Asiatisk gulerodssalat


Sprød og lækker asiatisk gulerodssalat med masser af smag. Den er super nem at mikse sammen og smager virkelig godt.
Råkost med gulerødder er jo virkelig en klassiker i mange familier, og her har jeg lavet en ny version, som minder lidt om den lækre asiatiske agurkesalat.
Asiatisk råkostsalat er lækkert som tilbehør til forårsruller, wonton og andre asiatiske retter. Prøv også at servere den til noget så enkelt som ovnbagt laks eller til kyllingebryst.
Prøv også: flere asiatiske opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatisk gulerodssalat
- 400 g gulerødder, revet
- Marinade
- 2 fed hvidløg, fintrevet
- 2 spsk soja
- 1 spsk riseddike
- 0,50 øko lime, saft og fintrevet skal
- 1 spsk sukker
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk chiliflager
- 1 spsk sesamfrø, ristede
- 50 g peanuts, grofthakkede
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom gulerødderne i en stor skål.
Rør hvidløg, soja, riseddike, limesaft og limeskal, sukker, sesamolie og chiliflager sammen. Rør til sukkeret er opløst.
Smag godt til og vend derefter marinaden med gulerødderne.
Drys med ristede sesamfrø, peanuts, koriander og mynte inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.