften? Hvis man kan hvor mange grader og hvor lang tid?
Hej Pia
Ja, de kan fint formes tidligere, opbevares på køl og bages i ovnen. Jeg vil anbefale at pensle dem med olie og stege dem i cirka 12-16 minutter i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan fiskefrikadellerne fryses ? Tænker på om rejerne kan tåle at blive varmet op 2 gange, altså ved tilberedningen og når de varmes efter frysning.
Jeg plejer ikke at fryse dem, men du kan evt spørge fiskehandleren om et godt råd til det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hende Dak fra kiin kiin sværger til de skal frituresteges.